Indonesië Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Op reis voor de Orang Oetan

Gepubliceerd: 16 feb 2007
2

Palmolieplantages, illegale verkoop van baby Orang Oetans: allemaal kwade invloeden waardoor deze aapsoort met uitsterven bedreigd wordt. Met een rondreis op Sumatra - een bezoek aan de Orang oetans, palmolieplantages, een ritje op de rug van een olifant en een verblijf op eco lodges - kun je deze junglebewoners een eindje helpen hun natuurlijke leefomgeving, het tropisch regenwoud, te beschermen.

De stichting Monkey Business en de Nederlandse organisatie Fair Ground Sessions ontwikkelden samen een duurzame reis naar het Indonesische eiland Sumatra, de zogenaamde ‘Monkey Bizz Tour’. Vanaf april dit jaar is er een negendaagse reis beschikbaar, waarvan een deel van de opbrengst naar het Sumatran Orangutan Conservation Programme (SOCP) gaat.


Het idee achter het project is dat de lokale bevolking zoveel mogelijk profiteert van het toerisme en dat de toeristen op hun beurt een authentieke ervaring opdoen tijdens hun reis. Op deze manier zijn de inwoners van Sumatra financieel niet meer afhankelijk van de palmolieplantages en de illegale handel.

www.saveme.nl

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Indonesië artikelen
Reisnieuws
Op deze 5 duikspots haal je voor een prikkie je PADI-brevet

20 sep 2017, Elk jaar slagen meer dan 500.000 mensen voor hun PADI-duikcursus. En dat op zo’n duizend totaal verschillende duikspots. Ben jij klaar om de onderwaterwereld te ontdekken, maar zit jij al bijna aan je vakantielimiet? Haal dan je PADI-brevet in e...

1
Bizar
Wist je dat de duurste koffie ter wereld schijtkoffie is?

01 sep 2017, De loewak-kattensoort komt voor in tropische gebieden in Azië, leeft in boomtoppen en schijt koffie. Oké, dat laatste kan iets genuanceerder; deze civetkatachtige peuzelt koffiebesjes op, verteert het vruchtvlees en poept de intacte pit weer uit...

0
Reisnieuws
4x de beste landen om wilde olifanten te zien

30 aug 2017, Olifanten zijn majestueuze dieren en voor velen is het dan ook een droom om ze in het wild te zien. Maar hoe kies je in hemelsnaam uit de honderden Afrikaanse en Aziatische natuurparken?! Wij helpen je een handje op weg, maar zijn ook benieuwd naa...

0

Reacties van bezoekers Reageer

dbeekman

Door: dbeekman • Geplaatst op

Het leek mij geweldig om op een olifant te rijden, maar zoals Sanne hieronder het verteld... Echt zielig. Ik vind nu dat het verboden moet worden dit is gewoon dierenmishandeling.

Sanne

Door: Sanne • Geplaatst op

Ik vind ritjes op de rug van een olifant niet kunnen. Ik heb een tijd in het Elephant Nature Park gewerkt als vrijwilliger. Dat park is opgericht door een Thaise vrouw die de Aziatische olifant in bescherming wil nemen. In bescherming tegen de ritjes, bedelen en slepen van hout. In alledrie de gevallen worden ze als baby's al (2 jaar) zwaar mishandeld om ervoor te zorgen dat ze gehoorzamen. Dit heet de Punjan methode. Met speren en kettingen worden de olifanten bewerkt en geslagen en vanaf dat moment worden moeder en baby voor altijd gescheiden. Ik heb veel gruwelijke verhalen gehoord. Zo is er bijvoorbeeld het verhaal van een olifant die hoogzwanger hout moest slepen. Op een dag , tijdens het houtslepen een berg op, moest ze bevallen. Toen was ze zelfs nog aan het werk. De mahout liet dit niet toe vanwege het geld. Ze moest bevallen tijdens het slepen en de baby achterlaten. Na maanden doorwerken uitte ze eindelijk haar verdriet door accuut te protesteren tegen het werk. Als reactie daarop werd ze geslagen en met stenen bekogeld. Er werd vooral op haar ogen gemikt waardoor ze blind is. Iedere olifant in Thailand (en ZO Azie) heeft dit bestaan!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.