West Bengalen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Achter het hek.

West Bengalen,
India


Kijk 'm eens mooi zitten achter het hek, deze witkraagijsvogel. Maar ho wacht eens: 'Achter het hek ?' 'Hoor ik dat goed ?'

Ja, deze collared kingfisher zit achter het hek bij Dobanki Camp in de Sundarbans, net als wij. De mudflats van dit grootste mangrovegebied ter wereld zijn het leefgebied van de mensenetende moerastijgers. En van zoutwaterkrokodillen en nog wat andere gevaarlijke reptielen. Linke soep dus om aan land te gaan, los van het feit dat dat, officieel, ook niet mag. Op een aantal plekken heeft het Forest Department omheinde wandelpaden aangelegd zodat je veilig een stukje dit wilde gebied in kan.

De Sundarbans liggen op ca. 2 uur rijden van Kolkata/Calcutta. Dé manier om de kreken en waterwegen te verkennen is per boot. Tip is om dit niet te doen met een dagtrip op een boot vol gillende Indiėrs maar om een privéboot te huren. Je gaat dan veel verder het gebied in, wat de kans op mooie sightings aanzienlijk vergroot.

Een goede keus is M.B. Falcon van gids Tarun Baidya. Tarun is een oud-medewerker van het Forest Department. Hij kent het gebied dan ook op zijn duimpje en met zijn geweldige gezichtsvermogen ziet hij het kleinste vogeltje al van grote afstand. Voor de ultieme ervaring slaap je ook aan boord. Primitief, maar je beleeft zo de volle 24 uur het leven op de mudflats. Het in Calcutta gevestigde My Wild India van schrijver/fotograaf Pralay Lahiry kan deze trip voor je organiseren.

Info:
Tarun https://m.facebook.com/profile.php?id=100008279854662
http://www.mywildindia.com
http://www.ourwildindia.net/sundarbans.html
.