Uttar Pradesh

'502383' door AdriaanV '502383' door AdriaanV

IndiaUttar Pradesh

IndiaUttar Pradesh

Meditatie in de vroeg

AdriaanV

Niets zo heilzaam voor de geest als een morgen meditatie aan de oever van de heilige rivier de Ganges in Varanasi, omringd door zwevende vogels. Het voordeel is ook dat je geen therapeut of meditatie leraar hoeft te betalen

'490019' door pensionado '490019' door pensionado

IndiaUttar Pradesh

IndiaUttar Pradesh

Tombe van Moghul...ke

pensionado

In Sikandra, een voorstad van Agra, kan een buitengewoon prachtig monument bezichtigd worden. Daar staat de tombe van de belangrijkste keizer van de Moghul dynastie: Akbar de Grote (regeerde 1556-1605). De bouw van dit grootse complex werd voltooid door zijn zoon Shah Jahangir en duurde van 1605-1613. De toegang tot de tombe wordt gevormd door een spectaculaire poort van rode zandsteen waarop figuren en patronen in wit marmer zijn ingelegd. De vier minaretten die op de hoeken staan werden voor de eerste maal geheel met wit marmer bedekt. Deze wijze van versiering bereikte haar hoogtepunt in 1631 bij de bouw van de Taj Mahal onder Shah Jahan.

'487731' door hbplaatjes '487731' door hbplaatjes

IndiaUttar Pradesh

IndiaUttar Pradesh

Afwezig

hbplaatjes

Deze foto is genomen in Agra. Naast de Taj Mahal en het rode fort is het zeer de moeite om ook de oude stad te verkennen. Daar zagen we deze man zitten in zijn groene kleding. Hij was ver weg met zijn gedachten en ik denk dat hij mij niet eens echt gezien heeft.

'391437' door herman m '391437' door herman m

IndiaUttar Pradesh

IndiaUttar Pradesh

Indiaas gezinsleven

herman m

Deze foto van een jonge vrouw met haar zoon is genomen bij de Taj Mahal in Agra. Door de verschillen in religieuze achtergrond en het kastensysteem dat in India nog erg belangrijk is, is het moeilijk een beeld te schetsen van een gemiddeld Indiaas gezin. Maar één ding is zeker: in India is familie erg belangrijk, en wel familie in de grootste zin van het woord. Traditioneel is het heel normaal dat niet alleen grootouders maar bijvoorbeeld ook ooms en tantes met hun familie allemaal samen onder één dak wonen. Hiërarchie is in een Indiaas gezin heel sterk aanwezig. Iedereen kent zijn rol in de familie en zal de beslissingen van boven gestelde gezinsleden niet snel in twijfel trekken. Zo hebben de ouderen altijd een hogere positie dan de jongeren. Tussen mensen van min of meer gelijke leeftijd heeft de man een hogere positie dan de vrouw. De dochters van het gezin staan weer boven de schoondochters en ga zo maar door.

'490142' door pensionado '490142' door pensionado

IndiaUttar Pradesh

IndiaUttar Pradesh

De tombe van Akbar de

pensionado

Na het plaatsen van twee opnames van de toegangspoort tot de tombe van de belangrijkste van de Moghul vorsten mag het eigenlijke gebouw waarin zich zijn graf bevindt natuurlijk niet ontbreken. Na de poort volgt een brede weg waar complete apenfamilies om aandacht vragen. Ook zie je kleine eekhoorntjes rennen en vliegen er krijsende papegaaitjes rond. Het grafmonument is niet zo mooi als de poort. Er ontbreekt een koepel als blikvanger. Maar het is mede door de dieren en de Indiase bezoekers een bijzonder sfeervol terrein, én het is een belangrijk voorbeeld van de ontwikkeling in de Moghul architectuur voorafgaand aan de bouw van de beroemde Taj Mahal.

'209445' door GrietBuis '209445' door GrietBuis

IndiaUttar Pradesh

IndiaUttar Pradesh

Vol verlangen.

GrietBuis

Tijdens ons bezoek aan Fatehpur Sikri waren er net festiviteiten in de vorm van een kleine kermis en een braderie. Het was erg druk met Indiase toeristen, allemaal op hun Paasbest gekleed. Zij kijkt vol verlangen naar al dat spektakel. Fatehpur Sikri (Stad van de overwinning gelegen bij Sikri) is een 16e-eeuwse hoofdstad gebouwd door de Mogoelheerser Akbar de Grote in rotsachtig gebied op 37 km ten westen van de stad Agra in Uttar Pradesh. Omdat het een ceremoniële hoofdstad is, is de stad nooit versterkt. Fatehpur Sikri is prachtig en uniek in zijn opzet en architectuur.

'272161' door gorke '272161' door gorke

IndiaUttar Pradesh

IndiaUttar Pradesh

Zwaar werk

gorke

Orcha is een stadje dat gelegen is aan de oevers van de Betwa rivier. Deze stad heeft een rijk historisch verleden en de vele tempels en paleizen zijn daar ooggetuige van. De paleizen schitteren nog steeds in glorie en vertellen de sprookjes van de heersers in vroegere tijden. In het fort van Orcha bevinden zich drie 17-eeuwse paleizen. Ook hier wordt gewerkt en natuurlijk weer door de vrouwen.

'298727' door Phynella '298727' door Phynella

IndiaUttar Pradesh

IndiaUttar Pradesh

Ontroerend

Phynella

deze oude kon niet meer lopen - desondanks moest ze mee naar de belangrijke hindu feest kumbh mela -dus heeft haar zoon (althans ik neem aan, dat het haar zoon is) ze gewoon door Haridwar gedragen - ik was er helemaal stil van - trouwens voor de pelgrims is het best ver lopen van het station naar de ganges - al helemaal, als je jou moeder op de rug hebt

'182030' door gorke '182030' door gorke

IndiaUttar Pradesh

IndiaUttar Pradesh

Sunrise

gorke

Varanasi was van oudsher vooral een handelsstad langs de route voor het vervoer van koper en ijzeruit Bihar. Het is tot op de dag van vandaag altijd een centrum van geleerdheid geweest, vooral voor Sanskrietgeleerden. Vanuit heel India komen studenten naar Varanasi om te studeren aan een van de vele Sanskriet scholen en hogescholen die de stad telt. Varanasi is voor de hindoe wat Mekka voor de moslim is.

'290922' door Leeu '290922' door Leeu

IndiaUttar Pradesh

IndiaUttar Pradesh

Knallend!

Leeu

Met dit erg verlegen maar o zo schattige meisje wil ik alle RR's en de redactie van Columbus fijne kerstdagen en een knallend 2011 toewensen.

'294328' door Leeu '294328' door Leeu

IndiaUttar Pradesh

IndiaUttar Pradesh

Blik!

Leeu

Deze vrouw heeft een blik die je pakt en die je niet loslaat. Zij is al wat ouder en grijs en je kunt aan haar zien dat ze het een en ander heeft meegemakt!

'496187' door silly '496187' door silly

IndiaUttar Pradesh

IndiaUttar Pradesh

Diwan-i-khas

silly

Fatehpur Sikri is een stad en een gemeentelijke raad in district Agra in de staat van Uttar Pradesh , India . De stad werd in 1569 gesticht door de Mughal keizer Akbar.Fatehpur Sikri is een van de best bewaarde collecties van de Indiase Mughal architectuur in India.Diwan-I-kas is een zaal en privé-audiëntie van de keizer Akbar, het is een vrijstaand Pavillion . Het interieur werd voor de Emperor's besloten vergaderingen en doelgroepen met ministers van state gebruikt.

'417935' door ivonne '417935' door ivonne

IndiaUttar Pradesh

IndiaUttar Pradesh

Fata Morgana?

ivonne

De Taj Mahal in Agra is een grafmonument , tussen 1632 en 1648 gebouwd als laatste rustplaats voor Mumtaz Mahal. Het is al jaren een geweldige trekpleister voor zowel lokale als buitenlandse toeristen en is op ieder tijdstip van de dag, en vanaf verschillende kanten gezien weer even prachtig.

'530554' door RReintjes '530554' door RReintjes

IndiaUttar Pradesh

IndiaUttar Pradesh

Oprecht vriendelijk

RReintjes

Bij eerder foto's heb ik al aangegeven dat de Indiërs oprecht vriendelijk zijn naar toeristen toe en er geen punt van maken zich te laten fotograferen. Deze man was heel sympathiek en had een vrolijke uitstraling, ideaal voor een portret dus.

'303133' door Leeu '303133' door Leeu

IndiaUttar Pradesh

IndiaUttar Pradesh

Op weg!

Leeu

Deze man kwamen we 's morgens vroeg tegen, het was nog koud en net een beetje licht. Hij was op weg maar waar naar zou ik niet weten.

'399513' door JannavEek '399513' door JannavEek

IndiaUttar Pradesh

IndiaUttar Pradesh

Bureaucratie

JannavEek

De Indiase bureaucratie is de ergste in Azië. Dat is onderzocht. En daarbij is het nog steeds bedolven in het papierwerk. India's liefde voor papierwerk is deels een overblijfsel van het kolonialisme, dat aanleiding gaf tot een klasse van "kleine ambtenaren". Zoals de man die ik tref in een schemerig hok bij een busstation: bedolven onder dossiers. Misschien heeft hij het wel naar z'n zin met die taak, daar kan ik me zelfs wat bij voorstellen. Een opmars van computers is bezig maar bereikte deze "kleine ambtenaar" nog niet.

'297395' door Leeu '297395' door Leeu

IndiaUttar Pradesh

IndiaUttar Pradesh

Onbevangen!

Leeu

Dit meisje was zo puur en onbevangen toen ze op de foto ging en dat straalt er van af. Het leukste was toen zij zichzelf terug zag: het was 1 stralende lach. Ze was tevreden over het resultaat.

'538531' door Mary54 '538531' door Mary54

IndiaUttar Pradesh

IndiaUttar Pradesh

Vandaag is rood

Mary54

In het complex Fatehpur Sikri zaten deze verkopers,de baard van de man was echt vuurrood en viel meteen op, de ander had er kennelijk geen zin meer in om iets te verkopen,( even openen graag)

'346025' door konne000 '346025' door konne000

IndiaUttar Pradesh

IndiaUttar Pradesh

Hout gesprokkeld

konne000

In het gebied vlak tegen de Himalaya ligt het Corbett N.P.. Aan de rivier die tijdens de monsoon verwoestend te keer was gegaan, lag onze campsite, maar ook een klein dorpje. 's Morgens vroeg gingen de vrouwen en dochters op pad om in de, nudroogstaande rivier, hout te sprokkelen. 's Avonds tegen vijfen kwamen de dames dan met het hoofdvol weer thuis. Morgen gaan ze weer!!

'283112' door gorke '283112' door gorke

IndiaUttar Pradesh

IndiaUttar Pradesh

Spetteren

gorke

Allahabad behoort tot de grootste stad van Uttar Pradesh. Allahbad ligt op het punt waar de twee heiligste rivieren van India samenvloeien de Ganga en de Yamuna. Sangam, zoals de samenvloeiing wordt genoemd is de plaats waar veel heilige markten en rituelen plaatsvinden, en trekt al jaren duizenden pelgrims. Ook hier komen veel pelgrims een heilig bad nemen.

'243251' door gorke '243251' door gorke

IndiaUttar Pradesh

IndiaUttar Pradesh

Wasje

gorke

Varanasi de stad waar ik zo graag ben, vooral heel vroeg een bootje huren en dan maar genieten van het gehussel en gedussel aan de waterkant ik kan er geen genoeg van krijgen en het wordt tijd om weer eens die kant uit te gaan.

'283826' door dvanderschans '283826' door dvanderschans

IndiaUttar Pradesh

IndiaUttar Pradesh

Maha Kumbh mela, 3...

dvanderschans

Maha Kumbh Mela, Haridwar India, 2010. Miljoenen pelgrims stromen toe naar dit festival. De belangrijkste zijn de Naga baba's. Het festival is duizenden jaren geleden begonnen bij deze baba's

'294855' door Leeu '294855' door Leeu

IndiaUttar Pradesh

IndiaUttar Pradesh

Verbeelding!

Leeu

De Himalaya spreekt tot iedereens verbeelding. Het is een schitterend gezicht om de zon boven de Himalaya op te zien komen in de vroege ochtend als er nog weinig mensen op weg zijn en het nog rustig is.

'538435' door RReintjes '538435' door RReintjes

IndiaUttar Pradesh

IndiaUttar Pradesh

Prachtige deur

RReintjes

In het grote complex van Fatehpur Sikri ligt het mooie Jodhbai paleis. Mijn aandacht werd getrokken door een prachtig bewerkte deur en als kers op de taart dit prachtige mannetje wat er voor poseerde.