Rajasthan reisblogs

kleurrijk, hectisch en heel erg mooi

Bengel was er(tot 23 okt 2008) Gepost op 23 okt 085 reacties

Lieve mensen,

Na een voorspoedige vlucht, waarbij we ook per taxi 3 uur door Dubai hebben gereden, zijn we aangekomen in Delhi. (Dubai is erg leuk om eens te zien, maar meer als een dag zullen we het hier niet uithouden). De drukte van Delhi viel ons nogal mee. Er zijn steden die gekker zijn! Na een heerlijke nachtrust rondgetoerd door Delhi en de belangrijkste dingen hier wel gezien. Zoals de Qutab Minar en Hamuyan's Tomb (het voorbeeld van de Taj Mahal in Agra).
Na een Indiase lunch (lees heet) naar Jaipur per prive chauffeur. Levensgevaarlijk hier op de snelweg! Spookrijden is hier de normaalste zaak van de wereld! Na slechts 1 bijna dood ervaring in 1 stuk aangekomen in het veel meer hectische Jaipur.De volgende morgen per olifant naar het Amber Fort net buiten Jaipur. Een prachtig en indrukwekkend fort met mooie vergezichten! 's-Middags door het centrum van Jaipur gelopen en hier kun je de echte mooie foto's maken... Het leven op straat hier is geweldig. Je komt echt van alles tegen, koeien, ossen(karren), olifanten, kamelen, ezels, paarden, varkens, honden, maar ook fietsen, riksja's, handkarren, tuktuk's, bussen en veel motoren. Je leest het al, het is een drukte van belang. De tuktuk was onze redding, want grote blanke mensen vallen op en hebben veel geld, dus werden we meer en meer lastig gevallen en niet altijd even vriendelijk!
Woensdag de 22e werden we naar Agra gereden en onderweg bezochten we de verlaten stad Fatehpur Sikri. Ooit gebouwd door Akbar, maar verlaten toen hij stierf. In de middag in Agra aangekomen en heerlijk ontspannen bij het zwembad.
Donderdags om 6 uur 's ochtends al voor de poort van de Taj Mahal. Wat is dit een schitterend mooi gebouw. Helemaal wit marmer en al 350 jaar oud. Prachtig bij zonsopgang en het beetje mist maakt het helemaal mysterieus. foto's komen wel als we weer thuis zijn. De rest van de dag wat rondgezworven in de stad en wat luieren bij de 'pool'. Het blijft toch ook vakantie. Nu staan we klaar om de trein te pakken van Agra naar Varanasi. Deze zal de nacht doorrijden.

Tot later!

Groeten van Alies en Bengel

Bengel Positie 15605 (0 p.) Lid sinds 07-03-2008 Foto's en tips: 85 Blogs: 5 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

De laatste dagen
0 0
Gepost op 08 november
Nepal Kathmandu
Fantastische Himalaya
0 3
Gepost op 03 november
Nepal Annapurna
Ruil: kleurrijk India voor de Himalaya in Nepal
0 2
Gepost op 28 oktober
India Uttar Pradesh

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

Ha luitjes. Wat zijn wij jaloers op jullie geweldige reis :-)!!!! Ben heel benieuwd naar de foto's. Veel plezier nog in Nepal, het grootste openluchtmuseum van de wereld. Geniet er nog van.

Door: • Geplaatst op

Gaat lekker he je kunt beter per olifant gaan lees ik wel dan komt de klap niet zo hard aan op de snelweg.
Veel plezier voor het vervolg en de groeten van Bennie.

Door: • Geplaatst op

Goed om te horen hoe het met jullie daar gaat. Veel plezier. Veel liefs van ons allemaal

Door: • Geplaatst op

Geweldig om te lezen hoe jullie avontuur verloopt! Tot gauw. Groetjes van de Wonnies

pdanielse

Door: pdanielse • Geplaatst op

Mooie joh! Kijk al uit naar het vervolg....
gr Peter

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.