Tamil Nadu reisblogs

Rondreis door India, Onderweg naar Madurai

janhermens was er (tot 21 okt 2007) Gepost op 12 sep 107 reacties

Vanmorgen om 10.00 uur, we konden uitslapen, kwam onze chauffeur ons weer ophalen. We zaten in een prachtig hotel, het Royal Southern in Trichy, met heerlijke bedden en in een rustige volkswijk waar we lekker hebben kunnen wandelen. Kinderen kwamen gelijk op ons af en wilden graag op de foto. We moesten echter goed opletten of de ouders niet het bekende gebaar met de vingers maakten!

Alles wat mogelijk is wordt hier per vrachtauto, brommer of fiets vervoerd, je houdt het soms niet voor mogelijk. We zagen een brommer met 2 personen erop EN minstens 6 geiten eroverheen hangend. De brommer was nauwelijks meer te zien en we vroegen ons zélfs af wie de brommer bestuurde!
Zo ook een vrachtwagen vol met koeien die zich nauwelijks konden bewegen!

De economie van India is op dit moment booming. Het grootste gevaar dat dit tot stilstand komt, is, aldus een plaatselijke krant hier, het gebrek aan voldoende geschoold personeel. Vooral de Engelse taal wordt nauwelijks beheerst. Dit merken wij ook bij onze chauffeurs, ze spreken hooguit 25 woorden Engels, maar kunnen géén zinnen vormen. Onderweg krijgen we dan ook vaak weinig of geen informatie en moeten we vooral zelf letten op interessante plekjes.
Ben je een liefhebber van de vele tempels en tradities van het Hindoeïsme dan is een rondrit in Zuid-India een must, met als hoogtepunten de steden Madurai en Chennai (Madras) aan de oostkust. Let wel op het eten daar. De keuken van Madras staat bekend als de allerheetste van India en het is er al zo bloedheet!

Het landschap tussen Trichy en Madurai is erg mooi. Het is hier groener, natter en meer bergachtig. We hebben de chauffeur vaker laten stoppen en hebben erg mooie opnames kunnen maken van o.a. lemen hutjes. Structuur konden we hierin niet ontdekken maar het zal bestaan uit een skelet van riet en takken dat vervolgens aan beide kanten wordt bestreken met leem of koeienmest.
Hoe armoedig ook, er woont altijd wel iemand in!
De verschillen tussen Noord- en Zuid-India zijn net zo groot als de afstanden, namelijk enorm. Zuid-India, waar de bevolking veel donkerder gekleurd is dan in het noorden is tropisch en zeker in de natte moesson bloed- en bloedheet.

Bij prachtige rijstvelden (paddy's) werden we door een grote groep vrouwen onthaald op een serenade: een hoog scherp geluid dat ze met mond en tong maken.
Natuurlijk wilden ze hiervoor wel beloond worden, daar ging het tenslotte om! We kregen nog een pol rijstplantjes die we mochten aanraken maar niet houden! Rijst is kostbaar hier!
Natuurlijk mochten we genoeg opnames maken.

Aangekomen in ons hotel in Madurai gingen we meteen lunchen. Het was inderdaad ook lunchtijd, dus érg druk. Bleek dat we tussen alleen maar Indiase mensen konden aanschuiven. Natuurlijk hebben we dat gedaan! En we hebben ook maar meteen 'van hier' en op hun wijze gegeten, met de handen. Ook al kenden we de gerechten niet, ze kwamen ook niet bekend voor, we hebben heerlijk gegeten. De zoete maïssoep is een aanrader in Madurai!
Koffie wordt hier gedronken met héél veel melk, thee soms wel met 3 zakjes in de pot!
Het brood, naan, chapati en paratha is ontzettend lekker en komt meestal ook in al zijn varianten op tafel. Soms ook wel erg pittig, brood met knoflook is eigenlijk knoflook met brood!

janhermens Positie 580 (400 p.) Lid sinds 01-06-2008 Foto's en tips: 1629 Blogs: 79 Fans: 5

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Onderweg naar Madurai
blogfoto nr. 2
Lemen woning langs de weg
blogfoto nr. 3
Vrouwen in de rijstvelden
blogfoto nr. 4
Onderweg naar Madurai
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Kathmandu, een eerste indruk
4 1
Gepost op 08 juli
Nepal Kathmandu
Kathmandu
4 2
Gepost op 04 juli
Nepal Kathmandu
Een rondreis door het hoogste land ter wereld
4 2
Gepost op 03 juli
Nepal Kathmandu

Reacties bij deze blog

Lola

Door: Lola • Geplaatst op

Mooi! Erg leuk om te lezen!

gorke

Door: gorke • Geplaatst op

Ben weer even helemaal terug heerlijk!

Bowral

Door: Bowral • Geplaatst op

Weer een leuk verhaal!

dereizigers

Door: dereizigers • Geplaatst op

Mooi verhaal en ook erg informatief. leest lekker weg.

edwinaverdingh

Door: edwinaverdingh • Geplaatst op

Geweldig verhaal en ja, het eten is daar ongelooflijk lekker!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.