India reisblogs

Principes overboord?

Travelireentje was er (tot 25 sep 2011) Gepost op 25 apr 1212 reacties

In principe ben ik erg tegen het gebruiken van dieren voor het vermaak van mensen. Ook een dierentuin en een circus reken ik daar toe, daar zul je me dus ook niet snel vinden….

Maar soms kom je tijdens het reizen in situaties dat je er bijna toch niet aan ontkomt.

In Jamaica bezochten we bij Ocho Rios Dolphin Cove, een leuk opgezet park waar je met dolfijnen kunt zwemmen. Ook dat doe ik liever gewoon in de Oceaan en niet in een bassin dus dat heb ik niet gedaan maar het park was erg leuk. Je kon er een kano huren en er alles was opgebouwd in piratenstijl, er liep zelfs een soort captain Hook met 1 been rond. Lopend door het park worden we staande gehouden door een man met prachtige groene Leguanen, één van de grootste soorten. Ik ben enorme fan van leguanen dus sta geïnteresseerd te kijken. Voordat ik het in de gaten heb sta ik met zo’n enorme groene vriend op mijn schouder, natuurlijk nemen we hier wel een foto van ;-) Ik vind het toch wel eng, wat goed aan mijn blik te zien is...

Afgelopen jaar in India was in het noorden in de plaats Manali. Een hoogtepunt, nou ja zeg maar enige hoogtepunt is de Hadimba tempel. Rond de tempel zijn verschillende kleine paden. Op deze paden tref je mensen die je graag met van alles op de foto willen zetten, uiteraard tegen een kleine betaling. Zo kan je een konijn vasthouden (uh oké), hij ziet er gelukkig goed verzorgd uit, maar toch maar liever niet. Verderop een vrouw met een geit met enorme horens, die je aan mag raken voor een paar roepie, uhmm no thank you! En dan….staat daar een man met een prachtige Yak, ook weer zo’n favoriet dier van mij en kan ik de verleiding niet weerstaan. Je mag op de Yak gaan zitten, nou dat doe ik dus niet, maar er naast staan mag toch wel even en ik betaal de man voor deze foto! Achteraf voelt het toch niet goed. Ze halen de Yaks uit de Himalaya, waar ze leven, en zetten ze in de brandende zon voor eigen gewin. Ik heb dus een dubbel gevoel aan deze foto over gehouden….principes gaan dus soms toch overboord…

In Vietnam bezoeken wij een overdekte buiten fabriek waar ze van rijstvliesjes een soort koeken maken. Je kan er ook wat drinken en hier loopt een man rond met slangen. Voor ik het weet heb ik een enorme wurgslang om mijn nek hangen…de spieren van de slang voelen enorm en je bent blij dat hij geen honger blijkt hebben….

Ik heb deze foto een tijd als profielfoto op MSN gehad en toen ik mijn man leerde kennen vonden zijn kinderen mij bij het zien van deze foto gelijk SUPER COOL en had ik het gelijk gemaakt, dus deze foto was erg functioneel ;-)

Tja, dus soms gaan de principes toch overboord! Maar ik kan me soms enorm ergeren aan andere toeristen. In Costa Rica heb ik ze doodshoofdaapjes zien voeren, die doordat ze steeds gevoerd worden steeds op dezelfde plek blijven, er dus inteelt ontstaat bij het voortplanten, de soort steeds zwakker wordt en uiteindelijk uit zal sterven. In Aruba gezien hoe ze leguanen patat voeren, ik moet me dan echt inhouden…..zucht!

Maar toch deze foto’s als bijdrage aan het maandthema van april!!Travelireentje Positie 334 (1215 p.) Lid sinds 01-02-2012 Foto's en tips: 347 Blogs: 7 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Toch best eng ineens zo'n groot beest op mijn schouder ik lach dapper ;-)
blogfoto nr. 2
Tegen betaling mag je dit konijn vasthouden voor een foto
blogfoto nr. 3
Prachtig beest zo'n yak!
blogfoto nr. 4
Een super sterke spiermassa om je nek
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Chez Ali! Doe het nie!
5 11
Gepost op 23 augustus
Marokko Marrakech
Opgepast in Jamaica!
1 6
Gepost op 18 april
Jamaica Montego Bay
Keep your eyes and ears open!
1 28
Gepost op 20 maart
Jamaica Montego Bay

Reacties bij deze blog

MathuBloom

Door: MathuBloom • Geplaatst op

Zeer juist gekozen momenten en hun foto's voor dit maandthema. Alleen nu te plaatsen. Wat is die grens lastig he. Zulke principes en dan bedenk je je dat je toch kunt mee praten over olifant en kameel rijden, zucht.

Wanderlust

Door: Wanderlust • Geplaatst op

Goed verhaal! Ik snap helemaal de twijfel en de afweging. Als je opeens een leguaan (BIG!) in handen gedrukt krijgt, heb je niet echt tijd om na te denken of te weigeren... Ik ben niet zo 'aanrakerig' bij dieren (beetje schijterd dus) en vind dingen snel zielig (niet in alle dierentuinen trouwens, eens met Mies), dus probeer het maar zoveel mogelijk uit de weg te gaan...

TravelGoom

Door: TravelGoom • Geplaatst op

Wat een joekel die leguaan.
Eerlijk inderdaad en ook hier zit altijd een zoektocht naar balans.
Je komt, mede door de foute foto's wel erg dicht bij mijn MarraCash verhaal....
Oja, zolang omgang met dieren een educatief karakter heeft ben ik voor. Ik ben daarom voorstander van dierentuinen (mits goed verzorgd).
Daar kun jij toruwens na deze foto's gerust nmaar toe haha.
gr Mies

REvanSlooten

Door: REvanSlooten • Geplaatst op

Heel herkenbaar! Kwesties waar je vaak een dubbelgevoel bij hebt, maar toch ongemerkt in meegaat.. Goed verhaal!

Gerrit-Gaspedaal

Door: Gerrit-Gaspedaal • Geplaatst op

Erg leuke en inderdaad erg foute foto's in meerdere opzichten. Goed verhaal met twijfels over goed en fout en dat je zelf ook af en toe niet meer weet waar je de grens moet leggen.

Ik vermoed dat je behoorlijk goed in je principiële loopschoenen moet staan om je altijd en overal aan je principes te houden. Je wisselt tenslotte vrij regelmatig van vrolijketoeristen- naar striktereizigerspet.. en alles wat daar tussenin zit.

Goeie blog! Ik hou wel van 'kwestietjes'.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.