Uttar Pradesh

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Uttar Pradesh image

Uttar Pradesh

Uttar Pradesh
India
Kokkeeri

De eerste week zit erop (dag 3 t/m 5)

Inmiddels weet ik ook prima de weg te vinden tussen guesthouse (waar ik veel te veel verwend wordt…ik hoop dat ik niet te veel in de breedte groei) en kantoor. Het is maar 30 minuten lopen, als je het in 1x keer doet. Maar ik weet nog steeds manieren te vinden om er langer over te doen.

Mijn route loopt langs een markt, half onder de brug, half op straat, en daar is zelfs in de ochtend al volop bedrijvigheid. Het lijkt me wel lekker om nog een chai te halen. Ik kies echter het verkeerde stalletje. De verkoper drinkt zelf wel thee, maar blijkt het niet te verkopen. Nou is dat natuurlijk geen probleem hier. Hij heeft zijn hulpje al op weg gestuurd om chai te halen voor mij…
Dat geeft mij de tijd om even rond te kijken. Nu zie ik dat ik meer in een toetjes en gebakjes kraam ben beland dan bij een chai-wallah. Omdat de eigenaar zo aardig voor me was, besluit ik wat Galub Jamun te bestellen. Lijkt me ook wel aardig voor op kantoor. De meegebrachte stroopwafels zijn inmiddels op. Ik realiseer me alleen niet dat die dingen eerst nog opgewarmd moeten worden. Dus daar sta ik dan; te wachten op mijn chai en de galub jamun. Kom ik alsnog bijna te laat….
Op kantoor aangekomen, gaan we direct aan de slag met het verder analyseren van het beschikbare materiaal. Samen met Saïf bespreken we ook de taken voor de komende dagen. Hij moet nog ‘even’ naar een bruiloft 2x 8 uur met de trein vanaf Lucknow, dus ik moet heb een paar dagen missen.

We praten veel over de toegevoegde waarde van Medha’s services. We zijn het er over eens dat alle 3 de doelgroepen een aparte aanpak nodig hebben. En dus ook apart promotie materiaal. Dat maakt mijn opdracht iets groter, maar ik zie daar geen probleem in. Saïf is al tevreden als we 1 brochure af hebben aan het eind van mijn project. Dat lijkt mij iets te magertjes. Maar we spreken af in ieder te beginnen met het materiaal voor de opleidingsinstituten. En later in de week verder te kijken.
De middag wordt ingeluid met een klop op de deur. De tiffin-wallah komt onze lunch brengen. Een complete Indiase maaltijd (chapati, rijst en 2 curry’s) in een grappige stapel warmhoud bakjes. Misschien een gat in de markt in Nederland? Het smaakt in ieder geval heerlijk.

Na zo’n maaltijd is het wel even moeilijk op gang komen. Er staat echter wel iets belangrijks op het programma; de deadline voor het indienen van een subsidie verzoek komt eraan. Bij Medha nemen ze deze aanvraag erg serieus. Als ze hem krijgen, betekent dat nieuwe mensen erbij en dus meer meters maken naar de zo belangrijke periode na de schoolvakantie dit jaar. Dan moeten er 300 studenten aan de slag met het Medha trainingsprogramma op weg naar een betere aansluiting op de arbeidsmarkt en dus een betere toekomst.
Mijn rol is die van advocaat van de duivel. Ik moet zo kritisch mogelijk naar alle antwoorden op de vele vragen (12 pagina’s) kijken en alle vaagheden etc eruit halen. Het is mooi om te zien hoe gemotiveerd ze hier mee om gaan. Ze willen het alleen insturen als het perfect in orde is. Rond 18:45 sluiten we moe (maar nog Chris en Byomkesh nog niet helemaal voldaan) af. Op zich is iedereen tevreden, maar ik moet er nog 1x kritisch naar kijken.

Maar eerst maar eens naar huis. Ik wandel terug naar het guesthouse en met alleen wat kleine obstakels in de vorm van een serie koeien op de stoep, doe ik voor het eerst 30 minuten over!

Zoals we eerder hebben afgesproken, beslissen we op donderdag wat precies mijn ‘deliverables’ zijn. Ik heb dan 4 dagen gehad om alle informatie te verzamelen en een goede inschatting te maken wat Medha het best kan gebruiken. Ik ben onder de indruk geraakt van de hoeveelheid goed materiaal over hun visie, missie, doelstellingen en werkmethodes dat al beschikbaar is. Daarom stel ik voor om een operationeel marketing-communicatiepan plus brochureteksten over ruim 2 weken op te leveren. Op die manier hebben ze concrete tools en producten in handen om van Medha een succes te maken. Iedereen is het er gelukkig eens en ik kan aan de slag. Behoorlijk wat te doen, maar dat maakt het leuk en uitdagend.

Dan wordt er op de deur geklopt. Er blijkt een sollicitant uitgenodigd te zijn. Enigszins verlegen komt Prateep binnen. Direct uit de nachttrein vanuit Delhi (8 uur) komt hij voor zijn gesprek. En dat in deze toch wel vreemde omgeving van de huiskamer / kantoortuin. Hij lijkt een beetje verward. En dan moet ie het 2e deel van zijn sollicittiegesprek ook nog eens doen met een wazige kerel uit Nederland….Ik denk niet dat hij dit heeft verwacht. Maar hij slaat zich er goed doorheen.

En hoewel hij het zelf nog niet weet, kan ik vertellen dat Prateep is aangenomen en na Holi bij Medha mag beginnen!

Laat een reactie achter

1 reactie(s) bij "De eerste week zit erop (dag 3 t/m 5)"

  • profile image comment
    Door Doppie• geplaatst op 06 Mar 2012 | 19:48:51

    Heb tussendoor even de website van Medha bekeken,
    ziet er goed uit, maar net als Prateep schrok ik wel van die wazige grote Nederlander.

    Bericht aangepast op 08:14:11