Uttar Pradesh

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Uttar Pradesh image

Uttar Pradesh

Uttar Pradesh
India
Bengel

Ruil: kleurrijk India voor de Himalaya in Nepal

Zijn we weer!

Zo, de trein van Agra naar Varanasi.... Erg leuk zo'n nachttrein alleen we hadden niet erg fijne plaatsen en dus een nagenoeg slapeloze nacht en dan ook nog 4 uur vertraging. (in die 4 uur wel weer geslapen). Totaal dus 16 uur treinen! Varanasi is geweldig!! zeer veel en mooie foto's gemaakt en zo veel geweldige indrukken. Gruwelijke indrukken, zoals een babylijkje op de Ganges (heilige rivier voor Hindu's) en een oude priester helemaal in kleurrijke gewaden gewikkeld. En dat alles drijft gewoon langs ons roeibootje om 6 uur 's ochtends. Maar ook super indrukken zoals de muziek en dans en zeker de religieuze baden in diezelfde vervuilde Ganges. Ook de drukte is indrukwekkend. Wel weer zeer veel ondernomen, want we willen alles zien! Langs de 'Ghat's' lopen is ook erg gaaf. Je ziet het weer van de andere kant... Dan Vishwanath tempel (zeer zwaar bewaakt en foto's maken is uit den boze). Ook nog even de 35000 studenten tellende universiteit bezocht. Later naar de boeddhistische tempel Sarnath, waar we veel hebben geleerd over het boeddhisme. Later op de middag nog even naar de Ganges met een fietsriksja, sorry voor al die kilo's jongen!! De terugweg is ook weer bijzonder. Met tuktuk door de achterbuurten en zeer smalle straatjes van Varanasi. Ook komen we hier een dodenoptocht tegen. Mensen dragen een overledene door de straten naar de 'burning ghat'.
26-10-2008 gaan we India alweer verlaten en vliegen naar Kathmandu in Nepal. Dit kost veel energie om hier de burocratie te overleven op het vliegveldje van Varanasi. Maaaar gelukt! Helaas is ons hotel hier overboekt en worden we drie hoog achter weggestopt, maar na een goed gesprek werden we de volgende morgen in een wat beter hotel geplaatst. Midden in de back-packers wijk Thamel, waar het erg gezellig is.
De dagen erop rond in de Kathmandu vallei. En dit is pas echt het mooie leven! We zien hier zoveel van het religieuze Nepalese leven. Vele prachtige tempels bezocht. Later de foto's. Echt alles is hier de moeite waard, we komen nu al weer tijd te kort. Morgen (29-10) met de bus naar Chitwan Nationaal Park en later nog Pokhara en ook nog een vlucht langs de mount Everest!! Stay in touch!

Groeten en veel liefs van Alies en Bengel