Bali

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bali image

crematieceremonie in bali

Bali
Indonesië
Knaapie

crematieceremonie in bali

Ik ben in 2006 3 weken naar Bali geweest.
Ik heb daar echt een fantastische vakantie gehad. De mensen de natuur de manier van leven heel relax om daar een paar weken naar toe te gaan en tot rust te komen. Daarom ga ik dit jaar weer.
Een van de mooiste en indrukwekendste dingen die ik daar mee heb gemaakt. is toch wel het bijwonen van een crematieceremonie. maarja dan moet je wel het geluk hebben dat er een ceremonie plaats vind als je er ben..
Dus ik had bij verschillende local mensen me telnr achter gelaten. van als ze wat wisten dat me ze zullen bellen.
Gelukkig werd ik 2 dagen voordat ik weg ging gebeld. mr raymond i know a big ceremonie for you. (er werden die dag 21 mensen gecremeerd)
dus ik met die man mee. ik moest me wel in de klederdracht van hun kleden. (wel grappig als je een jongen van bijna 2 meter als balinees verkleed tussen die kleine mensen ziet lopen) We gingen eerst naar een dorpje hoog in de bergen. Daar werd ik aan de ouders en familie voorgesteld. Het was heel apart ze waren zo vrolijk en blij dat ik er was. kreeg te eten en te drinken. Vond het heel raar hier in ned is het een droevige gebeurtenis, en daar leek het meer op een feest.
En dat was ook zo de familie heb me alles uitgelegd. Ze vertelde me dat de balinezen gloven dat de menselijke ziel slechts tijdelijk in het fysieke lichaan verblijft. En dat het na de dood moet worden terug gebracht tot de 5 elementen aarde,wind,vuur,water en lucht. zodat de ziel zich los kan maken. en dan kan de ziel herenigd worden met de oppergod.
Dus ze zien de dood als een nieuw leven. jah en als je zo op het leven kijk hoef je ook niet echt te treuren als er iemand dood gaat. Ze vertelde me ook dat een crematie de belangrijkste en duurste ceremonie is. Daarom worden mensen na hun dood ook soms 5 a tien jaar begraven totdat de familie genoeg geld hebt om het te cremeren. Dus vandaar dat er zoveel mensen die dag werden verbrand de meeste waren al heel lang dood. dus dan geven ze een crematie met een heel dorp tegelijk. Nadat de familie me alles had uitgelegd. Ging de ceremonie beginnen. Ik denk wel dat er 4000 mensen waren.
overal kwam muziek vandaan. En vrouwen liepen met allerlei offers in de handen en op de hoofd. Het was een groot feest.
heel mooi en bizonder. en je gaat gelijk anders tegen de dood aan kijken als je daar ben.
ik heb daar echt een heel bizonder en mooi ritueel meegemaakt. En als je ooit naar bali gaat zal ik het zeker adviseren om daar heen te gaan als het er is.

Foto's

b7d50.jpg
b7d50.jpg
Knaapie
35656.jpg
35656.jpg
Knaapie
160a6.jpg
160a6.jpg
Knaapie