Varanasi

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Varanasi image

Varanasi

Varanasi
India
AdriaanV

De god Hanuman en whisky

Hanuman en Whisky

Ik heb iets met Whisky!
Wat bedoel je? Nou ik zal het uitleggen!
Eigenlijk vind ik whisky niet echt lekker,maar als je in de vreemde bent zoals ze dat zeggen, schijnt dat een regelmatig gebruik van Whisky goed is om buikklachten te voorkomen.Dus drink ik whisky , maar dan verdund met cola.Dat noemen we dan " special tea! " En dan is het best te drinken.Het verhaal van het flesje whisky en de aap is al bekend op deze site.De god Hanuman strafte onmiddellijk zoals je kon lezen.
Maar Hanuman vergeet niets! Let maar op!

Dit jaar ging ik weer naar India,helaas alleen omdat mijn vrouw en reismaatje is overleden aan die vreselijke ziekte Kanker!
Maar goed : ik dacht op Schiphol koop ik een mooie en dure fles whisky voor mijn vriend Atul in Varanasi,want die is jarig in de periode dat ik daar ben!
Met de creditkaart in de aanslag ga ik de z.g. Goedkope drankzaak en laat me voorlichten over een goed fles Whisky.Met mijn saldo wat lichter en mijn bagage wat zwaarder verliet ik de zaak met een zwaar gesealde fles whisky.
Gen enkel probleem bij het inchecken op Schiphol,maar.. hoe kijken ze er in India tegenaan? Bij aankomst in New Delhi verliep het uit checken zeer voorspoedig! Dat is wel eens anders geweest! Maar sinds de Indira Gandhi International Airport helemaal is vernieuwd is de aanpak van de douane ook wat moderner geworden( voorzichtig gezegd! ) Ik zou een paar dagen in New Delhi blijven dus ik had ons vaste hotel geboekt met pick-up service .Maar helaas er stond niemand van Hotel Ajantha op me te wachten! Dan maar even bellen! Sorry sir,sorry, maar je staat niet in os systeem,maar binnen een kwartier zijn we er.Daar sta je dan,of liever gezet zit je dan met je bungelende ,zwaar gesealde bottle of whisky voor het Airport gebouw ,waar alle sjouwers,ronselaars,afhalers en nog meer figuren die daar ronddwalen je aan staan te staren. Maar goed de temperatuur om 02.30 in de nacht is heerlijk,de geuren iets minder! Binnen afgesproken tijd is de taxi er en een uur later lig ik op bed.De pijp uit!
Na een paar dagen Delhi waar ik wel werd geconfronteerd met het alleen zijn ,maar waar ik toch mijn grote passie : Foto's maken uit kon oefenen, komt het moment dat ik naar Domestic airport vertrek voor de vlucht naar Varanasi. Ook deze Airport is vernieuwd, veel shops,eettentjes,etc.Alleen de vertrekhal naar Varanasi is nog steeds hopeloos! Maar zover ben ik nog niet! Eerst… de douane!!
In het poortje,armen omhoog en met de röntgenstaaf strijken ze langs mijn lichaam.Ook over mijn borst.En wat in al die jaren en vluchten nog nooit is gebeurd, dat apparaat gaat piepen op mijn borst!! Wat is dat vraagt de douane beambte?
Ik leg in min beste Engels uit dat ik een open hart operatie heb gehad en toen met metaaldraad ben dicht genaaid ! Ik moet het laten zien,en het grote mirakel moet ook door andere collega's worden bekeken! Nog nooit meegemaakt! Nee,ik dus ook niet!
Afijn,volgende fase: " sorry sir, maar die fles whisky mag niet zo los mee! Wat gaan we nou krijgen? Nee die moet niet zichtbaar zijn.O.K dan maar in de overvolle en zware handbagage! Van vrienden had ik en hele mooie leren laptop tas met metalen beugel ter bescherming van de laptop meegekregen. Maar daar zat niet alleen mijn laptop in( dat zware kreng! ) maar ook mijn foto apparatuur,reserve kleding etc.Maar goed de fles kon er nog net aan bij.! Nee,ook zo mag het niet als handbagage! U moet de tas inchecken en labelen als bagage in het ruim! Ik werd alles zo zat ,dus ik zeg ,nou toe dan maar en schiet op,want straks mis ik mijn plain.De vlucht verloopt voorspoedig ,twee uur later sta ik bij de bagageband.Het koffertje komt al spoedig,maar geen tas. De band draait maar door,en wordt steeds leger. Mensen pakken hun spullen en lopen weg.Op het laatst sta ik er alleen,maar geen tas! Dan maar op zoek naar klachten afhandeling Bagage! Ik draai me om en daar...helemaal midden in de verlaten aankomsthal staat mijn bruin leren tas ,met alles erin en ook de fles Whisky!!
Die avond wil ik mijn eerst geschoten foto's van Varanasi bekijken,maar wat blijkt de laptop is en blijft zwart! Er zit geen leven meer in! Stom,stom,stom! Ik had die laptop er natuurlijk uit moeten halen voor hij in het ruim verdween! Ze smijten met die bagage,er is onderdruk,ijskoud,etc! Die rot whisky! Een geintje van de god Hanuman? Ter verklaring: Varanasi is een heilige stad en in het zicht van de heilige rivier mag er geen alcohol worden gedronken! En Hanuman had vorige keer zijn apen gestuurd om mijn fles whisky kapot te slaan! Van de whisky heb ik niets gehad,want op de avond dat mijn vriend jarig was en de fles leeg ging ,lag ik doodziek bij hem in het restaurant! De enigste avond dat ik ziek was! Maar de familie en vrienden vonden de whisky van uitnemende kwaliteit hoorde ik later!

Dick Verton