Taj Mahal

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Taj Mahal image

Loop eens een keertje mee in het leven van iemand anders!

Taj Mahal
India
Travelireentje

Loop eens een keertje mee in het leven van iemand anders!

Soms is het leuk wanneer je gewoon mee wandelt met andere mensen, dan kom je soms op plaatsen waar je zelf nooit zou komen.
Een paar Australiërs wisten in Agra een bar waar je uitzicht had op de Taj Mahal, en vroegen of ik zin had om mee te gaan. Ik dacht ja leuk, waarom niet. Het was even zoeken maar volgens Aussie Dajana moest het hier zijn. We staan voor een prachtig hek met een enorme oprijlaan. Okay, denk ik, weet je het zeker? Yep dit moet het zijn. We volgen de oprijlaan en passeren een mooi aangeklede vriendelijke portier. Daarachter komen we in een binnentuin met fonteinen, mijn mond zakt al een beetje open. Bij de deur staat een zeer gastvrije dame, ook weer heel mooi aangekleed.
We gaan een groot mooi hotel binnen, wat, zo blijkt later, in de top 5 blijkt te staan van beste Hotels in heel Azie. Daar waren we natuurlijk niet op gekleed als backpackers en met mijn teenslippers schuifel ik voorzichtig over de marmeren vloer en prachtige tapijt. We passeren indrukwekkende zalen en worden naar een stijlvol balkonterras gebracht waar we onder de indruk voorzichtig gaan zitten. We zien inderdaad boven de bomen de koepels van de Taj Mahal, mijn eerste blik op dit prachtige bouwwerk. De bediening is bijzonder vriendelijk, en mooi gekleed in bijzondere kostuums. We bestellen een cocktail, die voor India prijzig is, maar de presentatie waarmee de ober de cocktails serveert is subliem. De bediening vond onze aanwezigheid van niet alledaagse (luxe) gasten ook leuk volgens mij, ik sloeg hierna een rondje cocktail over maar kreeg toen spontaan een gratis cocktail aangeboden. De teenslippers hield ik maar zoveel mogelijk onder de tafel haha, we hebben er een hele tijd gezeten tot de zon onder ging. Echt een aanrader!!! Vergeet ik nog te zeggen dat je vanaf het balkon uit kijkt op een prachtige tuin met zwembad, met aan weerskanten koepels aangepast aan de Taj Mahal met ligstoelen, mijn mond heeft nog wel een tijdje opengestaan.
Zo zie je, het is beste leuk om eens even mee te lopen in het leven van iemand anders.
Zo kwam ik in New Delhi in contact met twee Engelse meisjes, door met hen een dagje mee te gaan ben ik ook op plaatsen geweest, waar ik zelf nooit naar toe zou zijn gegaan. Ook hebben we in een Indiase bioscoop een Bollywood film gekeken, wat fantastisch was, ondanks dat we de taal niet begrepen waren de beelden en de reacties in de, bijna compleet door mannen bezette, zaal zeer leuk en was het een fantastische ervaring....ik was niet zo snel in mijn eentje in een bioscoop gaan zitten...dus ben blij dat ik me aangesloten heb...Het is mij in ieder geval goed bevallen...ik zou zeggen probeer het ook eens!

Foto's

2e1a5.jpg
2e1a5.jpg
Travelireentje
4ceb0.jpg
4ceb0.jpg
Travelireentje
8944f.jpg
8944f.jpg
Travelireentje

Laat een reactie achter

2 reactie(s) bij "Loop eens een keertje mee in het leven van iemand anders!"

 • profile image comment
  Door Corriedewinter• geplaatst op 12 Feb 2012 | 12:37:45

  Dat ziet er gezellig uit. Leuke foto's

  Bericht aangepast op 08:14:12
 • profile image comment
  Door Jhhuijs• geplaatst op 19 Feb 2012 | 14:53:31

  Hetzelfde verhaal als je tip, alleen het stukje bioscoop is toegevoegd.

  Bericht aangepast op 08:12:37