Odisha

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Odisha image

Christmas Eve at Sunny`s place

Odisha
India
Gorke

Christmas Eve at Sunny`s place

Wat zijn we het Indiaase eten zat we kunnen geen hap meer door onze keel krijgen. Sunny onze gastheer begint zich ook zorgen te maken en vraagt of het aan zijn kok ligt. We vertellen hem dat we niet echt fan zijn van de Indiaase keuken. Sunny stelt voor om even naar de markt te gaan om wat eten in te kopen zodat we vanavond zelf Nederlandse pot kunnen koken. Daar hebben we wel oren naar en vragen Kysor om ons even naar de markt te rijden. We kopen aardappelen en bonen een soort spercibonen en keren terug naar het resort waar we meteen de keuken in gaan om de voorbereidingen te treffen.

Kokkie vind het geweldig en heeft spciaal voor zijn gasten de keuken een grote beurt gegeven. We schillen de piepers en maken de bonen schoon. We koken de aardappelen even en daarna bakken we ze. Kokkie heeft meel en eieren klaar staan hij wil leren pannenkoeken te bakken voor zijn buitelandse gasten. We maken verschillende soorten pannenkoeken en het voltallige personeel komt naar de keuken om te proeven ze zijn zeer tevreden over onze baksels.

We genieten echt van ons kerstmaal heerlijk gebakken piepers met bonen. We gaan voldaan terug naar ons kampvuur bij de kerstboom waar de Indiaase familie die ook te gast zijn al klaar zit om kerstavond te vieren. De familie is christelijk en voor hen is het een speciaal feest vanavond. Ze hebben goed uitgepakt de grote boom in de tuin is feestelijk verlicht en de ballen en kerstmannen hangen in de takken. De kerstliederen worden ingezet en iedereen zingt mee we zitten met 14 man om het kampvuur en vinden het zeer bijzonder om dit mee te maken. Kysor onze chauffeur een fanatiek Hindu vind het allemaal maar niets en begint zijn eigen Hindu liederen in te zetten. Dit wordt niet op prijs gesteld door de familie en hem wordt snel de mond gesnoerd. Na de kerstliederen komen er grote tassen te voorschijn en worden er cadeautjes uitgedeeld ook voor ons zijn er cadeautjes bij we zijn zeer verrast door dit geweldige gebaar en genieten van deze bijzondere avond. Laksman de rechterhand van Sunny heeft de tuin volgezet met kaarsjes wat een zeer bijzondere sfeer geeft. Sunny zorgt voor de cola en de rum. Er wordt tot in de late uurtjes gefeest en gekletst.

Foto's

41a2c.jpg
41a2c.jpg
Gorke
5270d.jpg
5270d.jpg
Gorke
bd2e8.jpg
bd2e8.jpg
Gorke