Varanasi

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Varanasi image

Aankomst in Varanasi

Varanasi
India
AdriaanV

Aankomst in Varanasi

Aankomst in Varanasi


Ik zie hem nog staan: Die mooie geleende leren Laptop tas met rolbeugel ter bescherming van mijn kostbare laptop. Eenzaam in die grote aankomsthal in Varanasi.Niemand meer aanwezig, en toch is er een zorgzame luchthaven employé geweest die die tas daar neer heeft gezet ,terwijl ik zat te staren naar de steeds leger wordende en op een gegeven moment zelfs gestopte bagageband!
Zoiets schreef ik in mijn blog over de God Hanuman en Whisky.

Hier volgt het vervolg van mijn aankomst, voor de eerste keer na al die jaren samen ,nu alleen.
Dankbaar dat ik mijn tas terug heb loop ik naar de Douane controle, waar ondertussen de rij wachtenden al aardig is geslonken en duurt het niet lang of ik kom aan de beurt! Vingers gekruisd en met het hart in de keel loop ik op de beambte af: Gaan ze weer moeilijk doen? Maar na een vluchtige controle mag ik gelukkig doorlopen.

Opgelucht loop ik vanuit een Airco gekoelde ruimte de hitte van Varanasi in.
Mijn ogen scannen de ongeveer 50-60- mannen die buiten de hekken de passagiers opwachten, de meesten met een bord omhoog houdend of met een vel papier zwaaiend met daarop de naam van een hotel of van een passagier.
Zo op het eerste moment zie ik mijn vertrouwde afhaal mannnetje van mijn hotel niet staan. Nee he! Toch niet weer een herhaling van mijn aankomst in New Delhi waar ook de afhaalservice niet goed werkte!!
Maar na nog een keer zorgvuldig langs de rij afhalers te zijn gelopen zie ik in één keer een breed glimlachende man staan met een vel papier : Dick Verton Hotel Alka!
Gelukkig! Blij stap ik op hem af, geef mijn bagage af en volg hem naar zijn auto! Inplaats van de oude moe gereden en gestreden oude rammelbusje van mijn "vaste"afhaler die ons al die jaren afhaalde , mag ik nu in een mooie witte luxe auto stappen.
Op weg naar Alka ,de gekte en de hectiek van Varanasi in!
Maar.. Het loopt even anders dan anders!
Net als de chauffeur van het parkeerterrein de weg op wil draaien wordt hij tegengehouden door een politie agent! De reden.. Er komt net een lange stoet met super luxe auto's en Range rovers met vlaggen en antennes aangereden vooraf gegaan door de Politie met zwaailichten! Hoog bezoek dus! Allemaal dure VIPS!
De stoet wordt afgesloten door weer een politie auto, en de weg wordt vrijgegeven door de agent! Gelijk spuit mijn chauffeur de weg op en sluit zich achter bij de stoet aan! En
Wat nu volgt is een bijna koninklijke rit! Alle zijwegen zijn ruim van te voren afgesloten , om deze stoet voorrang te geven, iedereen moet wachten, we stuiven over de weg en ik krijg zo'n gevoel van dat liedje van Wim Sonneveld : De koningin van Lombardije ging uit rije,ging uit rije! Alleen ben ik een koning inplaats van een koningin en net als in dat liedje begin ik ook maar te wuiven naar de stom verbaasde mensen aan de kant van de weg.! Waar we normaal een ruim uur over doen ,met veel getoeter,levensgevaarlijke inhaal manoeuvres en lak aan verkeersregels,voetgangers,fietsers,etc, rijden we nu bijna geruisloos over een stille weg en zijn we met een ruim 25 minuten in het hartje van Varanasi! Wat een ervaring! Volgende keer weer graag op deze manier! De chauffeur krijgt een flinke fooi, wat hij breed grijnzend aanneemt! Gelukkig heeft hij er wel aan gedacht om het hotel te bellen dat we vroeger aankomen,zodat de dragers van het hotel ons al op de afgesproken plaats staan op te wachten, en me warm ontvangen met een dikke huk!
En dan gaan we op weg voor het laatste stukje naar het hotel.Dus alle tegenslagen werden zo weer goed gemaakt!