Rajasthan reisblogs

Op en top India

meritbreukelen was er (tot 01 nov 2006) Gepost op 13 mrt 095 reacties

Als ik aan mijn reis door India terugdenk dan komen er allemaal tegenstrijdige woorden naar boven, MOOI/VIES/HEFTIG/GEUR/NOOIT MEER/NOG EEN KEER! Vanaf het eerste moment dat mijn voeten de Indiase bodem beroerden heb ik een verdeeld gevoel over dit land. Toen ik er was wilde ik er weg maar nu ik weer in Nederland ben is het zeker een land wat hoog op mijn lijstje staat om weer terug naartoe te gaan. En een van de redenen om weer terug te gaan is zeker de kamelenmarkt van Pushkar in de regio Rajasthan.

Tijdens de bootreis in Mumbai naar Elephanta Island kregen we de tip van een medereiziger om naar Pushkar te gaan omdat daar het jaarlijkse Pushkar Mela oftewel het kamelenfestival gaande was wat 12 dagen zou duren. Hij kon ons vertellen dat er tijdens de Pushkar Mela 15.000 kamelen, 2.000 paarden en 1.000 koeien naar Pushkar komen om verhandeld te worden. Daarnaast wordt het festival ook door alle hindoes (200.000 mensen per jaar) uit de omgeving aangegrepen om zich te reinigen in het meer van Pushkar en te bidden in de enige Brahma tempel ter wereld. Wij vonden dit voldoende reden om de reis naar Pushkar te ondernemen.

Na onze vlucht van Mumbai naar Delhi zijn we met de trein richting Ajmer gegaan waar we een slaapplek hebben gevonden. De volgende ochtend zijn we in een plaatselijke bus richting Pushkar gereden en vanaf het busstation was het alleen nog maar de massa's mensen volgen om aan te komen bij het meer van Pushkar. Dit was zo overweldigend dat we een stukje verderop zijn gaan zitten om het schouwspel gade te kunnen slaan. Mensen in gewaden van alle kleuren van de regenboog (zie eerste foto) die zich verdrongen om zich te kunnen reinigen in het meer. Op en top India.

Na alles bewonderd te hebben bij het meer zijn we Pushkar verder ingetrokken waar we de hele ochtend ons vergaapt hebben aan bijzondere en mooie mensen. Het grappige daarbij was dat wij ons niet alleen aan de mensen vergaapten maar dat wij zelf ook een bezienswaardigheid op zich waren. We werden continue aangesproken of we met gehele families op de foto wilden. Hierdoor kregen we de mogelijkheid om ook foto's van al deze bijzondere mensen te maken.

Tussen de middag hadden we een plekje gevonden bij een restaurantje met uitzicht op de drukste straat van de stad. Ook hier was het net het kleurenpallet van Picasso wat voorbij trok (zie tweede foto). Na een tijdje ons teruggetrokken te hebben uit de drukte zijn we doorgelopen naar de kamelenmarkt. Hoewel wij redelijk aan het einde van de kamelenmarkt in Pushkar waren hebben we nog duizenden kamelen gezien met de mooiste decoraties (zie derde foto). De mannen die de dagen ervoor hard hadden onderhandeld (de eerste vijf dagen van de markt worden hiervoor gebruikt) zaten bij elkaar en hielden elkaar op de hoogte van het laatste nieuws.

De andere bezienswaardigheid van het dorp, de tempel van Brahma, hebben we alleen van de buitenkant bewonderd want de weg en trap ernaar toe waren zo vol dat je over de hoofden kon lopen. Hebben we ook nog wat voor de volgende keer.

Na een intensieve en indrukwekkende dag hebben we de bus weer terug genomen naar Ajmer waar we toe waren aan een lekkere douche. Eenmaal aangekomen in Ajmer kwamen we terecht in een bruiloft waar we als westerse gasten werden gevraagd mee te dansen en te feesten. We hebben meegelopen in de optocht van de bruidegom totdat we bij de feestzaal waren. Daar hebben we iedereen gedag gezegd en zijn teruggegaan naar onze hotelkamer waar we de vele indrukken van die dag verwerkt hebben.

meritbreukelen Positie 10642 (0 p.) Lid sinds 13-03-2009 Foto's en tips: 20 Blogs: 3 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
In het meer van Pushkar reinigen zich de hindoes van hun zonden.
blogfoto nr. 2
De mensen die naar Pushkar komen zijn zeer kleurrijk gekleed.
blogfoto nr. 3
Niet alleen de vrouwen kleden zich voor de Pushkar Mela, de kame
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

spaans leren op straat
2 0
Gepost op 23 maart
Guatemala West Hoogland Guatemala
18 en alleen op pad in Argentinie
0 1
Gepost op 14 maart
Argentinië

Reacties bij deze blog

rai

Door: rai • Geplaatst op

Hoi Merit,

Leuk verhaal, ben al lang erg benieuwd naar India, en ga waarschijnlijk in oktober een 21 daagse India/Nepal reis maken!! Geweldig mooie foto`s trouwens, mooi kleurrijk!!

GrietBuis

Door: GrietBuis • Geplaatst op

Dit verhaal hoor ik van iedereen, of je haat India of je houdt ervan. Ik heb geen idee, in september ga ik het ervaren. Maar als ik dit verhaal lees gaat dat helemaal goed komen!

gorke

Door: gorke • Geplaatst op

Dit verhaal is zo herkenbaar ook wij hebben de fair bezocht. Wij zijn intussen terug teweest naar India en het volgende ticket is besteld. Prachtige foto`s trouwens.

janhermens

Door: janhermens • Geplaatst op

Hallo Merit, wij kwamen uit India terug met precies dezelfde gevoelens als jij, heel tegenstrijdig maar vooral ook bijzonder. Ook wij zullen tóch nog eens terug gaan. Groetjes, Jan en Christien

jeannette

Door: jeannette • Geplaatst op

Wat heb je dit ontzettend leuk en aanstekelijk beschreven. Ik herken je gevoel van india helemaal. Ik ben in Puskar geweest zonder kamelenmarkt en dat was ook al heel bijzonder. Ik vind je eerste foto echt geweldig 5**

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.