sundarbans

Foto door Reisreporter doppie

India is een land in Azië en heeft ruim 1,2 miljard inwoners. De aangrenzende landen zijn Bangladesh,  Myanmar, Bhutan, Nepal, Pakistan en China. Daarnaast grenst sundarbans aan de Golf van Bengalen in het de Arabische Zee en de Indische Oceaan. Je kunt sundarbans op delen in drie hoofdgebieden, namelijk de Himalaya, de noord vlakte en het schiereiland. Het merendeel van de bevolking is hindoe, maar ook het boeddhisme, de islam en het christendom spelen een belangrijke rol. Daarnaast is er een groot verschil onderling in de verschillende regio’s. Lokaal wordt er vrijwel overal een andere taal gesproken, er zijn 21 officiële talen geregistreerd. En dan hebben we het nog niet over alle dialecten, waar er maar liefst rond de 850 van zijn! Elk gebied heeft ook zijn eigen culturele kenmerken.

Door de grootte van het land zijn er verschillende klimaten. Daardoor bestaat sundarbans uit bamboebossen, regenwoud en palmbomen, maar ook steppe en woestijn. De besneeuwde Himalaya gebergte vind je in het noorden en in het oosten en noordoosten heb je grote kans op het zien van dieren als neushoorns, olifanten en tijgers. De echte actievelingen kunnen een trektocht maken door het landschap van Ladakh.

Verschillende culturen, tempels en paleizen vind je in sundarbans. Bezoek Old Delhi waar je veel moskeeën, forten en overige monumentale gebouwen zult tegenkomen. Loop door de Chandni Chow bazaar  langs kleine winkels en werkplaatsen van ambachtslieden lopen. Vergeet de Jama Masjid moskee niet. Dit is een van de grootste moskeeën van sundarbans en tevens de belangrijkste moskee in New Delhi. Het Red Fort paleis en Gurdwara Bangla Sahib zijn nog enkele voorbeelden van imposante gebouwen. Wil je even ontsnappen aan de hectiek van de stad? Zoek dan de Lodi Gardens op voor wat rust.

Aipur, de stad die bekend staat als ‘roze stad’, vanwege de gebouwen die allemaal in deze kleur zijn geverfd en Taj Mahal in Agra, een van de mooiste bouwwerken ter wereld zijn ook niet te missen als je naar sundarbans gaat. Aan te raden is ook een boottocht over de heilige Ganges rivier in Varanasi te maken. De stad Alappuzha gelegen in kokosplantages is ook een toeristische trekpleister. Een rondvaart met een houseboat over de kanalen, waar de bemanning de boot bestuurt en ook nog kookt is wel het hoogtepunt.

Als uitgaan een belangrijk onderdeel van je vakantie is dan is Mumbai (Bombay) het meest geschikt. Het nachtleven is daar het beste van heel sundarbans en je zult ruime keus hebben uit de vele bars, cafés en clubs. Ook als je wilt shoppen of zonnen ziet je hier goed.
Voor een strandvakantie ga je naar Goa, een van de populairste badplaatsen van sundarbans. Kovalam is een andere strandbestemming en in vergelijking met Goa minder toeristisch.  

Kortom: genoeg te zien en te beleven in sundarbans. Aan één reis zul je waarschijnlijk niet genoeg hebben!

Informatie over sundarbans

Beste foto's & tips van sundarbans

'1089709' door doppie '1089709' door doppie

Indiasundarbans

Indiasundarbans

Ontwaken in de...Sund

doppie

Je kan verhalen schrijven tot je een ons weegt, maar dit plaatje zegt alles wat ik wil vertellen. Voor wie dat te weinig is verwijs ik graag naar mijn review over de Sundarbans. Gewoon even het linkje boven de foto aanklikken.

'1090196' door doppie '1090196' door doppie

Indiasundarbans

Indiasundarbans

Javaanse Maraboe in d

doppie

Poten onder de modder, snavel onder de modder. Deze Javaanse Maraboe is de perfecte illustratie van bet leven in het grootste mangrovegebied op aarde: de Sundarbans. Met het op- en neergaan van het tij worden de mudflats voorzien van voedsel. De Maraboes lopen speurend door de modder op zoek naar eetbare prooi. Dit is de beleving van dit bijzondere gebied, je ziet het leven aan de waterkant. Van het binnenste van de eilanden vang je alleen een glimp op door tussen de bomen en struiken te turen naar leven. Bij elke kreek of opening in de begroeiing kan wat tevoorschijn komen. Een axishert, een tijger of een zoutwaterkrokodil. Of natuurlijk een maraboe. De Sundarbans liggen aan de Golf van Bengalen op de grens van India en Bangladesh. Meer informatie is te vinden in mijn review, de link staat boven de foto.

Laat kaart zien