Rajasthan

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Gouden stad

Rajasthan,
India


Deze foto is gemaakt in Jaisalmer in Rajasthan. Deze woestijnstad wordt ook wel eens de "gouden stad" genoemd. De stad ligt helemaal in het westen van Rajasthan en je moet flink wat extra kilometers maken om er te komen.
Het centrum van de stad bestaat uit een zogenaamd "living fort". Via poorten kom je het centrum in met smalle stegen en enkele pleintjes. Het is meer een vestingstadje dan een fort. Het is levendig met tempels, een groentemarktje, bedelaars en vooral veel souvenirwinkeltjes. Buiten het centrum/ het fort vind je ook nog hele mooie haveli's.
De muren van Jaisalmer hebben op veel plaatsen een mooie gouden gloed en daar dankt de stad zijn bijnam aan. De betere hotels liggen allemaal buiten het centrum. Wij gingen eerst met een gids en later zelf de stad in.
De foto is gemaakt net buiten een hindoetempel. Veel mensen brachten een kort bezoek aan de tempel. Opvallend is dat ze van alles (deurposten, klinken, klokken, bankjes, enz.) even aan raken. Daarnaast gingen velen bij het verlaten van de tempel even een paar tellen met hun achterste op het stenen randje bij de trap zitten. Deze dame deed dat iets langer. Zo kon ik haar rustig vastleggen tegen de mooie "gouden" muren in de "goeden stad".