India image

India


Reisgids

India
Azië
Columbus Travel

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Ontdek

India is een land in Azië en heeft ruim 1,2 miljard inwoners. De aangrenzende landen zijn Bangladesh,  Myanmar, Bhutan, Nepal, Pakistan en China. Daarnaast grenst India aan de Golf van Bengalen in het de Arabische Zee en de Indische Oceaan. Je kunt India op delen in drie hoofdgebieden, namelijk de Himalaya, de noord vlakte en het schiereiland. Het merendeel van de bevolking is hindoe, maar ook het boeddhisme, de islam en het christendom spelen een belangrijke rol. Daarnaast is er een groot verschil onderling in de verschillende regio’s. Lokaal wordt er vrijwel overal een andere taal gesproken, er zijn 21 officiële talen geregistreerd. En dan hebben we het nog niet over alle dialecten, waar er maar liefst rond de 850 van zijn! Elk gebied heeft ook zijn eigen culturele kenmerken.

Door de grootte van het land zijn er verschillende klimaten. Daardoor bestaat India uit bamboebossen, regenwoud en palmbomen, maar ook steppe en woestijn. De besneeuwde Himalaya gebergte vind je in het noorden en in het oosten en noordoosten heb je grote kans op het zien van dieren als neushoorns, olifanten en tijgers. De echte actievelingen kunnen een trektocht maken door het landschap van Ladakh.

Verschillende culturen, tempels en paleizen vind je in India. Bezoek Old Delhi waar je veel moskeeën, forten en overige monumentale gebouwen zult tegenkomen. Loop door de Chandni Chow bazaar  langs kleine winkels en werkplaatsen van ambachtslieden lopen. Vergeet de Jama Masjid moskee niet. Dit is een van de grootste moskeeën van India en tevens de belangrijkste moskee in New Delhi. Het Red Fort paleis en Gurdwara Bangla Sahib zijn nog enkele voorbeelden van imposante gebouwen. Wil je even ontsnappen aan de hectiek van de stad? Zoek dan de Lodi Gardens op voor wat rust.

Aipur, de stad die bekend staat als ‘roze stad’, vanwege de gebouwen die allemaal in deze kleur zijn geverfd en Taj Mahal in Agra, een van de mooiste bouwwerken ter wereld zijn ook niet te missen als je naar India gaat. Aan te raden is ook een boottocht over de heilige Ganges rivier in Varanasi te maken. De stad Alappuzha gelegen in kokosplantages is ook een toeristische trekpleister. Een rondvaart met een houseboat over de kanalen, waar de bemanning de boot bestuurt en ook nog kookt is wel het hoogtepunt.

Als uitgaan een belangrijk onderdeel van je vakantie is dan is Mumbai (Bombay) het meest geschikt. Het nachtleven is daar het beste van heel India en je zult ruime keus hebben uit de vele bars, cafés en clubs. Ook als je wilt shoppen of zonnen ziet je hier goed.
Voor een strandvakantie ga je naar Goa, een van de populairste badplaatsen van India. Kovalam is een andere strandbestemming en in vergelijking met Goa minder toeristisch.  

Kortom: genoeg te zien en te beleven in India. Aan één reis zul je waarschijnlijk niet genoeg hebben!

Wat zegt de community

(43)
Bekijk reviews >

Reisinspiratie

Van onze community

India Mumbai
India Mumbai
Mumbai
Ameerakker
In the Mumbai slums
In the Mumbai slums
Mumbai (Bombay)
TonKuper
Pigeons crossing.
Pigeons crossing.
Agra
Canipel

Praktisch

 • Check het actuele reisadvies voor India van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Let goed op in welke regio’s van India dit advies geldt. Dit hoeft niet overal hetzelfde te zijn. Het advies wordt dagelijks bijgewerkt. Je blijft echter verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. Wij zijn niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site.

  Reizen en corona

  Check het actuele overzicht van reisrestricties in verband met het coronavirus voor elk land ter wereld. Dagelijks bijgehouden door de IATA (International Air Transport Association). 

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Aanbevolen vaccinaties voor India:

  - Buiktyfus

  - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  - Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

  Het vaccinatie advies van India kan van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • Munteenheid: Indische Roepie (INR). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • 12 januari – Lohri
  Lohri staat voor de koudste dag van de winter en wordt vooral gevierd in Punjab. Het feest gaat meestal gepaard met vuurwerk en feestelijke optochten.

  14 januari – Makar Sakranti
  Viering van zonnegod Makar Sakranti. In heel India wordt uitbundig feest gevierd en dat vooral op straat.

  26 januari – Dag van de republiek
  Viering van de grondwet dat op 26 januari 1950 in werking trad.

  17 februari – Maha Shivratri
  Feest ter ere van god Shiva dat wordt gehouden op de veertiende avond van de maand Phalguna.

  6 maart – Holi
  Viering van het Holi-feest, vijf weken na het planten van de holika op Basant Panchami. Dit feest is ook gelijk het nieuwjaarsfeest van de hindoes én de overwinning van goed tegenover kwaad wordt gevierd.

  14 april –Ramnavmi
  Viering van de geboortedag van Rama, de reïncarnatie van god Vishnu als perfect mens.

  Tussen 20 augustus / 15 september – Ganesh Katurthi
  Feest ter ere van de god Ganesh. Het begint op de vierde dag van de wassende maan, meestal ergens tussen 20 augustus en 15 september.

  15 augustus – Onafhankelijkheidsdag
  Herdenking van 15 augustus 1947, de dag waarop India als onafhankelijke natie deel van het Britse Gemenebest werd. In het Rode Fort in Delhi wordt op deze dag een toespraak gehouden door de premier.

  22 oktober – Dussehra
  Feestdag dat wordt gevierd vanwege de overwinning van het goede op het kwade. Het is een nationale feestdag, maar elk regio viert het anders.  

  24 oktober –  Muharram
  Een moslimfeest om het martelaarschap van Imam Hussain te herdenken.  

  11 november – Divali
  Het lichtfeest dat gewijd is aan de godin van het licht, de voorspoed, het geluk, het succes, de wijsheid en de welvaart: Maha Lakshmi.

  Daarnaast zijn er nog een aantal festivals die noemenswaardig zijn:

  Durga Puja
  Het grootste hindoefestival Durga Puja vindt plaats in september of oktober. Iedereen is die periode in de ban van het festival.

  Thrissur Pooram
  Het grootste festival van Kerala en wordt in april gehouden. Honderd olifanten lopen mee in de optocht.

  Rath Yatra
  In Puri vindt het jaarlijkse Hindoestaans festival plaats. De ideale manier om de Hindoestaanse cultuur beter te leren kennen.

 • India – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar India, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in India gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type CStekker type D
 • Tijdsverschil: 4,5 uur later
  De hoofdstad van India is New Delhi.
  Het oppervlak van India is 5 x Frankrijk.
  De gesproken taal/talen: Hindi, plus nog 17 andere nationale talen.