Odisha

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Odisha image

Gemopper en krokodillen

Odisha
India
Jelle51

Gemopper en krokodillen

Ik word 's nachts wakker door gemopper van mijn eega, haar luchtbed is leeggelopen en ze kan niet overeind komen . Dus samen het luchtbedje weer opgepompt, Het is behelpen, maar tenslotte moet je ook weten dat je kampeert, mijn eega is het er niet mee eens en bromt dat ze nooit weer met me mee gaat. (heeft ze vaker gezegd) Dus dat komt wel goed. We worden de volgende ochtend wakker van de opkomende zon en de geur van geroosterd brood en gebakkenei en we zitten echt op een eiland in het mangrovenbos. Na een heerlijk ontbijt en ons te hebben gewassen met een flesje water gaan we om zes uur varen met de boot. Het NP Bhitarkanika is ons doel vandaag.

Bhitarkanika is a hot-spot of biodiversity volgens de beschrijving en dat is ook zo. Alleen wordt er niet bij verteld dat het erg donker is in het bos en dat er overal takken zijn. Ik zie de mooiste vogels maar hoe ikhet ook probeer, ik krijg ze niet goed in beeld. Ook vanuit een varende boot is het bijna onmogelijk om mooie foto's te maken. Toch genieten we van de tientallen grote blauwe ijsvogels in verschillende soorten. Ook vele reigersoorten en ooievaars zien we. We varen twee uur en gaan om 8 uur aan land om met een lokale gids een wandeling van 15 kilometer te maken.

We zien veel herten, een paar otters, wilde zwijnen, verschillende soorten apen en grote varanen. De dieren zijn erg schuw er komen hier weinig toeristen. Ook lopen we langs moerasgebieden waar honderden reigers en ooievaars ziiten de mooiste is de Goliath Heron, De gids is blij dat hij ons zoveel vogels kan laten zien.

Terug op de boot gaan we eerst naar een plaats waar 70.000 ooievaars broeden, we mogen met 4 man tegelijk een uitkijktoren beklimmen en dan zie je zo ver je kunt kijken in alle boomtoppen nesten van kruisbekooievaars. Ongelooflijk zoveel!!

Vervolgens met de boot op zoek naar de zeekrokodil. Ze schijnen 7 meter lang te kunnen worden. We zien verschillende op de kant liggen, de beesten schieten gauw het water in als wij aan komen varen. Ze zijn inderdaad groot en dan!!! opwinding er ligt een grote zeer zeldzame wiite krokkodil op de kant. Wat een joeperd geen zeven meter maar zeker meer dan 5 meter. Het beest begint te rennen maar we hebben het wel op de foto. De motor van de boot wordt uit gedaan en we genieten van de vogels en apen die door de bomen slingeren.

Om half vijf zijn we weer op onze campsite en de vrouwen rennen naar de WC tentjes, ik zoek een boom, dat is veel frisser. We worden verrast op nootjes en koekjes. Om half zes is het donker en bij het licht van een gaslamp wordt ons eten klaar gemaakt. We eten vis, rijst, noedels, veel groenten, Wat is het leven goed als je een goede kok bij je hebt. Om 8 uur tanden poetsen en weer in ons tentje, morgen weer vroeg op. Ik val als een blok in slaap.

Foto's

45d24.jpg
45d24.jpg
Jelle51
9b0b6.jpg
9b0b6.jpg
Jelle51
0acbd.jpg
0acbd.jpg
Jelle51