Rajasthan reisblogs

Maartthema; de toerist.

Huff was er (tot 28 nov 2011) Gepost op 02 mrt 129 reacties

Maandthema Toerist.
Wat is er mis aan een georganiseerde reis???? Ik kom er recht voor uit, ik ga altijd georganiseerd op reis. Toen ik nog veel werkte en geen tijd had om het zelf uit te zoeken, was dit een mooie uitkomst. We zoeken een mooie reis uit en boeken het bij een organisatie. Het heeft zo zijn voordelen, alles is geregeld en je kunt zorgeloos weg. Je weet waar je aan begint en past je daar bij aan. Maar, als je op de plaats van bestemming bent, hoef je niet in de pas te lopen. Zo ga ik altijd voor de groep uit of ik hobbel achteraan en dat komt omdat ik weinig of geen toerist op de foto wil hebben, de lokale bevolking mag weer wel en ik wil net dat ene plaatje wil hebben , die een ander dan net weer niet heeft en de reisleider-ster telt haar schapen wel en zo zit iedereen weer in de bus. Ik hoef bijna nooit op de groep te wachten, meestal wachten ze op mij (ook niet altijd netjes). Maar soms ontkom je niet aan die foto’s , die je eigenlijk niet wil hebben. Zo waren we afgelopen november in India, om precies te zijn Rajasthan en daar zijn vele forten en paleizen. Heerlijk dwalen door die grote oppervlaktes en de (echt wel een gezellige) groep ontwijken en in dit geval loop ik achteraan. Er word op mij gewacht, want als ik een deuropening doorga, word ik met gejuich begroet. Moet gauw gaan zitten en hup, de foto is al gemaakt. Wat blijkt…. Het is het vrouwenverblijf van het fort en de dames moesten daar op de foto en daar zitten we dan op een rijtje en zo zijn er foto’s, waar meer mensen op staan dan mij lief is, maar er blijven er genoeg over voor het fotoboek en de RR.
Zo zijn er ook de leuke raampjes met uitkijk op vaak binnenplaatsjes, hoe kruiers je koffer wegdragen en er lijken altijd wel toeristen te staan en toch maak je zo’n foto. Komt nu dan toch ook weer van pas en krijgt Doppie zijn blogs.

Huff Positie 89 (18374 p.) Lid sinds 14-09-2010 Foto's en tips: 2026 Blogs: 24 Fans: 4

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Wie en waar ben ik???
blogfoto nr. 2
Raam doorkijkje.
blogfoto nr. 3
Het station.
blogfoto nr. 4
Toegangspoort tot een kasteel.
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Een lens die weigert.......
2 4
Gepost op 17 juli
Nederland Noord Holland
De treinen van India.
3 1
Gepost op 23 februari
India Rajasthan
Prins op het witte paard.
4 2
Gepost op 21 februari
India Rajasthan

Reacties bij deze blog

renie

Door: renie • Geplaatst op

Ik ben het helemaal met je eens. Een groepsreis heeft natuurlijk nadelen, maar ook veel voordelen. Mijn ervaring is dat het heel belangrijk is hoe je jezelf hierin opstelt. Ook ligt het een beetje aan de reisorganisatie en of het reisschema erg strak is gepland. Je moet ook nee tegen een excursie durven zeggen en je eigen gang gaan! En een langere reis geeft je vaak ook meer rust en vrijheid, dan een korte reis!
Leuke foto's!

Jan10e

Door: Jan10e • Geplaatst op

Gelukkig. Iemand die het fenomeen groepsreizen verdedigt.
Zonder groepsreizen geen reisleiders. Dankzij mijn beroep of ondanks mijn beroep als reisleidister heb ik zelf toch ook veel van de wereld kunnen ontdekken. En echt hoor: soms zijn de groepsreizen zo geprijsd dat ik altijd wel effe kijk naar het programma dat wordt aangeboden. Kan ik het zelf goedkoper? Of was ik juist zelf een stuk duurder uit? Of ik gebruik de route voor een eigen reisschema. Vaak geeft het ook houvast van wat er mogelijk is in de gegeven dagen. Het uitzoeken van een reisroute of onderweg pas bepalen wat te gaan doen of te gaan beleven is echt wel mijn hobby, maar soms snak ik er onderweg wel eens naar dat het eens een paar dagen geregeld is, zodat je echt kunt relaxen en van allen kunt genieten zonder in je achterhoofd... heb ik morgen wel een slaapplek??? En gaat die trein morgen nog wel? Ik ben voor mezelf een lastige toerist om te begeleiden want ik blijf zoeken naar nog leukere opties en ben niet gauw tevreden. Ik kan alleen bij mezelf dan een klacht indienen. Of je hebt tijd en geen geld en ga je lang en lowbudget op reis of je hebt geen tijd en wat meer geld en dan een compleet georganiseerde rondreis. Gelukkig heb ik veel tijd en wat spaargeld....

Gerrit-Gaspedaal

Door: Gerrit-Gaspedaal • Geplaatst op

Leuk om te lezen en goed om bevestigd te zien dat er niks mis is met groepsreizen. Voor elk is er gelukkig wat wils. In mijn blog heb ik het e.e.a. wel wat gechargeerd voor het effect maar in het algemeen is het mijn ding niet zo. Hoewel... er zijn natuurlijk voordelen en voor een korte tijd niet al te ver weg zal ik het heus nog wel eens doen. Leuke blog!

meeko

Door: meeko • Geplaatst op

Zeker niets mis mee! Je hebt het erg leuk omschreven allemaal.
En een paar leuke 'toepasselijke' fotos erbij geplaatst.

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Tweede van links? Gelukkig hoefden jullie niet te lachen voor de foto ;-)
Erg leuk om een reis eens van deze kant te zien.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.