Uttar Pradesh reisblogs

Ruil: kleurrijk India voor de Himalaya in Nepal

Bengel is er nu(tot 24 okt 2008) Gepost op 28 okt 082 reacties

Zijn we weer!

Zo, de trein van Agra naar Varanasi.... Erg leuk zo'n nachttrein alleen we hadden niet erg fijne plaatsen en dus een nagenoeg slapeloze nacht en dan ook nog 4 uur vertraging. (in die 4 uur wel weer geslapen). Totaal dus 16 uur treinen! Varanasi is geweldig!! zeer veel en mooie foto's gemaakt en zo veel geweldige indrukken. Gruwelijke indrukken, zoals een babylijkje op de Ganges (heilige rivier voor Hindu's) en een oude priester helemaal in kleurrijke gewaden gewikkeld. En dat alles drijft gewoon langs ons roeibootje om 6 uur 's ochtends. Maar ook super indrukken zoals de muziek en dans en zeker de religieuze baden in diezelfde vervuilde Ganges. Ook de drukte is indrukwekkend. Wel weer zeer veel ondernomen, want we willen alles zien! Langs de 'Ghat's' lopen is ook erg gaaf. Je ziet het weer van de andere kant... Dan Vishwanath tempel (zeer zwaar bewaakt en foto's maken is uit den boze). Ook nog even de 35000 studenten tellende universiteit bezocht. Later naar de boeddhistische tempel Sarnath, waar we veel hebben geleerd over het boeddhisme. Later op de middag nog even naar de Ganges met een fietsriksja, sorry voor al die kilo's jongen!! De terugweg is ook weer bijzonder. Met tuktuk door de achterbuurten en zeer smalle straatjes van Varanasi. Ook komen we hier een dodenoptocht tegen. Mensen dragen een overledene door de straten naar de 'burning ghat'.
26-10-2008 gaan we India alweer verlaten en vliegen naar Kathmandu in Nepal. Dit kost veel energie om hier de burocratie te overleven op het vliegveldje van Varanasi. Maaaar gelukt! Helaas is ons hotel hier overboekt en worden we drie hoog achter weggestopt, maar na een goed gesprek werden we de volgende morgen in een wat beter hotel geplaatst. Midden in de back-packers wijk Thamel, waar het erg gezellig is.
De dagen erop rond in de Kathmandu vallei. En dit is pas echt het mooie leven! We zien hier zoveel van het religieuze Nepalese leven. Vele prachtige tempels bezocht. Later de foto's. Echt alles is hier de moeite waard, we komen nu al weer tijd te kort. Morgen (29-10) met de bus naar Chitwan Nationaal Park en later nog Pokhara en ook nog een vlucht langs de mount Everest!! Stay in touch!

Groeten en veel liefs van Alies en Bengel

Bengel Positie 15208 (0 p.) Lid sinds 07-03-2008 Foto's en tips: 85 Blogs: 5 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

De laatste dagen
0 0
Gepost op 08 november
Nepal Kathmandu
Fantastische Himalaya
0 3
Gepost op 03 november
Nepal Annapurna
kleurrijk, hectisch en heel erg mooi
0 5
Gepost op 23 oktober
India Rajasthan

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

Hé luitjes,

Kom er eindelijk aan toe om jullie verhalen te lezen (Bas slaapt nu, heerlijk wat een rust). Zo te lezen zien jullie weer veel bijzondere dingen (alleen dat babylijkje en die andere dode lijkt me nu niet echt fijn). Doe voorzichtig (ik ben dan wel niet jullie moeder, maar heb wel alle moedergevoelens) en geniet!

p.s. Namens Bas nog bedankt voor de kaart (hoewel hij vanmorgen alweer zei dat jullie morgen ook komen).

Liefs
Marijke

pdanielse

Door: pdanielse • Geplaatst op

Mooi verhaal.
Veel plezier nog
Peter

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.