sundarbans beste reistijd

Het weer in sundarbans

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor sundarbans te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in sundarbans? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor sundarbans

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Noord-India:De gemiddelde temperatuur en neerslag in Oost-India: De gemiddelde temperatuur en neerslag in West-India:
Met grote regionale verschillen zijn de beste, algemene reismaanden voor sundarbans december t/m februari. Na de aangename zonnige dagen van deze wintermaanden valt er een verstikkende deken over het land. De droge hitte houdt aan tot mei, maar de moessonregens die dan volgen brengen alleen nattigheid en geen verkoeling. De sundarbansse kustgebieden worden vooral in het oosten tussen juni en oktober geteisterd door tropische stormen en vloedgolven.


Reisadvies sundarbans: is sundarbans veilig?
Check de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor een actueel reisadvies en specifieke veiligheidsrisico’s.


Feestdagen
26 januari Dag van de Republiek, 15 augustus Onafhankelijkheidsdag, 2 oktober Viering Geboortedag Mahatma Gandhi.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over sundarbans

Beste foto's & tips van sundarbans

'1089709' door doppie '1089709' door doppie

Indiasundarbans

Indiasundarbans

Ontwaken in de...Sund

doppie

Je kan verhalen schrijven tot je een ons weegt, maar dit plaatje zegt alles wat ik wil vertellen. Voor wie dat te weinig is verwijs ik graag naar mijn review over de Sundarbans. Gewoon even het linkje boven de foto aanklikken.

'1090196' door doppie '1090196' door doppie

Indiasundarbans

Indiasundarbans

Javaanse Maraboe in d

doppie

Poten onder de modder, snavel onder de modder. Deze Javaanse Maraboe is de perfecte illustratie van bet leven in het grootste mangrovegebied op aarde: de Sundarbans. Met het op- en neergaan van het tij worden de mudflats voorzien van voedsel. De Maraboes lopen speurend door de modder op zoek naar eetbare prooi. Dit is de beleving van dit bijzondere gebied, je ziet het leven aan de waterkant. Van het binnenste van de eilanden vang je alleen een glimp op door tussen de bomen en struiken te turen naar leven. Bij elke kreek of opening in de begroeiing kan wat tevoorschijn komen. Een axishert, een tijger of een zoutwaterkrokodil. Of natuurlijk een maraboe. De Sundarbans liggen aan de Golf van Bengalen op de grens van India en Bangladesh. Meer informatie is te vinden in mijn review, de link staat boven de foto.

Laat kaart zien