orang-national-park

'1100329' door doppie '1100329' door doppie

Indiaorang-national-park

Indiaorang-national-park

Aziatische Olifanten.

doppie

Orang is het kleine broertje van het prachtige Kaziranga N.P. Kleiner in alle opzichten: oppervlak, aantal dieren, aantal bezoekers. Dat kan je een nadeel vinden. In Kazi kun je grote groepen olifanten tegenkomen. In Orang neem je genoegen met een kleine familie zoals hier. Maar die heb je dan wel voor jezelf alleen. In Orang zul je vaak de enige bezoeker zijn. De rust die dat geeft maakt het gebrek aan het grote spektakel helemaal goed. Orang ligt op de noordoever van de Brahmaputra op ca. 3 uur rijden van Guwahati. Green Planet Resort heeft zeer eenvoudige accommodatie op kruipafstand van de ingang van het reservaat.

'1097500' door doppie '1097500' door doppie

Indiaorang-national-park

Indiaorang-national-park

Per ongeluk tijger

doppie

Orang N.P. in Assam heeft de hoogste dichtheid aan tijgers van India. Wil dat zeggen dat je ze dan ook bij bosjes ziet ? Nee, de dieren houden zich verscholen in het hoge olifantengras. We horen ze brullen, we horen de alarmkreten van de zwijnsherten en we zien de pootafdrukken op de zandpaden waar we over rijden. We zoeken het hogerop in één van de uitkijktorens. Voor ons heerst de rust. Herten en neushoorns staan kalm te grazen. Het is te rustig, we besluiten verder te rijden. Ik maak nog snel een foto van een mooie rij Maraboes in de verte. Wachtend op de lunch blader ik door mijn foto's op de camera, met de wisknop maak ik een eerste selectie. Ook deze sneuvelt bijna, ik heb al een aantal van dit soort plaatjes. Toch zoom ik in en mijn bek valt open als ik zie wat daar net opduikt uit het gras. Ik heb één van de weinige foto's van de schuwe tijgers van Orang. Zie jij 'm ook ?

'1097898' door doppie '1097898' door doppie

Indiaorang-national-park

Indiaorang-national-park

Grote rivierarend in.

doppie

De (te) vroege pre-moessonregen zorgt ervoor dat wij onze safariplannen in Assam hier en daar wat aan moeten passen. In Nameri werd een wandeling door het reservaat spontaan vervangen door een dagje rijstwijn borrelen bij wat lokale stamleden en een ritje door het onvolprezen Pobitora Wildlife Sanctuary kreeg een extra dimensie waarbij onze chauffeur zijn kunsten kon vertonen op de spekgladde zandwegen. Ook in Orang N.P. schuiven we wat maar als we eenmaal in het park zijn is het volop genieten ; nooit eerder zagen we een Nationaal Park in India zo overweldigend groen. De frisse vegetatie zorgt zo voor een mooie omlijsting van deze Grote rivierarend die vanaf een tak de omgeving afspeurt naar een mogelijke prooi. In mijn review meer info over dit onbekende pareltje op de noordoever van de Brahmaputra.

'1104816' door doppie '1104816' door doppie

Indiaorang-national-park

Indiaorang-national-park

Goede Reis Podcast va

doppie

Deze neushoorn bleef op afstand in Orang National Park. In de meest recente Goede Reis Podcast van Columbus/BNR vertel ik over een ander exemplaar van deze diersoort die wat dichterbij kwam..... Om te luisteren: knip en plak de volgende link en ga naar de 23e minuut. https://www.bnr.nl/player/audio/10136243/10394856 Daarna luister je natuurlijk de héle podcast èn spreek je jouw sterke verhaal in. Afgesproken !?