Udaipur reisblogs

Heading' up north: Rajasthan

reinierniethier was er (tot 14 sep 2008) Gepost op 18 jan 091 reacties

Vorige keer wilden we van Gokarna naar Goa, deden we ook. 2 uurtjes treinen, groen uitzicht en een gezellige familie in de coupe (rijst op bananenbladeren met een pittig sausje). Goed begin van de dag, aangekomen in Panjim, Goa's hoofdstad waren we goed gaan. Derk bezweek haast aan de diarree, zelf was ik ook niet bepaald vers.

Dus, we hebben het plan omgegooid en zitten nu Udaipur, zuidelijk Rajastan. Goeie keuze, heeft wat weg van Venetie, een groot meer met daaromheen sierlijke gebouwen. Het 'ritje' hierheen was wel een verhaal apart.

Van Panjim is het een km. of 650 naar Mumbai, vanaf daar zo'n 550 naar Ahmedabad en dan nog is 300 naar Udaipur, de trein rijd max 50 km/p/u: you can do the math. In totaal hebben we zo'n 30 uur treinen achter ons. Voor de rit van Panjim - Mumbai - Ahmedabad hebben we een general class ticket geboekt (5 euro nog wat met z'n 2en), de rit was 22 uur. Ging als volgt:

uur 1-2: Derk & ik en 1 Indier op plek voor 8 mensen
uur 2-4: Derk & ik en 5 Indiers op dezelfde ruimte
uur 4-8: Derk & ik en 11 Indiers op plek voor 8
uur 8-10: Derk & ik en 14 Indiers op plek voor 8 & 3 mensen op de bagagerekken boven de stoelen
uur 10-12: Derk & ik en 15 Indiers op plek voor 8, waarvan de helft slaapt & 5 mensen op de bagagerekken
uur 12-14: Derk & ik en dezelfde hoeveelheid maar ik op de grond onder de treinstellen in slaap met mijn hoofd op een schoen
uur 14-15: Derk en ik en dezelfde hoevelheid hebben ruzie met een nurkse gast die vindt dat onze bagage op zijn 'slaapplek ligt'
uur 15-17: Derk en ik kijken slaperig voor ons uit en de 20 Indiers op de stoelen, bagagerekken en zelfs op de grond voor de katserg stinkende wc liggen te slapen.
uur 17-18: Derk en ik worden wakker en dezelfde ruziezoeker heeft nu ruzie met een andere Indier over plek en beginnen te vechten, de rest slaapt gewoon door
uur 18-20: Derk en ik, met bagage op schoot, zo'n 20 Indiers en ik geloof zelfs een geit.
uur 20-22: Derk en ik met een langzaam leeglopende coupe.

Leuk ritje dus Smile
Goed, daarna nog een nachttrein gepakt voor het laatste stuk en zitten nu in Udaipur, de beste beslissing tot nu toe. In de trein maakten we kennis met een Ier, Trevor en zijn met z'n 3en per rikshaw de berg met het Monsoon Palace opgegaan hier in de buurt. Geweldig uitzicht over Udaipur en de omringende dorpjes en de heuvels. Een gewaagd besluit: naar beneden wandelen. De moessoen sloeg toe, even later rijdt een groep Indiers de berg af en die geven ons een lift (8 in een personenauto) terug naar de stad.

Even later, na een opfrissessie zijn we de stad ingewandeld en kwamen Trevor weer tegen en 2 Zweedse dames en zijn met z'n 5en uit eten gegaan. Uitzicht op het meer, zonsondergang, het hele restaurant voor onszelf, 10 man personeel en toch nog geen 3 euro p.p. India blijft me verbazen. Op het dak van een restaurant hebben we nog wat gedronken met z'n allen en uit een ooghoek wat opgevangen van Octopussy, de oude James Bond film met Roger Moore die hier deels is opgenomen.

De stad is enigzins heuvelachtig, dus we hebben een paar hellinkjes gepakt met de skateboards en nu slaat de moessoen weer toe dus zijn even aan het schuilen. Morgen gaan we weer verder en over een paar dagen vliegen we weer terug. Misschien nog een berichtje in Mumbai, en anders nieuwe reisavonturen volgende maand!

Groeten!
Reinier

reinierniethier Positie 33001 (0 p.) Lid sinds 07-10-2007 Foto's en tips: 79 Blogs: 9 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Republica Mozambique
0 1
Gepost op 19 januari
Mozambique Inhambane
Op naar Zimbabwe
0 2
Gepost op 19 januari
Zimbabwe
Arie Safari
0 1
Gepost op 19 januari
Zambia West Zambia

Reacties bij deze blog

gorke

Door: gorke • Geplaatst op

Haha geweldig!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.