Uttar Pradesh reisblogs

Agra: Taj Mahal

janhermens was er (tot 10 okt 2007) Gepost op 23 jan 091 reacties

Om 9 uur vanmorgen vertrokken we met onze chauffeur, Ramvir Singh, en een gids voor een dag Agra. Allereerst gingen we naar de Taj Mahal, een magnifiek wit-marmeren grafcomplex waarin de derde vrouw van een vroegere Mogul-heerser begraven ligt. Jammergenoeg kon hij er niet lang van genieten, want zijn zoon zette hem gevangen in het Rode Fort (Fort Agra) nadat hij te kennen gaf een zelfde identieke gebouw voor zichzelf te willen laten bouwen, maar dan in zwart-marmer, precies t.o. het complex voor zijn vrouw aan de andere kant van de rivier.
Bij het binnengaan werden we gefouilleerd, mannen en vrouwen apart!!

En natuurlijk trapten wij er tóch weer in: we lieten ons weer meevoeren naar winkels met sieraden e.d. Na de eerste winkel, waar we natuurlijk toch iets kochten, hebben we de gids duidelijk gemaakt dat we dit niet meer wilden.
Alles draait hier om fooien en velen schooien om geld.
Iedereen verwacht hier een fooi, zélfs voor het openmaken van een deur. Dit is soms best lastig, maar ook vervelend. Je zou hier straatarm dit land weer verlaten, enkel door de fooien.
Een andere rare gewoonte is het rochelen en tuffen. In Indonesië hebben we al heel wat sokken en broeken moeten weggooien (weggeven), maar hier is het toch wel erger.

Na een lekkere lunch zijn we naar het Rode Fort gegaan, een gigantische combinatie van een fort, een gevangenis en paleizen. Het geeft zicht op de Taj Mahal, maar de gevangen Mogul mocht dit tijdens zijn gevangenschap nooit zien. Als compensatie mocht hij wél een mini-Taj Mahal in zijn cel hebben. Een droevig einde dus voor deze man die zijn leven wijdde aan de vrede, gelukkig was met zijn derde vrouw die in het kraambed stierf, en door zijn eigen zoon gevangen gezet werd.

Terug in ons hotel hebben we heerlijk warm gedoucht. Gisteren waren we enigszins teleurgesteld omdat er géén warm water uit de kraan kwam. Vanmorgen kwamen we erachter dat ze hier simpel de aansluitingen verwisseld hadden. Het warme water kwam dus uit de rechter-kraan en niet uit de linkse zoals we gewend zijn. Haha!!
Daarna nog lekker zonnen en zwemmen.
Zo dadelijk gaan we met onze chauffeur ergens lekker eten.

Zoals gewoonlijk had Christien wat langer last van jetlag, ze viel in de auto steeds in slaap! En 's nachts kan ze niet slapen???

janhermens Positie 630 (400 p.) Lid sinds 01-06-2008 Foto's en tips: 1629 Blogs: 79 Fans: 5
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Kathmandu, een eerste indruk
4 1
Gepost op 08 juli
Nepal Kathmandu
Kathmandu
4 2
Gepost op 04 juli
Nepal Kathmandu
Een rondreis door het hoogste land ter wereld
4 2
Gepost op 03 juli
Nepal Kathmandu

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

Met plezier lees ik jullie reis verslag! Leuk geschreven! Ik ga zelf eind febr naar India mijn dochter woont daar in Gourgan 12 km van Delhi. wij gaan van daar uit een rond reis maken. Mijn man en ik bereiden ons voor op een cultuurshock. Mijn dochter heeft ons al het een en ander verteld en jullie verslag doet de rest. Interesse in het verhaal van Mijn dochter en haar man? www.loesenpierre.blogspot.com veel reis plezier gr Henny

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.