Rajasthan

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Tijger in Ranthambore

Rajasthan,
India


Ranthambore NP is het tijgerpark dat het dichtst bij de normale toeristische routes ligt. Daardoor is het ook het drukst bezochte tijgerpark. Er zijn in heel India ongeveer 50 parken aangesloten bij project tijger, maar ze zijn niet allemaal even succesvol. In Ranthambore gaat het gelukkig redelijk goed. Er is een gezonde tijgerpopulatie. Hoeveel precies is niet duidelijk. Soms overdrijft men in positieve zijn. Het echte aantal za lrond de 30 a 40 tijgers liggen inclusief jongen.
De kans dat je een tijger ziet is niet zo groot en hangt ook af van de periode in het jaar. Hoe droger en warmer hoe hoger de kans. In totaal over 2 vakanties hebben wij 6 game drives in dit park gehad (feb./mrt.) en 1 tijger gezien.
Dit is een tijgerin die 2 jongen heeft. Het was bekend dat ze een prooi had in een bebost gebied tegen een helling. De gids hoopte dat ze tegen de avond met haar jongen zou gaan drinken op deze plek, omdat er verder geen water in de buurt was. Ze kwam wel, maar helaas alleen. Ook dat was geweldig. Een tijger zien op deze manier voel je in elke cel van je lijf.