Tamil Nadu reisblogs

Tamil Nadu, de regio van de tempelsteden

valari was er (tot 23 nov 2011) Gepost op 05 jan 120 reacties

Onze reis naar Tamil Nadu begon in de trein en het is bijna niet te omschrijven, maar klasse 2a in India is de 'kippenklasse' . Een coupe vol met pelgrims, vissers, Indiase families etc... zaten op en in elkaar gepropt in een TE kleine ruimte. Mensen sliepen staand, in de bagagerekken en languit in het gangpad en daar moesten we maar zolang zitten tot er misschien iets vrij zou komen in een betere klasse. Nog even hebben we overwogen om uit te stappen, maar dit IS India!!
Uiteindelijk hebben we onze backpacks ergens gesetteld en onszelf er boven op.
Al snel raakte we aan de praat met de mensen om ons heen (na eerst duidelijk te hebben gemaakt, dat deze Tamil, geen Tamil spreekt) heeft een IT specialist uit het Zuiden mij in een paar uur wat Tamil geleerd en hebben de mensen om ons heen uren verteld over hun land. Super boeiend om te horen! De medereizigers vertelde ook dat mijn echte naam (Valarmathi) een typische Tamil naam is dat ontwikkeling en intelligentie betekent, nou daar kon ik wel wat mee .
Na wat blaadjes vol tips konden we na een uur of 4 al redelijk comfortabel zitten. We hebben de reis uiteindelijke in de kippenklasse voortgezet, want het was eigenlijk veel gezelliger daar, dan in de business klasse. Het kleine beetje smetvrees (neurotische) dat ik nog had ben ik nu wel kwijt. Aan het eten in de trein hebben ons toch maar niet gewaagt, maar de rest was een onvergetelijke Indiase ervaring!!!

Nu eindelijk in Tamil Nadu en de eerste stad Madurei is weer een te drukke stad, maar heeft wel een indrukwekkende tempelcomplex en heel veel lekkere rooftop terrassen om bij te komen van de drukte in de stad. Op zaterdag zijn we door gereisd naar de tempelplaatsen, Tiruchirapalli en Thanjavur. Veel pelgrims en prachtige kleuren spektakels. Als echte 'local' mocht ik in delen van de tempelcomplexen komen, waar mijn vriend buiten moest wachten. Toch bijzonder om toerist in je geboorteland te zijn!

Het plaatsje Chidambaram ligt aan de Zuidoost kust. Het plaatsje heeft uiteraard ook een tempel (deze is gewijd aan de Lord of the dance Shiva, die een dance battle heeft gewonnen van Lord Kaali). Het stadje is ook een perfecte stop tussen de grote tempelsteden en de stad Pondicherry. Het viel ons ook op dat de mensen er in het dorpje nogal bourgondisch uitzagen.

We hebben onze reis vervolgd naar de stad Pondicherry, die in de meeste opzichten op een normale (weer lekker druk) Indiase stad lijkt. Echter hebben de Fransen (voormalige bezetters van het gebied) hun sporen achtergelaten, die voor ons als westerse toeristen erg aangenaam zijn. Een deel van de stad heeft namelijk zijn Franse bouwstijl behouden, waarin in luxe huizen en hotels met mooie binnentuinen te vinden zijn.Verder hebben ze naast de Franse taal ook heerlijke koffietentjes achtergelaten, dus dat was even heerlijk genieten.

Na Pondicherry zijn we op zoek gegaan naar een beach resort net boven Pondicherry om daar de verjaardag van mijn vriend goed te vieren. We zijn uiteindelijk terecht gekomen in het plaatsje Keelputhupet, waar een luxe eco village beach resort staat (The Dune), een douche op zonne energie, eco jam, koeien melken... you get the picture?. Het resort was werkelijk een plaatje, onze eco villa kwam met een rietendak, een hemelbed, 2 fietsen en een heerlijk zwembad. Het eten en drinken kostten wel een klein kapitaaltje, maar we hebben daar een mooie verjaardagsfeestje gevierd. (de dag begon met een Yoga sessie en eindigde met bier, taart en zingend personeel).

Aan het einde van de week zijn we richting Chennai (Madras, de geboorteplaats volgens mijn paspoort) vertrokken. Helaas namen we ook donkere regenwolken mee. Net voor Chennai hebben we nog overnacht in Mamallapuram, een klein dorpje net onder Chennai. In dit piepkleine stadje staan veel verschillende en oude tempels, opgravingen en monumenten, waarvan een groot aantal ook terecht op de UNESCO werelderfgoedlijst staan. Helaas kwamen we in een tropische regenbui aan en zijn de buien tot aan Chennai (ruim 2 dagen lang) niet meer gestopt. Toch was de regen weer een avontuur apart, in onze Poncho's toch maar de stad verkent (gelukkig is het niet koud) en net als overal in de wereld vinden kinderen het heerlijk om in de plassen te spelen. Ook de rest van de mensen in India laten zich niet gek maken door de regen (de monsoon is gewoon een onderdeel van het leven daar). Na de eerste druppels volgt een kleine aarzeling, maar al snel accepteert de gemiddelde Indier de regen en gaat gewoon door met de orde van de dag en als dat betekent dat je tot en met je knieen door de plassen heen moet lopen, dan doe je dat gewoon.

Einde van de week zijn we in Chennai aangekomen en deze stad is net als alle andere steden druk en lawaaierig, maar ondanks de regen voelt deze stad een stuk aangenamer en georganiseerde dan eerdere grote steden (en dat zeg ik niet omdat het officieel mijn geboorteplaats is).

valari Positie 14976 (0 p.) Lid sinds 24-08-2010 Foto's en tips: 82 Blogs: 10 Fans: 1

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Madurei
blogfoto nr. 2
Madurei
blogfoto nr. 3
Mahabalipuram
blogfoto nr. 4
Mahabalipuram
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Wereldreis gewonnen! Tips gevraagd!
1 6
Gepost op 20 juli
Nederland
Duiken op de Malledieven met MANTA's
4 0
Gepost op 05 januari
Malediven South Male' Atol

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.