Rajasthan

'499275' door hbplaatjes '499275' door hbplaatjes

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Tijger in Ranthambore

hbplaatjes

Ranthambore NP is het tijgerpark dat het dichtst bij de normale toeristische routes ligt. Daardoor is het ook het drukst bezochte tijgerpark. Er zijn in heel India ongeveer 50 parken aangesloten bij project tijger, maar ze zijn niet allemaal even succesvol. In Ranthambore gaat het gelukkig redelijk goed. Er is een gezonde tijgerpopulatie. Hoeveel precies is niet duidelijk. Soms overdrijft men in positieve zijn. Het echte aantal za lrond de 30 a 40 tijgers liggen inclusief jongen. De kans dat je een tijger ziet is niet zo groot en hangt ook af van de periode in het jaar. Hoe droger en warmer hoe hoger de kans. In totaal over 2 vakanties hebben wij 6 game drives in dit park gehad (feb./mrt.) en 1 tijger gezien. Dit is een tijgerin die 2 jongen heeft. Het was bekend dat ze een prooi had in een bebost gebied tegen een helling. De gids hoopte dat ze tegen de avond met haar jongen zou gaan drinken op deze plek, omdat er verder geen water in de buurt was. Ze kwam wel, maar helaas alleen. Ook dat was geweldig. Een tijger zien op deze manier voel je in elke cel van je lijf.

'521344' door Mary54 '521344' door Mary54

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Wie kijkt naar wie

Mary54

Met een paar mensen wandelden we door Jojawar wat wij erg mooi vonden. Natuurlijk stond iedereen foto`s te maken, ook ik maakte er foto`s zoals van deze dame die zich vermaakte met naar ons te kijken.

'36442' door oetels '36442' door oetels

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Desert Police

oetels

Desert Festival Jaisalmer

'456810' door Rhodaxx '456810' door Rhodaxx

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Waterpomp

Rhodaxx

Nummer vier van de foto's van de verborgen vallei van Ajabgarh in de Aravalli heuvels waar ik terecht kwam door een reisbeschrijving uit het boek "50 nieuwe inspirerende reizen van Columbus”. Een mooie groene vallei in het dorre Rajasthan. Deze foto maakte ik vanuit de auto toen we voorbij een waterpomp reden.

'212493' door JVersteeg '212493' door JVersteeg

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Grey Eye Beauty

JVersteeg

Dit kleine meisje met prachtige grote licht grijze ogen kwam bij nieuwsgierig bij onze auto staan toen wij bij het tankstation een plaspauze ingelast hadden. Ik heb de foto uit het raam genomen. Als je goed kijkt zie je in haar pupillen ons ambassador autootje.

'459972' door silly '459972' door silly

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Plein Fatehpur Sikri

silly

37 km van Agra is een stad overwegend in rode zandsteen gebouwd en Fatehpur Sikri wordt genoemd. Deze stad werd gebouwd door de Mughal keizer Akbar. Hij was van plan deze stad als zijn hoofdstad maar tekort aan water gedwongen hem deze stad te verlaten .Fatehpur Sikri werd gebouwd in 1571 en 1585. Vandaag heeft deze ghost stad een bevolking van ongeveer 30.000.Deze verlaten stad heeft veel van de oude structuren behouden vanwege de inspanningen van de archeologische afdeling. Met mist en tegenlicht in de ochtend kreeg deze foto een mysterieuze sfeer. Fatehpur Sikri is een van de mooiste voorbeelden van de architectonische pracht van de Mughal op zijn hoogtepunt.Hoewel de stad in puin is, is het een plek om te bezoeken als men komt voor Agra.. De zonsondergang over de ruïnes is een gezicht om te koesteren.

'523568' door AdriaanV '523568' door AdriaanV

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Melk koken

AdriaanV

Ik spreek geen Hindi,en ik denk dat geen van jullie allen het spreekt, maar als je goed kijkt naar haar handen en mond ,dan weet ik voor 99 % zeker dat ze er op dit moment een kracht term uitgooit! Potverd...... dit is heet, ik verbrand mijn fi...en bijna!! Moet je wat bekennen.... ik ben een beetje verliefd op deze foto! De houding , de kleuren ,de vlammen van het vuurtje ,haar kleding. alles heeft een schoonheid! ( en nou niet gaan zeuren dat haar tenen er niet op staan hoor!! )

'494269' door gorke '494269' door gorke

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Jaipur, roze stad

gorke

Jaipur wordt ook wel de roze stad genoemd een verwijzing naar haar duidelijk gekleurde gebouwen, die oorspronkelijk werden geschilderd in deze kleur aan de rode zandsteen architectuur van Mughal steden te imiteren. De huidige aardse rode kleur is afkomstig van herschilderen van de gebouwen uitgevoerd voor een bezoek van de Prins van Wales in 1876. Ben weer terug uit mijn geliefde India. Het was genieten van het immense land met zijn prachtige kleurrijke bevolking.

'241551' door ChantaldeKoning '241551' door ChantaldeKoning

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Lady of the Lake

ChantaldeKoning

Ranthambore NP was het eerste nationale park dat we bezochten tijdens onze india reis. Natuurlijk hebben wij dit park uitgekozen omdat in dit park een redelijke kans bestaat dat je één van de meest bedreigde diersoorten ter wereld kunt zien. De Tijger. Op de eerste drie game drives hadden we weinig geluk om de tijger te zien. Wel zagen we pootafdrukken en hoorden we de alarmroepen van de herten maar de tijger liet zich helaas niet zien. Bij de vierde game drive reden we weer wat rond in onze gipsy king(een soort open jeep) totdat ik ineens deze prachtige tijgerin zag. Eindelijk!!! De naam van deze tijgerin is “Machali” (betekent vis in Hindi) maar ze is vooral bekend als de “Lady of the Lake”. Deze naam heeft ze gekregen omdat haar territorium veel grote meren heeft en ze hier ook veel nesten met jongen heeft grootgebracht. Ze trok zich niks van ons aan en lag lekker in het zonnetje te luieren. Zo konden we ongeveer 1,5 uur kijken hoe ze lui was, zich omrolde, schoonlikte, uitrekte enz. Geweldig om zo je eerste wilde tijger mee te mogen maken. Uiteindelijk had ze genoeg geluierd en vertrok ze statig in de bosjes.

'390491' door johan ensing '390491' door johan ensing

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

No Smile

johan ensing

De vrouwen in Rajasthan zijn in hun fantastisch gekleurde kleding vaak een ‘lust voor de camera’. Helaas zijn ze niet allemaal even happig op die camera. Soms is het ‘hard werken’ om een aanvankelijke aarzeling omgezet te krijgen in een voorzichtig ja. Deze prachtige vrouw vond haar voorzichtige ja meer dan genoeg en bleef onverstoorbaar in de camera kijken, een lachje kon er niet meer af, gelukkig!

'462388' door silly '462388' door silly

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Rode Fort

silly

Het Fort van Agra in de Indiase stad Agra werd gebouwd in opdracht van de Mogolse keizer Akbar van 1565 tot 1571 om zichzelf en de nieuwe hoofdstad Agra te beschermen. Het gebouw staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO sinds 1983. Dit machtige fort van rood zandsteen wordt omsloten door een 2,5 kilometer lange vestingmuur. Vanwege de kleur wordt dit fort ook wel het Rode Fort genoemd. Het verhaal gaat dat een prins er zijn vader 8 jaar in heeft opgesloten, zodat hij naar de Taj Mahal kon kijken.(bron;wiki) Samen met de Taj Mahal is het Fort van Agra het boegbeeld van de verdwenen beschaving van de Mogolse keizers. Deze monumenten markeren het toppunt van een Indiase moslimkunst die sterk door invloeden van Perzië gemarkeerd is

'494774' door hbplaatjes '494774' door hbplaatjes

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Ouwe knoest (2)

hbplaatjes

Deze foto is gemaakt in Rohet. Het kleine stadje ligt ten zuiden van Jodhpur. Je kunt er heerlijk rondlopen. We kwamen zelfs geen andere toeristen tegen, terwijl er een goed en een heel goed (duur) hotel is. Het stadje wordt vaak als uitvalsbasis gebruikt voor een bezoekje aan de Bishnoi. In het stadje zelf was overigens ook veel leuks te zien en de mensen waren heel aardig. Meestal waren ze wel wat verbaasd dat ik ze op de foto wilde zetten.

'414829' door MarioBentvelsen '414829' door MarioBentvelsen

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Hanu Man

MarioBentvelsen

Deze man met henna-baard trof ik aan op een binnenplaats in Pushkar. Gezien de afbeelding op zijn t-shirt heb ik hem Hanu Man genoemd, naar de hindoegod. Deze god heeft de gedaante van een sprekende aap. Hij speelt een belangrijke rol in de Ramayana, het grote epos uit India.

'485258' door dorie '485258' door dorie

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Genieten

dorie

Dit was echt genieten, lunchen aan een meer met kraanvogels en kleurrijk geklede Indiase vrouwen. De vrouwen keken verbaasd toen wij erbij gingen zitten, maar al snel hadden we contact met de chauffeur als tolk.

'271331' door gorke '271331' door gorke

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Schilder

gorke

Dit is een van mijn knapste broers. Hij is schilder en zit hier voor een grote klus. Op dit moment heeft hij even pauze. Bijzonderheden: Hij is gek op rum en heeft net 2 nieuwe kronen die prima zitten. Misschien ziet Nel deze broer wel staan!

'490253' door hbplaatjes '490253' door hbplaatjes

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Oude smid

hbplaatjes

Midden in het kleine stadje Jojawar (tussen Udaipur en Pushkar) zat deze smid langs de straat te werken. Hij had zijn vuur goed opgestookt en het ijzer gloeiend heet gemaakt. Hij zat er met zijn hamer op te slaan, terwijl er allerlei mensen omheen zaten en liepen. Het zal wel vaak goed gaan, maar toch ondenkbaar dat zoiets hier op de straat gebeurt.

'490931' door hbplaatjes '490931' door hbplaatjes

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

gat in het groen

hbplaatjes

Deze foto is genomen in het Keoladeo NP bij Bharatpur. Dit park is slechts 29 km2 en je vindt er vooral (water)vogels. Ook komen er enkele zoogdieren voor. Je kan het park in met de benenwagen, met de fiets of met een riksja. Daarnaast heb je de mogelijkheid om een naturalist te huren bij de gate. Wij hebben een riksja met berijder gehuurd (100 roepies per uur), die overigens per definitie zeuren om een mooie fooi. Deze mannen spreken beperkt Engels en weten ook veel vogels te zitten. Deze smyrnaijsvogel zat op zijn uitkijkpost boven het water. Er zat veel blad voor en je kon hem alleen maar zien door een gat in het groen.

'492456' door hbplaatjes '492456' door hbplaatjes

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Olifant en steenuil

hbplaatjes

Deze foto is genomen in Mandawa. Dit was de eerste stad die we bezochten na Delhi. Mandawa is vooral bekend om zijn prachtige haveli's (oude koopmanshuizen). Deze haveli's zijn vaak prachtig bewerkt en beschilderd. Onder een schildering van een olifant had deze brahmaanse steenuil een mooi plekje gevonden.

'331619' door beeart '331619' door beeart

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Green eyes

beeart

Dit meisje viel op met haar mooie groene ogen. Ik vind het jammer dat er te veel van haar trad. kledij weg valt ! Maar dat moeten jullie er maar bij bedenken....

'484101' door silly '484101' door silly

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Sprong

silly

Gisteren plaatste ik een close-up foto van de man die deze duik nam . Speciaal voor Corrie die vroeg om de foto van de duik zelf...bij deze :) Een gigantische watertank met ijskoud water waar deze man in sprong voor een paar rupies in Fatehpur Sikri

'491612' door hbplaatjes '491612' door hbplaatjes

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Kleurrijk oud

hbplaatjes

We liepen door het plaatsje Osian toen we deze oude dame zagen. Osian ligt ten noorden van Jodhpur. Het heeft een mooie tempel (de Jain Mahavir tempel) en een oud centrum. De tempel trekt zoveel bezoekers op belangrijke godsdienstige dagen dat het mooi er af is door alle hekken en poortjes. Het oude centrum is niet zo groot, maar heeft nog erg oude (meestal blauwe) huizen. Op een soort (verhoogd) terras zat deze oude dame. Ze vond het niet erg om gefotografeerd te worden al kijkt ze toch wat minzaam om.

'398027' door johan ensing '398027' door johan ensing

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Child

johan ensing

Kinderen zijn voor de camera - waar ook ter wereld - nieuwsgierig, onbevreesd, verlegen, spontaan of terughoudend en dus gewoon zichzelf. Om die reden geeft een portret altijd een indruk van de eigenheid van een kind wat veel beter te lezen is dan een portret van een volwassene. Dit meisje in de omgeving van Alwar is daar een mooi voorbeeld van.

'495041' door hbplaatjes '495041' door hbplaatjes

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Ouwe knoest (3)

hbplaatjes

Deze man zagen wij in het stadje Jojawar. Een kleinere plaats tussen Udaipur en Pushkar op ongeveer 20 kilometer van de hoofdweg. Hier kwamen we bijna geen andere westerse toeristen tegen. De mensen waren zeer vriendelijk en vonden het leuk om op de foto te gaan. Een gesprekje in het Engels lukte overigens niet. Ik heb even getwijfeld over de titel, want deze man is weliswaar ook wat ouder, maar hij zag er veel beter verzorgd uit dan de meeste andere oude mannen. Hij zat in een winkeltje te buurten waarvan de pui volledig open was. Vooral (de kleur van) zijn tulband en de grote oranje stip op zijn voorhoofd vielen op.

'185832' door Everlasting '185832' door Everlasting

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Restoring Roopmati

Everlasting

In the 11th century the poet-prince Baz Bahadur smiten by the singing voice of a Hindu shepherdess Roopmati, built for her high on the crest of a hill so that she could still see her village as she sung a pavilion as a token of his love. A magnificent expression of Afgan architecture. Today Roopmati's pavilion is being restored.