Varanasi

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Varanasi image

De straf van Hanuman

Varanasi
India
DICKV

De straf van Hanuman

De straf van Hanuman


Varanasi is een heilige stad, en dat houdt ook in dat alcohol er verboden is,officieel dan!
Want hier en daar wordt er wel eens wat gedronken! En verspreid over de stad vind je diverse likeur shops zoals ze die donkere naargeestige drankwinkels noemen, er zit er zelfs één vlak bij het Politiebureau!.Meestal zijn ze afgeschermd door dik traliewerk en moet je door een luikje je bestelling plaatsen.Bovendien wordt je er als blanke afgezet, je betaald altijd 100 roepies meer dan een Indiër.
Nu kan ik heel goed een maand zonder mijn glas wijn, maar ze zeggen dat whisky helpt tegen maagklachten en diaree voorkomt? Denk het niet echt, maar ja waarom zou je het niet proberen!Het is in ieder geval een lekker opkikkertje ! Een flinke scheut in een glas cola en je kan weer verder!

Dus we vragen een bevriende kleermaker of hij een paar flesjes whisky wil kopen in de dichtsbijzijnde liquor shop. Een 10 minuten later komt hij er mee terug.Spot goedkoop! Goede kwaliteit heupflacon voor 180 roepies. De flesjes zijn wel keurig in krantenpapier verpakt en van nu af aan het het ook " Special tea"!

Als we op de matjes liggen bij Lotus Lounge nemen we een cola met een lekkere scheut.
We eten er heerlijk, soezen en luieren nog wat na.Daar zijn die matrasjes tenslotte voor en wandelen daarna rustig terug naar onze kamer, waar we een fantastisch uitzicht hebben over de hele Ganges.Best hot spot in town! Enigste nadeel is dat je 127 treden op moet voor je er bent! En die tellen dubbel als je een beetje sloom bent!

We zetten de flesje Whisky in de open kast , een beetje hoog en uit zicht! Om het geopende flesje hadden we een servet gewikkeld, elastiekje erom heen en dan nog een plastic zakje , ook elastiek er omheen. Dit is belangrijk voor de rest van het verhaal!!

We besluiten om even op het bed wat uit te rusten voor we weer op pad gaan. De deuren naar het balcon staan lekker open en een verfrissend briesje streelt de huid.Langzaam dommelen we wat weg.Even later horen we wat lawaai, lijkt wel iets met tegeltjes ofzo, maar ja heel Varanasi is lawaai! Maar het geluid wordt sterker en harder, dus ik kom overeind en zie net nog een grote mannetjes aap op zijn dooie gemakje de kamer uit wandelen! Ik spring van bed en zie gelijk wat dat geluid van tegeltjes was.De vloer ligt bezaaid met glassplinters en de Whisky stroomt alle kanten op! Is die rot aap de kast in geklommen , het flesje geopende whisky gepakt , maar kom hem niet zo gauw open krijgen wegens alle zakjes en elastiekjes.Nou dan maar op de tegeltjes kapot slaan!
Maar mijnheer vond het toch niet zo lekker en liep dus weg.

Of…. Zou het de straf van Hanuman, de apengod zijn geweest die het illegaal gebruik van alcohol op zo'n manier bestrafte?

Foto's

e46f4.jpg
e46f4.jpg
DICKV
58712.jpg
58712.jpg
DICKV