Noordoost India reisblogs

Reis door Arunachel Pradesch 2

Jelle51 was er (tot 07 dec 2010) Gepost op 28 mrt 1110 reacties

Na een nacht in een ontzettend smerige kamer boven een loods, is de douche verbazingwekkend lekker, veel warm water en dat is genieten na enkele dagen met alleen een emmer koud water en een maatbeker om het water over je heen te gooien. Naar de kakkerlakken die krijgertje spelen kijken we maar niet en de muizen slapen waarschijnlijk, want die zien wij niet meer. Na een goed ontbijt gaan we weer op weg, maar na een half uur moeten we wachten, wegwerkers zijn bezig met de weg, waarbij gebruik wordt gemaakt van een Olifant om de boomstammen te verslepen, aan de overkant van de weg zien wij enkele mannen bezig met het opzetten van een soort hut bedekt met gras en bananen bladeren. Onze gids vertelt ons dat er een heilige mithum geofferd gaat worden, omdat er een invloedrijk iemand ziek is en hij hoopt met het offeren van deze heilige buffel te genezen. Erg interessant en ik wil wel blijven tot het beest wordt geofferd, Wia denkt er anders over, dus euh! moeders wil is wet en we gaan verder.

Tegen de middag stoppen we op een mooi plateau, we hebben lunchpakketten bij ons en genieten van de prachtige omgeving. Nieuwsgierig komen er wat kinderen bij ons zitten, waar die opeens vandaan komen, er is geen huis te bekennen. We pakken weer in en verder gaat ons avontuur. We horen het overheersend geluid van de lelalee, een groot insect dat een oorverdovend geluid maakt.

We bezoeken ook nog een paar dorpen, waar we hartelijk worden uitgenodigd om binnen te komen kijken. Binnen zitten ouderen nog geheel traditioneel gekleed, maar ze willen niet gefotografeerd worden. We laten onze fototoestel in de tas en genieten van een kop chai, en de heldhaftige verhalen van deze mensen. Tegen de avond komen we aan in ons hotel, dit keer een mooi en wat luxer hotel, waar we aan de balie een emmer heet water kunnen halen om ons te wassen. We gaan vroeg in bed en vallen gelijk in slaap.

De vorige dag hebben wij aangegeven dat wij graag een Minyong dorp willen bezoeken. Maar onze gids weet niet hoe hij contact kan maken met deze stam. Teleurgesteld gaan wij dan ook op weg. Maar na een uur worden wij ingehaald door de eigenaar van het hotel waar we hebben overnacht. Hij gebaart ons om met hem mee te gaan. Hij blijkt een afstammeling van de Minyong te zijn en spreekt de taal. In no time is geregeld dat wij de oorlogsdans van de Minyong krijgers krijgen te zien. Prachtig uitgedost in mooie geweven stoffen en getooid met traditionele hoofddeksels getooid met veren. De dans is indrukwekkend en ziet er woest uit, onze fototoestel maakt overuren! Na de voorstelling maken we kennis met de hoofdman en krijgen we mandarijnen en thee aangeboden. We vragen de hoteleigenaar wat we hem schuldig zijn, maar hij wil niets en vind het fijn dat wij hebben genoten van de oude gebruiken van de Minyong.

Vroeg in de middag komen we aan in waar we naar de markt gaan, waar de heetste pepers ter wereld worden verkocht de Nagapeper, en ik verzeker je HEET dat ze zijn. Al slenterend en genietend van deze Indiase markt, worden we op een gegeven moment lastig gevallen door een zwerver, hij wil geld en is dronken. Als een marktvrouw die kippen verkooopt het ziet, begint ze op de man te schelden en zegt dat hij op op moet houden. Om dit kracht bij te zetten pakt ze een kip, draait aan de kop en trekt in één beweging de kop van de romp. De man kiest het hazenpad, Wia is verbouwereerd en ik lig in een deuk, net als de kippenvrouw. We pakken nog even een terrasje en nemen een biertje, want morgen kan dat niet meer. In Nagaland geld een algemeen alcoholverbod.

Jelle51 Positie 45 (12726 p.) Lid sinds 09-06-2008 Foto's en tips: 2248 Blogs: 38 Fans: 37

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
werk olifant
blogfoto nr. 2
offerplaats om buffel te offeren
blogfoto nr. 3
Minyong krijger
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Koppensnellers en koude voeten in Nagaland
4 14
Gepost op 14 augustus
India Noordoost India
Tocht door Arunachal Pradesh
4 10
Gepost op 27 februari
India Noordoost India
moeilijke tocht naar vrouwen met neuspluggen en mannen met knotje
4 15
Gepost op 17 januari
India Noordoost India

Reacties bij deze blog

herman m

Door: herman m • Geplaatst op

Leuke blog, Jelle.

pkoelewijn

Door: pkoelewijn • Geplaatst op

Wat een belevenissen weer! Die pepers werken trouwens ontsmettend op de darmen, als je ze tenminste door je mond krijgt...

pensionado

Door: pensionado • Geplaatst op

Wat een avontuurlijk vervolg van die bijzondere reis. Gelukkig dat je die dans hebt gezien (mooie opnames!) en dat verhaal van die zwerver.... soms zou ik willen dat we ook zo'n vrouw in de buurt hadden!

jeannette

Door: jeannette • Geplaatst op

Wat een geluk dat die dans voor jullie werd opgevoerd! Dit zijn wel DE belevenissen

gorke

Door: gorke • Geplaatst op

Heb vorige week op tv gezien dat een vrouw die hete pepers achter elkaar op at dat heb jij toch ook wel gedaan hè Jelle? Heerlijk verhaal weer!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.