Sumatraanse tijgers te koop image
Wilfried

Sumatraanse tijgers te koop

Wie een iets exotischer huisdier wil dan een huis- tuin- en keukenkat, kan nu terecht in Indonesië. De regering van Sumatra biedt namelijk de mogelijkheid een zeldzame Sumatraanse tijger te adopteren.

Op die manier hoopt het land het dier van uitsterven te beschermen. Er zijn momenteel nog maar 500 Sumatraanse tijgers, waarvan er 400 in het wild leven in Indonesië. Het voortbestaan van de katachtige wordt bedreigd door boskap en stroperij.

Verzorgen

Het gaat hier echter niet om een diervriendelijke actie, zoals wij vaak in Nederland kennen, waarbij je geld stort en een briefje krijgt dat je een dier geadopteerd hebt. Hier mag, nee moet je zelfs, de wilde kat zelf onderdak bieden en verzorgen. De enkele eis is dat het dier een kooi krijgt van minimaal zes bij tien meter.

Bestellingen

Volgens een hoge functionaris, zijn er al verschillende bestellingen binnengekomen van rijke mensen, die 'denken dat ze heel wat voorstellen als ze een tijger bezitten.' De tijgers moeten zo'n € 76.500 per stuk opleveren.

Natuurorganisaties

Natuurorganisaties hebben al aan de bel getrokken. 'Dit bewijst alleen maar dat de Indonesische regering deze bedreigde diersoort niet serieus neemt', aldus Greenpeace. 'Ze zouden juist moeten stoppen met het verstrekken van kapvergunningen.'



Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.