orang-national-park

Foto door Reisreporter doppie

India is een land in Azië en heeft ruim 1,2 miljard inwoners. De aangrenzende landen zijn Bangladesh,  Myanmar, Bhutan, Nepal, Pakistan en China. Daarnaast grenst orang-national-park aan de Golf van Bengalen in het de Arabische Zee en de Indische Oceaan. Je kunt orang-national-park op delen in drie hoofdgebieden, namelijk de Himalaya, de noord vlakte en het schiereiland. Het merendeel van de bevolking is hindoe, maar ook het boeddhisme, de islam en het christendom spelen een belangrijke rol. Daarnaast is er een groot verschil onderling in de verschillende regio’s. Lokaal wordt er vrijwel overal een andere taal gesproken, er zijn 21 officiële talen geregistreerd. En dan hebben we het nog niet over alle dialecten, waar er maar liefst rond de 850 van zijn! Elk gebied heeft ook zijn eigen culturele kenmerken.

Door de grootte van het land zijn er verschillende klimaten. Daardoor bestaat orang-national-park uit bamboebossen, regenwoud en palmbomen, maar ook steppe en woestijn. De besneeuwde Himalaya gebergte vind je in het noorden en in het oosten en noordoosten heb je grote kans op het zien van dieren als neushoorns, olifanten en tijgers. De echte actievelingen kunnen een trektocht maken door het landschap van Ladakh.

Verschillende culturen, tempels en paleizen vind je in orang-national-park. Bezoek Old Delhi waar je veel moskeeën, forten en overige monumentale gebouwen zult tegenkomen. Loop door de Chandni Chow bazaar  langs kleine winkels en werkplaatsen van ambachtslieden lopen. Vergeet de Jama Masjid moskee niet. Dit is een van de grootste moskeeën van orang-national-park en tevens de belangrijkste moskee in New Delhi. Het Red Fort paleis en Gurdwara Bangla Sahib zijn nog enkele voorbeelden van imposante gebouwen. Wil je even ontsnappen aan de hectiek van de stad? Zoek dan de Lodi Gardens op voor wat rust.

Aipur, de stad die bekend staat als ‘roze stad’, vanwege de gebouwen die allemaal in deze kleur zijn geverfd en Taj Mahal in Agra, een van de mooiste bouwwerken ter wereld zijn ook niet te missen als je naar orang-national-park gaat. Aan te raden is ook een boottocht over de heilige Ganges rivier in Varanasi te maken. De stad Alappuzha gelegen in kokosplantages is ook een toeristische trekpleister. Een rondvaart met een houseboat over de kanalen, waar de bemanning de boot bestuurt en ook nog kookt is wel het hoogtepunt.

Als uitgaan een belangrijk onderdeel van je vakantie is dan is Mumbai (Bombay) het meest geschikt. Het nachtleven is daar het beste van heel orang-national-park en je zult ruime keus hebben uit de vele bars, cafés en clubs. Ook als je wilt shoppen of zonnen ziet je hier goed.
Voor een strandvakantie ga je naar Goa, een van de populairste badplaatsen van orang-national-park. Kovalam is een andere strandbestemming en in vergelijking met Goa minder toeristisch.  

Kortom: genoeg te zien en te beleven in orang-national-park. Aan één reis zul je waarschijnlijk niet genoeg hebben!

Informatie over orang-national-park

Beste foto's & tips van orang-national-park

'1100329' door doppie '1100329' door doppie

Indiaorang-national-park

Indiaorang-national-park

Aziatische Olifanten.

doppie

Orang is het kleine broertje van het prachtige Kaziranga N.P. Kleiner in alle opzichten: oppervlak, aantal dieren, aantal bezoekers. Dat kan je een nadeel vinden. In Kazi kun je grote groepen olifanten tegenkomen. In Orang neem je genoegen met een kleine familie zoals hier. Maar die heb je dan wel voor jezelf alleen. In Orang zul je vaak de enige bezoeker zijn. De rust die dat geeft maakt het gebrek aan het grote spektakel helemaal goed. Orang ligt op de noordoever van de Brahmaputra op ca. 3 uur rijden van Guwahati. Green Planet Resort heeft zeer eenvoudige accommodatie op kruipafstand van de ingang van het reservaat.

'1097500' door doppie '1097500' door doppie

Indiaorang-national-park

Indiaorang-national-park

Per ongeluk tijger

doppie

Orang N.P. in Assam heeft de hoogste dichtheid aan tijgers van India. Wil dat zeggen dat je ze dan ook bij bosjes ziet ? Nee, de dieren houden zich verscholen in het hoge olifantengras. We horen ze brullen, we horen de alarmkreten van de zwijnsherten en we zien de pootafdrukken op de zandpaden waar we over rijden. We zoeken het hogerop in één van de uitkijktorens. Voor ons heerst de rust. Herten en neushoorns staan kalm te grazen. Het is te rustig, we besluiten verder te rijden. Ik maak nog snel een foto van een mooie rij Maraboes in de verte. Wachtend op de lunch blader ik door mijn foto's op de camera, met de wisknop maak ik een eerste selectie. Ook deze sneuvelt bijna, ik heb al een aantal van dit soort plaatjes. Toch zoom ik in en mijn bek valt open als ik zie wat daar net opduikt uit het gras. Ik heb één van de weinige foto's van de schuwe tijgers van Orang. Zie jij 'm ook ?

'1097898' door doppie '1097898' door doppie

Indiaorang-national-park

Indiaorang-national-park

Grote rivierarend in.

doppie

De (te) vroege pre-moessonregen zorgt ervoor dat wij onze safariplannen in Assam hier en daar wat aan moeten passen. In Nameri werd een wandeling door het reservaat spontaan vervangen door een dagje rijstwijn borrelen bij wat lokale stamleden en een ritje door het onvolprezen Pobitora Wildlife Sanctuary kreeg een extra dimensie waarbij onze chauffeur zijn kunsten kon vertonen op de spekgladde zandwegen. Ook in Orang N.P. schuiven we wat maar als we eenmaal in het park zijn is het volop genieten ; nooit eerder zagen we een Nationaal Park in India zo overweldigend groen. De frisse vegetatie zorgt zo voor een mooie omlijsting van deze Grote rivierarend die vanaf een tak de omgeving afspeurt naar een mogelijke prooi. In mijn review meer info over dit onbekende pareltje op de noordoever van de Brahmaputra.

Laat kaart zien