India reisblogs

safari in nationaal park vaak een loterij

kuiken was er (tot 29 feb 2008) Gepost op 02 feb 107 reacties

Zo, na een paar fantastische dagen in Varanasi en Agra, hebben we twee dagen natuur gepland. We zijn aangekomen bij het nationaal park Ranthambore een paar uur ten zuiden van Agra. In dit park zijn een paar mooie meren en er lopen nog wilde tijgers rond.
's Midddags, vol verwachting gaan wij met een open truck waar zo'n 25 mensen in kunnen op weg naar het park. Bij de ingang is het even wachten (waarop wisten wij toen nog niet) en hup daar gaan we. Speurend tussen de dichte begroeing op zoek naar dat ene dier. Helaas, niet gezien wel veel andere dieren maar net die ene niet. Trouwens ook geen meer gezien. Morgen nog maar eens proberen.
Zelfde riedeltje, bus, 25 mensen, wachten bij de ingang en hup daar gaan we........ maar dat is dezelfde route als gisteren, we willen graag naar het meer. Gids, breng ons naar het meer....... na lang aarzelen en erg aandringen van onze kant komt het hoge woord er uit. Dat mag niet! hoezo?? dat mag niet. Wij hebben toch entree betaald voor het park? Ja, maar ik mag alleen deze route met jullie rijden. We zijn perplex.
Wat blijkt, het park Ranthambore is opgedeeld in 5 stukken, nummers 1 t/m 5. Als je bij de ingang komt dan moet de gids (die dit vaak door een ander laat doen) uit een zakje een nummertje halen. Dit nummertje geeft aan welke route hij in het park mag rijden. Er zijn maar twee routes waar je eventueel een tijger zou kunnen spotten (met heel veel geluk natuurlijk). Er mogen maar weinig trucks naar dat deel en de rest rijdt wel door het park maar niet langs de meren (waar de tijgers zich meestal ophouden).
Ook de gidsen balen als zij naar het stuk moeten waar geen tijgers rond lopen want ja, als toeristen een tijger hebben gezien geven ze hogere fooien. Al met al is het dus werkelijk een loterij die bepaald of jij naar het mooie gedeelte van het park mag.

kuiken Positie 19441 (0 p.) Lid sinds 19-03-2009 Foto's en tips: 945 Blogs: 14 Fans: 4

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
fort Ranthambore
blogfoto nr. 2
delen van de poort naar het fort Ranthambore
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

weer thuis
0 4
Gepost op 27 mei
Nederland Drenthe
"where is your other child??!!"
1 5
Gepost op 06 januari
Cuba Holguín
Onverwachte luipaard encounter
4 4
Gepost op 13 februari
Kenia Masai Mara NP

Reacties bij deze blog

kokkeeri

Door: kokkeeri • Geplaatst op

mijn ervaring met ranthambore is dat de gidsen als ze weten waar een tijger is, ze zich niks aantrekken van de route (inderdaad de fooi). alleen als ze dit niet weten, volgen ze netjes de route.
en het blijft een kwestie van geluk. ik zag ze na 10 minuten op een 'slechte' route, terwijl ik de avond ervoor iemand sprak die 11 pogingen heeft gewaagd (op alle routes) en niks heeft gezien........

albertensandra

Door: albertensandra • Geplaatst op

Jeetje, dat is toch wat..... Onvoorstelbaar.....
Ach, nu is het een leuke blog....... dus je hebt je geld niet voor niets uitgegeven... ;-))))

TravelGoom

Door: TravelGoom • Geplaatst op

Jammer, stevige smet lijkt me.
Geld terug? Ik vrees van niet.
Ach, later weer om gelachen vermoed ik.

hbplaatjes

Door: hbplaatjes • Geplaatst op

wat een volksverlakkerij/ geldklopperij. wij zijn overigens in 2006 in Basndhavgarh en Kanha geweest en hebben daar niets van dit soort praktijken gemerkt. We hadden wel prive een kleine jeep.

schenkel

Door: schenkel • Geplaatst op

Dat is raar ik weet wel je moet geluk hebben om iets tespotten maar als het op zo,n manier gaat ja,helaas.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.