Rajasthan

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Rajasthan image

Rajasthan

Rajasthan
India
Joost-marseille

Reis in India; Rajasthan. deel 3

Mn chauffeur was de weg kwijt. Hij was wel in de buurt maar kon het hotel niet vinden. In een straat vond ie wel een reisburo, en daar zou ie even vragen. Wij daar naar binnen. Daar zat Sally (een gozer). Hij zou wel weten waar dat hotel was. "welk hotel zoek je?" Ik gaf de naam, en hij belde het op Ze zouden geen kamer meer over hebben opeens.... Het zat vol. Op dat moment geloofde ik m ook. Ik was doodop van 8 uur wachten op London, 8.5 uur vliegen, en was zo langzamerhand zo scherp als een wattenstaafje. Later ging ik me bedenken dat de chaufeur best wist waar ie wezen moest, maar commissie krijgt als ie weer een 'gestrande' toerist aflevert bij een van zn werkgevers, die de toerist verder helpt met een van zijn pakketten. Sally zal dus ongetwijfeld dat hele hotel niet gebeld hebben, en loog toen hij zei dat er een meer betalende gast naar binnen was komen wandelen. Ik wist niet waar dat hotel was in de chaos van het centrum van Delhi, en voelde me op dat moment overgeleverd aan de goodwill van Sally. Ik dacht verschrikkelijk langzaam door mn vermoeidheid, en had geen backupplan. Toen kwam Sally met een voorstel nadat ie naar m reisplannen had gevraagd. Hij had me laten zien op zn computer dat alle treinen en bussen vol waren geboekt, en de hotels waren vol omdat er een beurs was in Delhi waar veel volk op afkwam. Ik zat vast.
Uiteindelijk heeft ie het een en ander uitgetekend op een paar vellen papier, en bood me een reis aan zoals ik thuis had gepland. Maar dan hoefde ik niet zelf achter treinen en bussen aan, had ik mn eigen chauffer die me naar en door Rajasthan zou rijden, naar Agra voor de Taj Mahal, en me daar op een trein zou zetten naar Varanasi. Dat zou alles bij elkaar 10 dagen duren: Delhi-Pushkar-Udaipur-Jaipur-Agra en de trein naar Varanasi, voor 700 euro..
Met hotelovernachtingen erbij. Ik heb er lang over nagedacht, aanbevelingen van eerder toeristen die hij op weg had geholpen gelezen, en zelfs nog Italianen gesproken in Agra die hij kon bereiken via de telefoon van een van zijn chauffeurs die met die gasten op weg was. Zij hadden ook bij hem geboekt. Ik besloot hem te vertrouwen, en ben akkoord gegaan. Heel wat sigaretten en anderhalve liter cola later was de deal rond, en zou een chauffeur me op komen halen. Want Sally raadde me aan niet eerst nog een nacht in Delhi te blijven (het was inmiddels 17:00 geweest) maar meteen met de reis te beginnen. (waarom weet ik niet eens meer....) Op dus naar Pushkar. Ik kocht om de hoek een nieuwe tube tandpasta, want na twee dagen is het wel lekker om weer ns je tanden te poetsen. Helemaal na die sloten cola. In London had ik op het vliegveld inmiddels alweer een kleiner flesje lenzenvloeistof gekocht, dus ik kon ook mn moeie ogen weer wat lucht geven. De chauffeur liet lang op zich wachten, en mij begon weer het gevoel te bekruipen dat ze me toch hadden beduveld. Sally zei dat de chauffeur vast zat in het verkeer, en vroeg me of ik anders mn tassen wilde pakken, en mee wilde lopen naar een straat in de buurt. Daar zou hij namelijk staan. Ik bedankte vriendelijk en zei liever te wachten tot ie bij het buro was. Als ze me inderdaad hadden geflesd, stond ik daar met mn zooi midden in Delhi terwijl het donker werd, en was Sally er vandoor gegaan met mn geld. Rogier (goeie vriend van me) heeft me geleerd " op de balie te gaan zitten" als je niet krijgt waar je recht op hebt, dus ik bleef. Dan zouden ze me eruit moeten gooien namelijk als ze van me af wilden. Dan had ik snel hun adres opgeschreven, en de politie erbij gehaald. Die schijnen namelijk wel agressief te zijn op oplichting, helemaal bij toeristen. Maar, terwijl ik in gedachte al allemaal Indiers van me af aan het rammen was, stond de chauffeur voor de deur. Het was al donker buiten. Hij stelde zich voor als Mamen (spreek uit: Ma'mn). Ik stapte in, en terwijl Mamen de laatste instructies kreeg van Sally, begon ik te denken dat dit wel ns in orde zou kunnen komen. Uit nood geboren, maar wel beter zelfs dan ik zelf zou kunnen regelen.
Op dit moment zit ik in Udaipur, in Rajasthan. Er is een boel gebeurd tussen het vertrek uit Delhi, en nu ik hier zit. Maar dat ga ik bewaren voor de volgende sitrep. Ik ben nog steeds niet bijgeslapen van de reis, en jullie zitten meer dan lang genoeg te lezen.
Wordt vervolgd.