Varanasi reisblogs

'Crazy Man'

kuiken was er (tot 21 feb 2008) Gepost op 14 feb 106 reacties

Drie dagen Varanasi met 'Crazy Man' ,onze gids, weet waarachtig zijn echte naam niet meer. Aangekomen rond een uur of 5 in de middag in Varanasi werden we opgehaald door onze chauffeur en gids voor 3 dagen. Een keurige man, sprak goed Engels, had zijn zaakjes duidelijk goed voor elkaar.
Op weg naar het hotel haalden wij zijn broer op (Crazy Man), hij zou ons die vanavond mee nemen op de boot de Ganges op om naar de avond arti te kijken, leuk.
Varanasi is druk, altijd al, maar tijdens de spits is het een mierenhoop. Alles rijdt en loopt door elkaar over hele smalle straatje, mensen, koeien, bussen, tuk tuk, fietsen, kamelen, paarden, brommers, auto's, honden ja zelfs olifanten. In eerste instantie lijkt er totaal geen logica in de voorrangsregels te zitten maar dat is niet helemaal waar, de sterkste en grootste en meest brutale heeft gewoon voorrang!
Dat zal 'Crazy Man' ook wel gedacht hebben toen wij ergens midden in de stad volledig vast zaten. In die enorme chaos van verkeer en getoeter stapt hij uit de auto en ging het verkeer regelen zodat wij er door heen konden rijden. Hij stapte voor auto's, bussen, kamelen en maande hen tot stoppen en iedereen gehoorzaamde hem, zodat wij rustig door konden blijven rijden.
'Crazy Man' heeft een nogal bewogen leven gehad met veel gebruik van zeg maar middelen die hem goed gezind waren, zoals hij het zelf zo mooi noemde. Politie was niet één van zijn favoriete medemens, iets te vaak mee in aanraking gekomen. Hij wist ons wel erg veel te vertellen over de rituelen en gewoonten van de mensen in Varanasi bv hoe het cremeren van iemand bij de Ganges in zijn werk gaat.
Op één van de dagen wilden wij naar Sarnath. We moesten door de stad heen, alleen waren heel veel wegen afgesloten en helemaal gepoetst omdat er een hoge regerings functionaris langs zou komen. 'Crazy Man' mopperde veelvuldig over de politie die alle doorgaande wegen afgesloten had. Totdat hij in de verte een paar politie auto's zag aankomen en de barrikaden voor hen werden geopend. 'Crazy Man' ging als een gek (zijn naam zei het al ), achter die politie wagens aan alsof hij bij de colone hoorde. Hij zat gierend van de lach achter het stuur omdat alle gesloten wegen voor hem open bleven en hij zo in no time de stad uit was.
Wij zaten achterin iets minder gemakkelijk, hij reed erg hard en vloog van links naar rechts achter de colone aan. Laten we zeggen dat we blij waren om heelhuids aan te komen in Sarnath.
'Crazy Man' is zo'n gids die je nooit en te nimmer zal vergeten en die het bezoek aan zo'n memorabele plek als Varanasi extra dimensie heeft gegeven.

kuiken Positie 19375 (0 p.) Lid sinds 19-03-2009 Foto's en tips: 945 Blogs: 14 Fans: 4

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
avond arti
blogfoto nr. 2
crematie gath
blogfoto nr. 3
sarnath
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

weer thuis
0 4
Gepost op 27 mei
Nederland Drenthe
"where is your other child??!!"
1 5
Gepost op 06 januari
Cuba Holguín
Onverwachte luipaard encounter
4 4
Gepost op 13 februari
Kenia Masai Mara NP

Reacties bij deze blog

AdriaanV

Door: AdriaanV • Geplaatst op

Leuk om te lezen! Zou jij mijn blog ook even moeten lezen " Aankomst in Varanasi "

mama-afrika

Door: mama-afrika • Geplaatst op

Hartstikke leuke blog, wat een mafkees inderdaad!!

Mireille

Door: Mireille • Geplaatst op

Its a crazy story!! Leuk geschreven.

gorke

Door: gorke • Geplaatst op

Haha dit is zo herkenbaar leuk om te lezen ( Varanasi is mijn favoriete stad)

jeannette

Door: jeannette • Geplaatst op

leuk verhaal, goed geschreven!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.