Rajasthan

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Rajasthan image

Slapen als een Maharadja

Rajasthan
India
Gorke

Slapen als een Maharadja

We verlaten Pushkar, we hebben de Pushkar fair bij gewoond en wat hebben we genoten van dit enorme spektakel. Deze kamelenmarkt is de grootste in India, tienduizenden kamelen veranderen van eigenaar. We hebben deze reis geboekt om dit speciale evenement bij te kunnen wonen.

Ons volgende doel is het plaatsje Kucheman in het district Nagaer. We zijn zeer benieuwd naar het fort want daar overnachten we en we zijn wel toe aan een lekker bed. De nachten in Pushkar hebben we doorgebracht in speciale tenten wat ontzettend gezellig was maar oh wat hebben we een kou geleden. Overdag is het lekker warm in de Thar woestijn maar de nachten zijn vreselijk koud.

Aan het einde van de middag komen we aan in Kucheman we worden hartelijk ontvangen door de dorpsjeugd. We zien het fort al liggen het is gebouwd op een 300 meter hoge rots en het ziet er veel belovend uit. We worden met jeeps naar boven gebracht wat niet echt makkelijk gaat. Het is een hele toer, de straatjes zijn zo smal dat de jeep in zijn voor en in zijn achteruit naar boven moet. We genieten van dit ritje en zien het imposante fort voor ons opdoemen.

We hebben trek in een biertje en bestellen samen een halve liter en nestelen ons op het terras wat een prachtig uitzicht heeft op het plaatsje. Na een uurtje besluiten we maar eens te vragen wat voor een kamer we hebben het is wel tijd voor een lekkere warme douche om het stof van Puhskar van ons af te spoelen.

Een vriendelijke Indiër staat te glimmen als hij ons de sleutel overhandigd en verteld ons dat we “very special guests” zijn en gaat ons voor naar onze kamer. Dat is nog niet zo eenvoudig ontdekken we al snel we moeten behoorlijk klimmen en door smalle gangetjes met onze zware rugzakken.
Dit hebben wij weer we zullen het achteraf kamertje wel weer hebben. Na een kwartier komen we boven in het fort aan en de vriendelijke Indiër herhaalt nog maar eens dat we “very special guests”zijn en draait het slot van de deur.

Als de deur openzwaait weten we niet wat we zien we slapen vannacht in de voormalige kamer van de Maharadja. We zijn stil wat een paleis is dit wat hebben wij geluk. De kamer is werkelijk van alles voorzien met meerdere zitjes, satelliet tv en een badkamer met ligbad. Maar het gigantische bed staat ons nog het meest aan, wat zullen wij lekker slapen in het bed van de Maharadja.
Na een lekker warm bad genieten we op ons balkon van een koud biertje. We hebben uitzicht op het stadje en we dromen dat we voor even de Maharadja`s van Kucheman zijn.

Foto's

3c1fc.jpg
3c1fc.jpg
Gorke
8a5c3.jpg
8a5c3.jpg
Gorke
ff762.jpg
ff762.jpg
Gorke