Uttarakhand tijdsverschil

helaas hebben wij geen tijdsverschil genoteerd voor {{name}}

Wat is het tijdsverschil met Uttarakhand? Het is belangrijk om te weten in welke tijdszone Uttarakhand zich bevindt en wat het tijdsverschil is met Nederland en België. Met name voor het boeken van vliegtickets en hotelboekingen kan dit van belang zijn. Maak je een lange vlucht naar het oosten, dan kom je door het tijdsverschil al snel pas de volgende ochtend aan.

Het is in Uttarakhand Helaas hebben wij geen tijdsverschil genoteerd voor Uttarakhand

Informatie over Uttarakhand

Beste foto's & tips van Uttarakhand

'558008' door gorke '558008' door gorke

IndiaUttarakhand

IndiaUttarakhand

Rishikesh bezoeken

gorke

Rishikesh is een klein stadje in de noordelijke staat Uttarakhand in India. Prachtig gelegen waar de rivier de Ganges naar beneden komt uit de Himalaya. Swarg Ashram, gelegen aan de oostelijke oever is het autovrije 'spirituele centrum' van Rishikesh je komt daar heel veel Sadhu's tegen. Deze sadhu was dagelijks te vinden op zijn favoriete plekje met de muurschildering van spiritueel leraar en guru Mooji.

'552284' door gorke '552284' door gorke

IndiaUttarakhand

IndiaUttarakhand

Ganga Aarti

gorke

Ganga Aarti betekent gebed voor de rivier de Ganges. De gebeden zijn gewijd aan de goden en godinnen. De Ganges is niet alleen een rivier in India, het is de goddelijke moeder river Ganga, ze geeft het leven in de vorm van water. Hetzelfde water verwijdert ook zonden wanneer je een duik in het heilige water neemt. Haridwar is een van de zeven heiligste bedevaartsoorden voor hindoes. Het is een van de locaties van de Kumbha Mela, waar elke twaalf jaar miljoenen bedevaartgangers samenkomen om rituele baden te nemen op de ghats (oevers) van de Ganges. Op deze wijze spoelen ze hun zonden weg om Moksha (bevrijding) te krijgen. De ceremonie heeft diepe indruk op mij gemaakt. Ben je in de buurt ga dan zeker zo rond een uurtje of 5 in de namiddag naar de Ganges om de ceremonie bij te wonen.

'546199' door gorke '546199' door gorke

IndiaUttarakhand

IndiaUttarakhand

Sadhu's in Rishkinesh

gorke

Rishikesh is een kleine stad in Uttarakhand in India. Prachtig gelegen waar de rivier de Ganges naar beneden komt uit de Himalaya. Swarg Ashram, gelegen aan de oostelijke oever is het autovrije 'spirituele centrum' van Rishikesh je komt daar heel veel Sadhu's tegen.

Laat kaart zien