Rajasthan

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Rajasthan image

sadhu en zijn hulpje

Rajasthan
India
Petervanrijen

sadhu en zijn hulpje

Tijdens een rondreis in India afgelopen november, belande ik in Agra. Hoe mooi de Tai Mahal ook is, ik voelde niet veel voor weer een keer met een groep het geijkte programma af te werken van Tai Mahal en Rode fort omdat ik al een keer eerder in Agra was geweest.
Dus die dag samen met een prive gids op pad. Nou is prive gids een groot woord, zeker omdat het maar een klein ventje was maar hij wist me precies naar de dingen te brengen die ik wilde....
Mijn eerste verzoek was dan ook....."ken je niet een echte Sadhu?" en daarmee bedoelde ik niet een foto-sadhu die we overal tegen komen. Hij mompelde wat tegen zijn chauffeur en we waren op weg.
Na een half uurtje rijden in een tuktuk kwamen we in een buitenwijk van Agra op een binnenplaatsje uit.
En daar ontmoette ik een geweldig duo.
Een heel oude Sadu zat prachtig op een rotan zetel die we allemaal kennen uit de soft-porno flim Emanuelle met Silvia Kristel. Hij had een onmogelijke grote zonnebril op met het stikkertje van de sterkte er nog op. Maar die man had een uitstraling waar je stil van werd.
In eerste instantie wilde hij niet gefotografeerd worden dus ging mijn aandacht naar zijn hulpje. Deze jongen had een hazelip. Misschien leefde hij daarom wel samen met deze man omdat hij door het dorp niet geaccepteerd werd maar dat is maar een idee van mij. Ik hoop dat ik het mis heb.
Na wat over en weer gepraat met behulp van handen en voeten en niet te vergeten van mijn gids mocht ik toch een foto van hem maken. Hij had natuurlijk wel in de gaten dat ik een hartstikke goeie kerel ben......;-))
Ook even bij hem gezeten, ieder met onze eigen gedachten. De rust die over dat binnenplaatsje hing samen met dit gouden duo maken het voor mij een moment om nooit te vergeten.

Foto's

cc967.jpg
cc967.jpg
Petervanrijen
619df.jpg
619df.jpg
Petervanrijen