Taj Mahal

'552825' door marcvankessel '552825' door marcvankessel

IndiaTaj Mahal

IndiaTaj Mahal

De Taj Mahal zonder..

marcvankessel

Een foto van de Taj Mahal zonder westerse toeristen prominent in beeld? Het is moeilijk, maar niet onmogelijk. Aangezien bijna iedereen, nadat de poort is open gegaan, de Taj Mahal vanaf het bordes van de Darwaza i rauza (The Great gate) op de foto zet, kun je er voor kiezen om gelijk door te lopen naar de linker- of rechterkant van het mausoleum. Daar zijn op dat moment nog geen of heel weinig westerse toeristen. Wel een aantal locals die haastig door het beeld lopen, maar die maken m.i. het beeld alleen maar compleet.

'163099' door meritbreukelen '163099' door meritbreukelen

IndiaTaj Mahal

IndiaTaj Mahal

Taj Mahal bij...zonso

meritbreukelen

Een bezoekster bewondert de Taj Mahal bij zonsopgang.

'487763' door hbplaatjes '487763' door hbplaatjes

IndiaTaj Mahal

IndiaTaj Mahal

Taj mahal 2

hbplaatjes

De Taj Mahal behoeft bijna geen nadere toelichting. Dit mooie liefdesverhaal bezochten we vroeg in de morgen. Er waren nog niet veel bezoekers. De zon kwam net op en kleurde het mooie gebouw. De fonteinen waren nog uit, zodat de spiegeling in het water hele naar wens was. Als je er later op de dag bent is het gebouw veel witter en is het heel druk. Ook het licht kan heel hard waorden. Jaarlijks komen er 7 a 8 miljoen bezoekers, waarvan er een kleine miljoen van buiten India komt. Toen we het complex verlieten sproeiden overal de fonteinen en ben je de spiegelingen in de vijvers kwijt. Vroeg gaan loont.

'487306' door hbplaatjes '487306' door hbplaatjes

IndiaTaj Mahal

IndiaTaj Mahal

Taj mahal

hbplaatjes

De excursie naar de Taj Mahal begon voor zonsopkomst. Je mag niet meer met de auto dichtbij de Taj Mahal komen en daarom gingen we met een electrisch busje. We waren ruim voor openingstijd, maar toch stond er al een aardige rij. Of beter gezegd 2 rijen. Eén voor de mannen en één voor de vrouwen. Na toegangspoortjes en fouilleren mochten we naar binnen. De eerste zonnestralen kwamen net door de heiige ochtend heen toen we de Taj Mahal zagen. Wat een prachtig gebouw. Voor het gebouw liggen lange vijvers waardoor je een dubbel beeld krijgt. Deze vijver ligt iets meer aan de zijkant en kon ik deze foto maken voordat de echte drukte op gang kwam.

'517837' door sgtravel '517837' door sgtravel

IndiaTaj Mahal

IndiaTaj Mahal

Familieportret bij de

sgtravel

Lopend bij de Taj Mahal was ik opzoek naar bijzondere mensen om te fotograferen, met dit mooie gebouw op de achtergrond. Na een tijdje zag ik deze groep mensen zich klaar maken voor een foto en ben ik in de buurt van de fotograaf gaan staan. Dit was opgemerkt door enkele familieleden en na dit familieportret vroegen ze of ik ook wat losse portretten van ze wilde maken, natuurlijk was dit geen probleem. Vervolgens moesten ik en een reisgenoot ook met de familie op de foto, eerst met opa en oma, daarna met alle broers, toen de zussen. En als laatst nog met wat familieleden apart, uiteraard heb ik de foto's bij thuiskomst naar ze opgestuurd. Hier waren ze erg blij mee !!

'458399' door silly '458399' door silly

IndiaTaj Mahal

IndiaTaj Mahal

Doordringende blik

silly

Deze man kwamen we tegen toen we de Taj Mahal bezochten, hij keek me aan met een doordringende blik, op de achtergrond zien je een stukje van de Taj Mahal.

'527539' door deerik '527539' door deerik

IndiaTaj Mahal

IndiaTaj Mahal

Taj Mahal, Check!

deerik

7 moderne wereldwonderen Check! De laatste kan ook van het lijstje worden gestreept. Helaas van die foeilelijke steigers... Ik stond die ochtend vooraan bij de entree. Kort sprintje naar binnen, had deze bijzondere plek, minuten lang helemaal privé! Daarom deze foto, zonder steigers en mensen kunnen schieten ;) * Taj Mahal * Petra * Chichen Itza * Colosseum * Machu Picchu * Chineese Muur * Cristo Redendor

'396113' door Regien '396113' door Regien

IndiaTaj Mahal

IndiaTaj Mahal

Kleurrijke bezoekers.

Regien

Hoe veel mooier kun je het treffen? Een mysterieuze zacht oranje gloed van de zonsopkomst bij de tot de verbeelding sprekende Taj Mahal en kleurrijke Indiase locals die je plaatje compleet maken!

'420190' door geervannesmeed '420190' door geervannesmeed

IndiaTaj Mahal

IndiaTaj Mahal

Taj

geervannesmeed

Over de Taj Mahal kun je kort zijn. Die is al zo vaak geplaatst dat het geen uitleg behoeft.Deze versie heb ik bewerkt, zodat hij wat meer als witte marmer overkomt. Aanvulling naar aanleiding van enkele reacties over het al dan niet scheef staan van de minaretten. Deze staan dus idd iets scheef. Dit ligt niet aan mij; ze staan namelijk écht scheef. Dat heeft men bij de bouw bewust zo gedaan. Wanneer er bijv. ooit een aardbeving of andere ramp plaats zou vinden en de minaretten zouden daarbij omvallen, vallen ze niet in de richting van het mausoleum zelf, zodat deze hierdoor onbeschadigd zal blijven.

'301955' door Jan-Petra '301955' door Jan-Petra

IndiaTaj Mahal

IndiaTaj Mahal

Moskee bij de Taj...M

Jan-Petra

In 1631 overleed Mumtaz Mahal, de grote liefde van Keizer Shah Jahan, tijdens de geboorte van hun 14e kind. De keizer beloofde Mumtaz op haar sterfbed om voor haar de allermooiste graftombe ter wereld te bouwen. Het resultaat kent iedereen, de Taj Mahal. Tot op de dag van vandaag straalt dit gebouw schoonheid en liefde uit. Aan weerszijden van de Taj Mahal staan nog 2 prachtige identieke gebouwen van rood zandsteen. Het gebouw aan de linkerkant is een moskee en daar is deze foto genomen.

'483051' door silly '483051' door silly

IndiaTaj Mahal

IndiaTaj Mahal

Moeder en kind

silly

Wij bezochten in Agra de Taj Mahal , deze jonge moeder en kind kwamen wij daar tegen. Veel kinderen in India zie je met veel kohl potlood onder hun ogen zoals je hier ziet.

'448664' door pensionado '448664' door pensionado

IndiaTaj Mahal

IndiaTaj Mahal

Taj Mahal at dusk

pensionado

Er zijn bouwwerken in de wereld waar je geen genoeg van kan krijgen. Ik zou zelfs nog een keer naar India willen reizen om alleen de Taj Mahal weer te zien. Wij hebben deze schoonheid ook bij schemering bezocht. Toen ik na afloop vanaf de indrukwekkende toegangspoort terugkeek, leek de enorme tombe in het licht van de maan boven het platform te zweven. Helaas kon ik dat magische beeld toen niet vastleggen, maar vergeten doe ik het nooit meer. (Scan van dia. Kijk ook hoe klein de mensen zijn.)

'460727' door petervanrijen '460727' door petervanrijen

IndiaTaj Mahal

IndiaTaj Mahal

What you want?

petervanrijen

Op een verder leeg plein in de buurt van de Taj Mahal in Agra kwam ik deze strenge blik tegen……Na een paar minuten met mn handen gesproken te hebben bleek deze man veel aardiger te zijn dan zijn blik vermoedde…..

'521762' door RReintjes '521762' door RReintjes

IndiaTaj Mahal

IndiaTaj Mahal

In de steigers

RReintjes

Als je door een poort loopt wordt je geconfronteerd met het mooiste bouwwerk ter wereld (naar men zegt). Welnu, ik was behoorlijk teleurgesteld. Wat bleek twee pilaren stonden in de steigers, dus de ultieme Taj-foto ging niet door. Dan moet je eieren voor je geld kiezen en iets anders fantaseren. Deze dame bracht me op dit idee.

'491339' door Rhodaxx '491339' door Rhodaxx

IndiaTaj Mahal

IndiaTaj Mahal

Kind met grote donker

Rhodaxx

Een tempel bezoeken waar dan ook in de wereld is voor mij vooral kijken naar de mensen die ook op bezoek zijn bij die tempel. En dit is gewoon een lief en feestelijk gekleed kind in India bij de Taj Mahal. En ja … die ogen....

'139747' door gorke '139747' door gorke

IndiaTaj Mahal

IndiaTaj Mahal

Avond

gorke

De Taj Mahal is een 17e eeuws bouwwerk in de Noord-Indiase stad Agra (Uttar Pradesh). Het is een mausoleum dat tussen 1631 en 1648 tot stand kwam in opdracht van de Indiase grootmogol Shah Jahan, als grafmonument voor zijn hoofdechtgenote. Het gebouw is het hoogtepunt van de mogoel-architectuur, een mengvorm van islamitische en hindoe-architectuur. De Taj Mahal is 58 m hoog en 56 m breed en staat op een 10.000 m² groot marmeren platform.

'492917' door hbplaatjes '492917' door hbplaatjes

IndiaTaj Mahal

IndiaTaj Mahal

Taj mahal in de...och

hbplaatjes

De Taj Mahal behoeft geen nadere introductie. Hier is de zon net op en is het complex net open. Mooi licht en weinig mensen geven dit fantastische gebouw een andere beleving dan in de drukte van enkele uren daarna. Beide zijn overigens leuk om mee te maken. Maar voor de beste foto vind ik dat je 's morgens vroeg moet zijn. De fonteinen zijn dan nog uit en je krijgt een mooie spiegeling in de blauwe vijver.

'245485' door vlinder '245485' door vlinder

IndiaTaj Mahal

IndiaTaj Mahal

Incredible India!

vlinder

Terug van 4 weken rondreizen door een prachtig en geweldig land. Vol viezigheid, felle kleuren, pittige dhal, bijzondere mensen en prachtige gebouwen. De Taj is er 1 van en viel zeker niet tegen! Wat een schitterend bouwwerk...

'491290' door Rhodaxx '491290' door Rhodaxx

IndiaTaj Mahal

IndiaTaj Mahal

Naar de Taj Mahal

Rhodaxx

Dit zijn bezoekers van de Taj Mahal. Ze zijn na een tijd in de rij te hebben gestaan de poort door gelopen en zijn op weg naar het indrukwekkende marmeren monument. Ik was nogal sceptisch over dit bouwwerk maar ben er op aandringen van iemand toch naartoe gegaan en het was adembenemend!

'413294' door Regien '413294' door Regien

IndiaTaj Mahal

IndiaTaj Mahal

Taj Mahal

Regien

De Taj Mahal bezoek je het best bij zonsopkomst. Volgens mij gaan de poorten om half 6 of 6 uur open en als je daar dan al voor de deur staat heb je nog een redelijk toeristvrij uitzicht op dit indrukwekkende gebouw. Overigens bedenkt een groot deel van de toeristen hetzelfde en loopt het er nog snel vol, maar het blijft bijzonder indrukwekkend daar rond te lopen en foto's te maken. (Exif: f/11, sluitertijd 10/800, iso 400, 17mm)

'460233' door silly '460233' door silly

IndiaTaj Mahal

IndiaTaj Mahal

Vrolijk

silly

Op het mo0ment toen wij de Taj Mahal bezochten was het erg druk. Mensen wilden met mij op de foto :) zo grappig ... maar ook andersom zoals dit stel.

'460817' door silly '460817' door silly

IndiaTaj Mahal

IndiaTaj Mahal

‘Taj Mahal – An...Et

silly

De film- Taj Mahal an Eternal Love is een echte Bollywoodfilm het verhaal gaat over ..Keizer Shah Jahan die gevangen wordt gehouden door zijn zoon, Aurangzeb, die zijn broer, Dara Shikho, vermoordde toen ze ruzie hadden over wie hun vader zou opvolgen. Hij brengt zijn laatste dagen door met zijn dochter, Jahan Ara, een grote liefde in zijn leven. Toen hij nog jong was, was hij bekend onder de naam Prins Khurram. Hij werd verliefd op Mumtaz Mahal, een prachtige jonge vrouw, waarvan de vader Keizer Jahangir was. Jahangir wilde echter dat zijn dochter een ander zocht, iemand die hem meer gunsten zou kunnen verlenen dan Prins Khurram. Ondertussen werd Khurram het doelwit van Keizerin Noor Jahan, die probeer hem te koppelen aan haar dochter, Laadli Begum. Prins Khurram en Mumtaz Mahal lieten hun liefde door niets of niemand stoppen, dit met de nodige zware gevolgen.

'462820' door silly '462820' door silly

IndiaTaj Mahal

IndiaTaj Mahal

Biddende man

silly

De Taj Mahal werd gebouwd in de 17e eeuw door Shahjahan-de vijfde Mughal keizer, ... Links van de Taj is een moskee gemaakt van rood zandsteen. ... Hier zat deze biddende man in een prachtige ruimte alleen. Terwijl alle aandacht van alle drukte en mensen op de Taj Mahal was gericht viel mij oog op deze man.

'389377' door Davied '389377' door Davied

IndiaTaj Mahal

IndiaTaj Mahal

Denkend aan India...

Davied

Denkend aan India denk ik aan de Taj, Zo helder en wit in een stad dat krioelt van het leven. Deze man dacht daar precies hetzelfde over en bezocht de Taj Mahal in de serene rust van de vroege morgen (die niet lang zou duren).