orang-national-park beste reistijd

Het weer in orang-national-park

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor orang-national-park te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in orang-national-park? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor orang-national-park

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Noord-India:De gemiddelde temperatuur en neerslag in Oost-India: De gemiddelde temperatuur en neerslag in West-India:
Met grote regionale verschillen zijn de beste, algemene reismaanden voor orang-national-park december t/m februari. Na de aangename zonnige dagen van deze wintermaanden valt er een verstikkende deken over het land. De droge hitte houdt aan tot mei, maar de moessonregens die dan volgen brengen alleen nattigheid en geen verkoeling. De orang-national-parkse kustgebieden worden vooral in het oosten tussen juni en oktober geteisterd door tropische stormen en vloedgolven.


Reisadvies orang-national-park: is orang-national-park veilig?
Check de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor een actueel reisadvies en specifieke veiligheidsrisico’s.


Feestdagen
26 januari Dag van de Republiek, 15 augustus Onafhankelijkheidsdag, 2 oktober Viering Geboortedag Mahatma Gandhi.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over orang-national-park

Beste foto's & tips van orang-national-park

'1100329' door doppie '1100329' door doppie

Indiaorang-national-park

Indiaorang-national-park

Aziatische Olifanten.

doppie

Orang is het kleine broertje van het prachtige Kaziranga N.P. Kleiner in alle opzichten: oppervlak, aantal dieren, aantal bezoekers. Dat kan je een nadeel vinden. In Kazi kun je grote groepen olifanten tegenkomen. In Orang neem je genoegen met een kleine familie zoals hier. Maar die heb je dan wel voor jezelf alleen. In Orang zul je vaak de enige bezoeker zijn. De rust die dat geeft maakt het gebrek aan het grote spektakel helemaal goed. Orang ligt op de noordoever van de Brahmaputra op ca. 3 uur rijden van Guwahati. Green Planet Resort heeft zeer eenvoudige accommodatie op kruipafstand van de ingang van het reservaat.

'1097500' door doppie '1097500' door doppie

Indiaorang-national-park

Indiaorang-national-park

Per ongeluk tijger

doppie

Orang N.P. in Assam heeft de hoogste dichtheid aan tijgers van India. Wil dat zeggen dat je ze dan ook bij bosjes ziet ? Nee, de dieren houden zich verscholen in het hoge olifantengras. We horen ze brullen, we horen de alarmkreten van de zwijnsherten en we zien de pootafdrukken op de zandpaden waar we over rijden. We zoeken het hogerop in één van de uitkijktorens. Voor ons heerst de rust. Herten en neushoorns staan kalm te grazen. Het is te rustig, we besluiten verder te rijden. Ik maak nog snel een foto van een mooie rij Maraboes in de verte. Wachtend op de lunch blader ik door mijn foto's op de camera, met de wisknop maak ik een eerste selectie. Ook deze sneuvelt bijna, ik heb al een aantal van dit soort plaatjes. Toch zoom ik in en mijn bek valt open als ik zie wat daar net opduikt uit het gras. Ik heb één van de weinige foto's van de schuwe tijgers van Orang. Zie jij 'm ook ?

'1097898' door doppie '1097898' door doppie

Indiaorang-national-park

Indiaorang-national-park

Grote rivierarend in.

doppie

De (te) vroege pre-moessonregen zorgt ervoor dat wij onze safariplannen in Assam hier en daar wat aan moeten passen. In Nameri werd een wandeling door het reservaat spontaan vervangen door een dagje rijstwijn borrelen bij wat lokale stamleden en een ritje door het onvolprezen Pobitora Wildlife Sanctuary kreeg een extra dimensie waarbij onze chauffeur zijn kunsten kon vertonen op de spekgladde zandwegen. Ook in Orang N.P. schuiven we wat maar als we eenmaal in het park zijn is het volop genieten ; nooit eerder zagen we een Nationaal Park in India zo overweldigend groen. De frisse vegetatie zorgt zo voor een mooie omlijsting van deze Grote rivierarend die vanaf een tak de omgeving afspeurt naar een mogelijke prooi. In mijn review meer info over dit onbekende pareltje op de noordoever van de Brahmaputra.

Laat kaart zien