Odisha reisblogs

Terug naar de bewoonde wereld

Jelle51 was er (tot 18 nov 2009) Gepost op 31 dec 097 reacties

Vandaag al weer de laatste wandeling, we maken een lange trektocht door een bosrijke omgeving, Het is een wandeling door bosrijke omgeving. We bezoeken de Dharua Gond, Hun naam komt van Dhur wat stof betekent Het is de oudste stam van India, ze hebben een Negroïde uiterlijk. De vrouwen dragen grote zware enkelbanden. We worden hartelijk verwelkomt door de vrouwen van het dorp. Een van de dorps kinderen heeft een grote wond aan zijn been, Het ziet er smerig en etterig, maar we mogen de wond niet verzorgen, zij gebruiken hun eigen middeltjes.

Voor de middag verlaten we het stammen gebied en gaan weer op weg naar de bewoonde wereld. Onderweg eten we een traditionele maaltijd, met rijst, nan chapati (indiaas brood) puri (een groentemengsel) verder een heerlijk gerecht met dadels en tomaten en natuurlijk bij iedere maaltijd dal als bron van eiwit. Nog even de bosjes in en de reis gaat weer verder, We zijn op weg naar Raiagada waar we zullen overnachten in een eenvoudig hotel. In het hotel schrikken we wel, tjonge wat vies. Er is in de wijde omgeving geen restaurant te vinden, dus we moeten hier wel eten. De placemat zijn zo vet, dat ze aan je armen blijven plakken, JAKKES!! Als we terug op onze kamer komen, is het helemaal schrikken, het bed zit onder de beestjes en als ik een plankje op til van het bed zitten twee kakkerlakken ons eigenwijs aan te kijken. Hier slapen wij dus niet in, wij blazen ons luchtbed op en kruipen in onze lakenzak. We slapen op de grond. Ik zeg in het donker: het zou mij niet verbazen als hier ook ratten zitten, dit had ik beter niet kunnen zeggen, want mijn eega heeft het niet meer.

Na een ontbijt gaan we richting Gobalpur on Sea. We bezoeken onderweg een Tibetaans vluchtelingenkamp en het nabijgelegen Chadrangiri klooster. We wandelen erheen, want de weg is zo slecht dat we er met ons vervoer niet kunnen komen. Langs de weg zien we duizenden gebedsvlaggen in een bonte rij. Het is bijna lunchtijd als wij er aankomen. We hebben geluk, want puja (gebedsdienst begint net) Blootsvoets betreden wij de gebedsruimte, behulpzame monniken leggen kussens voor ons klaar, waar we op kunnen zitten. We zijn diep onder de indruk, wat is dit mooi om mee te maken. Als de gebeden worden opgelezen krijg je gewoon kippenvel. Wat is het toch erg dat deze mensen niet in hun eigen Tibet kunnen wonen. Na de dienst zien we buiten de jonge monniken, eigenlijk zijn het nog kinderen, in de rij staan met hun, wachtend op eten. Ze zien er prachtig uit in hun rood met gele kleding.

Vroeg in de middag komen we aan in Gobalpur on Sea en gelukkig en beter hotel, onze kamer heeft 4 bedden, dus ruimte genoeg. Er wacht ons nog een verrassing, onze kok bied ons een vis barbecue aan, onder een grote mangoboom aan het strand. We krijgen kreeft, garnalen en verschillende soorten vis. Ook is er bier en rum. Dat is genieten mensen en helemaal rosig gaan we terug nar het hotel en slapen als rozen tot 9 uur de volgende ochtend. We hebben nog een hele dag om lekker langs het strand te wandelen en van het stadje te genieten. We gaan op pad, maar zijn nog geen tien minuten onderweg, als het verschrikkelijk hard gaat regenen. De regen duurt de gehele dag, Dus gaan we maar lekker op het terras van ons hotel een boek lezen.

Jelle51 Positie 96 (18082 p.) Lid sinds 09-06-2008 Foto's en tips: 2212 Blogs: 38 Fans: 37

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
de vrouwen dragen grote zware enkelbanden
blogfoto nr. 2
gebedsvlaggen
blogfoto nr. 3
Chandragiri klooster
blogfoto nr. 4
Gobalpur on Sea
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Koppensnellers en koude voeten in Nagaland
4 14
Gepost op 14 augustus
India Noordoost India
Reis door Arunachel Pradesch 2
3 10
Gepost op 28 maart
India Noordoost India
Tocht door Arunachal Pradesh
4 10
Gepost op 27 februari
India Noordoost India

Reacties bij deze blog

mama-afrika

Door: mama-afrika • Geplaatst op

ga snel het laatste deel lezen!!
Ondanks dat India zó kleurrijk is valt het me ook op hoe arm en primitief het er is.
En ja, die beestjes, die heb je overal, gewoon de andere kant op kijken hihi

GrietBuis

Door: GrietBuis • Geplaatst op

Wia, ik leef met je mee! Wat een ellende al die beestjes! Maar wat een uitkomst zijn dan de luchtbedden en lakenzakken. Weer een geweldig verhaal, lekker enthousiast geschreven!

Mireille

Door: Mireille • Geplaatst op

Erg boeiend geschreven Jelle, jakkes het soort hotel wat je als 1e beschrijft weet ik nog goed uit mijn 3 maanden India. Brrrrr. Beeeestjesssss ;-) Prachtig reis hebben jullie gemaakt.

ingrover

Door: ingrover • Geplaatst op

Jeetje,lekker zo`n hotel,ik zou het begeven,ik snap nu waarom je vrouw soms niet blij is!haha
wel leuke avonturen hoor! een hele bijzondere reis iig!

ChantaldeKoning

Door: ChantaldeKoning • Geplaatst op

En dan vind je het nog vreemd dat je vrouw de reisplannen niet altijd even goed vind. Gelukkig gaat ze toch altijd mee en maken jullie prachtige en bijzondere reizen. Volgende keer weer de luchtbedden mee, al hoop ik niet dat je ze nodig hebt. Erg leuk omschreven, ik heb er erg om moeten lachen.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.