Varanasi

Dwalen door Varanasi

AdriaanV was hier op 2015-02-19 Gepost op: 2015-09-28 5 reacties.
Dwalen door Varanasi Voor de zevende keer ben ik weer in mijn favoriete stad Varanasi. Helaas nu alleen, en dat gaat me soms moeilijk af! Aan de andere kant zijn er weer zoveel boeiende dingen,gebeurtenissen die me afleiden en waar ik toch plezier in vind. Ik ontdek ook dat alleen reizende mensen gauwer contact krijgen met ander mensen. Dat is best een fijne ervaring! Ik heb tijdens mijn verblijf in Varanasi dit keer niet één dag zonder medereizigers gezeten! Wat me wel opviel is dat er zoveel mensen zijn,alleen of in een groep of wat dan ook, die slecht 2-3 dagen voor Varanasi hebben uitgetrokken! Zonde ! Je moet er best wat voor doen , voor je in Varanasi bent, en dan ben er 1-2 dagen en dan ga je weer! Mijn meest bizarre ervaring was een groep uit Oekraïne ofzo! De groep kwam op een middag rond een uur of 5 aan.Allemaal hetzelfde petje op,dezelfde T-shirt( met opdruk van de organisatie! ) .Bij binnenkomst kregen ze allemaal dezelfde bloemslinger om gehangen! Heb ik nog nooit van ze gehad! Terwijl ze me niet eens gast noemen maar familie! Allemaal collectief gelijk aan een lange tafel! Niemand ,maar dan ook niemand liep even naar het einde van het terras van waar je een prachtig uitzicht hebt op de Ganges en de Ghats!! Allemaal gelijk aan het bier ,zuipen,1 krat,2 krat leeg ,gezellig toch! Steeds luider lachen en praten,niemand van de andere gasten in het hotel kon slapen vanwege hun lawaai! Rond 24.00 uur ging de ploeg naar hun kamer.Hé hé,rust! De volgende morgen vroeg stapte de ploeg in een paar bootjes voor een boottocht van een uur,de boot bracht ze naar een plek waar ze vrij gemakkelijk in de bus konden stappen die daar op ze wachtte. Zo,Varanasi gezien.Gelijk afstrepen van je bucket list! Ongelofelijk! Gelukkig zijn er uitzonderingen,maar niet veel. Het echtpaar met dochter uit Holland b.v.! Ze wilden alles zien! Dochter had zich goed voorbereid ! Ik mocht ook een keer voor gids spelen en bracht ze naar plekjes die niet in L.P staan! Later vertelde ze me dat de wandelingen met mij het hoogtepunt van hun reis was! Met zijn vieren zijn we ook nog gaan eten,o.a in Puja guesthouse. 81 treden beklimmen en dan kom je op het rooftop restaurant van Puja guest house.Het drietal blijkt ook nog aangename tafelgenoten te zijn! Het is een eenvoudig restaurant maar met één van de hoogste uitzichtpunten van Varanasi. Als je daar dan boven op het dakterras staat en de stad bekijkt, bedenk je dat het al die treden op niet voor niks hebt gedaan! Lekker gegeten en gedronken,en we hebben weer genoeg power om verder te te gaan,o.a naar een Silk shop waarvan de gemoedelijke,dikke eigenaar een aantal vlot uit de mond rollende Nederlandse zinnen spreekt en je verder ook verstaat! Helaas voor hem verkoopt hij niet veel,alleen de dochter weet voor een heel lage prijs een mooie sjaal los te peuteren.Toch vriendelijk afscheid genomen! Ondertussen is het donker geworden en gaan we naar wat zoeken terug naar ons hotel.Einde van een vermoeiende maar mooie dag!
0
5

Foto's bij dit blog

Uitzicht vanaf dakterras van Puja Guesthouse
De silk shop met Nederlands sprekende eigenaar
Alle blogs van AdriaanV
 

5 reactie(s) bij "Dwalen door Varanasi"

 • profile image comment

  Mooie blog, wat goed van je dat je het toch aan hebt gedurfd om naar een bestemming te gaan die jou en je vrouw zo na aan het hart lag. Die groepen ja wat kan ik er over zeggen, behalve dat het deze keer mensen uit de Oekraïne waren, maar het hadden net zo goed, Chinezen, Japanners of zelfs Nederlanders kunnen zijn. Tijdens mijn reis door Zuid Afrika hadden we twee dagen ongeveer dezelfde route als een bus Nederlanders. Belachelijk gewoon hoe weinig tijd er voor dingen uit getrokken werd. Maar een geluk voor ons, we wisten dat ze binnen een uur vanzelf weer zouden verdwijnen.

  Door agrotewal • geplaatst op 2015-12-04 17:49:19
 • profile image comment

  Leuk om te lezen weer. Toeristen uit diverse oostbloklanden weten zich vaak totaal niet te gedragen. Zeker de Russen niet die ik bv tegen kwam in Birma. Kan daar ook nog wel verhalen over vertellen. Verder een lezenswaardig blog. Het is maar goed dat je als alleenreizende mensen ontmoet en er een leuke tijd mee kunt hebben.

  Door neretslok • geplaatst op 2015-09-30 12:51:56
 • profile image comment

  Ook van bovenaf is het een mooie stad. Mooi om over je belevenissen te lezen.

  Door JannavEek • geplaatst op 2015-09-30 08:32:46
 • profile image comment

  Wanneer ga je als gids voor R.R ? Maar dan zonder bloemslingers, kratten bier en zelfde t-shirts

  Door wisseschout • geplaatst op 2015-09-29 18:00:42
 • profile image comment

  Leuk om een keer gids te zijn, zeker als je de stad goed kent.

  Door corriedewinter • geplaatst op 2015-09-28 15:51:11

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.