Odisha

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Odisha image

TV ster of toch niet?

Odisha
India
GrietBuis

TV ster of toch niet?

Dhabaleswar is een klein eiland in de Mahanadi rivier. Aan het eind van de middag zijn we er bijna....... Om ons eenvoudige hotel op het eiland te bereiken moeten we de Suspencion Brug overlopen. We voelen ons meer dan welkom want bij de brug krijgen we allemaal een boeketje bloemen. De voetgangersbrug is 254 meter lang en slechts 2 meter breed. De brug is volop in gebruik bij de locals waardoor het oversteken van de Mahanadi toch iets langer duurt. Veel toeristen komen er niet want we vormen weer een bezienswaardigheid. Aan de overkant lopen we langs een rij gelovigen die bij de Dhabaleswar tempel zitten. Ook dat kost weer meer tijd als verwacht.

Eindelijk bereiken we de tuin van ons hotel Panthasala. Verrassing, er staat een waar welkomstcomité klaar! We krijgen een prachtige bloemenslinger, van Afrikaantjes, omgehangen en een rode stip op ons voorhoofd. Maar “het feest” wordt nog groter! Er is een camerateam met een echte reporter aanwezig. We mogen allemaal de tuin weer even uitlopen en opnieuw arriveren. Nu draait de camera op volle toeren en de verslaggever staat met de microfoon klaar om enkele korte interviews af te nemen. Aansluitend komt er een fotograaf om ons ook nog even op de gevoelige plaat vast te leggen want er komt ook een stukje in de krant. Waarom ons dit alles te beurt is gevallen is niet duidelijk geworden. Helaas hebben we de TV beelden nooit gezien en werd de krant pas uitgebracht nadat wij al waren vertrokken. Onze gids heeft nog vreselijk zijn best gedaan om een krant te bemachtigen maar dat is niet gelukt.

Overigens was het eenvoudige hotel wel erg eenvoudig. Voor een groep van 15 gasten waren er twee 2 persoonkamers en één 5 persoonskamer beschikbaar. Ik heb dus maar lekker in mijn tentje in de mooie tuin geslapen.

Foto's

76a5a.jpg
76a5a.jpg
GrietBuis
20a12.jpg
20a12.jpg
GrietBuis
9d51e.jpg
9d51e.jpg
GrietBuis