Noordoost India reisblogs

Tocht door Arunachal Pradesh

Jelle51 was er (tot 06 dec 2010) Gepost op 27 feb 1110 reacties

Vlinders in de mooiste kleuren en sommige soorten zijn erg groot faldderen om ons heen. Een man met alleen een lendedoek om staat ons te bekijken vanaf zijn balkon. Een moeder verzorgd haar baby en roept een hond om de billetjes van het kind schoon te likken. We staan in verwondering om ons heen te kijken. Er is veel bedrijvigheid in het dorp, mannen die manden vlechten en vrouwen die met grote manden hout op weg zijn naar hun huis. We zijn in Arunachel Pradesch en ver weg van de gebaande wegen, eigenlijk zijn hier niet eens wegen, we reizen met onze jeep over modder-paden.


We zijn vanochtend in alle vroegte vertrokken uit Ziro, de hoofdstadven Arunachel Pradesch en zo gauw de zon opkwam zien we een groen tropisch landschap aan ons voorbij trekken. Schitterend zijn de uitzichten als we langs de oevers van de Subansiri rivier rijden. We zijn op weg naar Daporijio en onderweg bezoeken we enkele Hill Miri dorpen. De mensen zijn zeer vriendelijk en nodigen ons uit om een kop thee bij hen te komen drinken, in de grote bamboehuizen, wonen grote families en iedere familie heeft hun eigen vertrek. Een aardige grijsaard met een mooie sik, laat trots de hoorns van gedode buffels zien. De vrouwen dragen grote ronde oorbellen. Gelukkig voor Wia is de bamboebrug vervangen door een stalen loopbrug zodat zij toch mee kan naar die mooie dorpen. Als we de brug over willen steken worden we tegen gehouden door twee mannen die proberen een koe de brug over te laten steken, maar het beest vertikt het en blijft halverwege de brug staan loeien. Wij moeten van de brug af en ja hoor, de koe begint te rennen, de boertjes hardlopend erachter aan.

Tegen de avond komen we aan in Daporijio, het stadje ligt mooi in een valei van de Subansiri rivier. Maar eerst moeten we met onze permit naar het politieburo en natuurlijk is de persoon die stempels moet zetten niet aanwezig, maar wel een ander mannetje, die de chef belt. Gelukkig arriveert hij binnen een half uur en kunnen we naar ons hotel, wat zeg ik!! HOTEL!! We rijden een loods binnen en daar boven hebben we een vieze muffe kamer, vieze lakens en nog smeriger dekens. Gelukkig hebben we onze lakenzak. Het vegetarisch eten smaakt prima en het is best gezellig in het stadje waar we vaak worden aangesproken door de jeugd die erg nieuwsgierig is waar wij vandaan komen. Als we bij on "hotel"aankomen is het licht uitgevallen en worden we door onze chaufeur naar boven gebracht, wij begrijpen niet hoe hij de weg weet in het donker. Als we onze kamer binnenkomen rennen de muizen naar alle kanten. Gelaten kleden we ons uit en kruipen in onze slaapzak, wij zijn stoere reizigers en storen ons niet aan ongedierte (of toch wel?).

Wordt vervolgd

Jelle51 Positie 87 (17705 p.) Lid sinds 09-06-2008 Foto's en tips: 2212 Blogs: 38 Fans: 37

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Prachtige vlinders
blogfoto nr. 2
Slechte wegen
blogfoto nr. 3
overal bedrijvigheid
blogfoto nr. 4
Met een grote stok wordt de koe de brug op geduwd
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Koppensnellers en koude voeten in Nagaland
4 14
Gepost op 14 augustus
India Noordoost India
Reis door Arunachel Pradesch 2
3 10
Gepost op 28 maart
India Noordoost India
moeilijke tocht naar vrouwen met neuspluggen en mannen met knotje
4 15
Gepost op 17 januari
India Noordoost India

Reacties bij deze blog

Willemien

Door: Willemien • Geplaatst op

Avontuurlijk reizen heet dat; mooi beschreven. Moet een fantastisch gebied zijn als ik al die prachtige foto's voorbij zie komen.

TravelGoom

Door: TravelGoom • Geplaatst op

Ik heb mijn wc-borstel weg gedaan...
Een bijna intieme sfeerbeschrijving waarbij de mooie en lelijke dingen hand in hand gaan.
Typisch India volgens mij en daar passen jullie je zo te lezen moeiteloos aan.

Mireille

Door: Mireille • Geplaatst op

Mooi geschreven Jelle. Wat apart in die foto dat er een vuur midden in de houten vloer is. Wat een aparte reis hebben jullie gemaakt. Die zal jullie nog lang bij blijven.

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Prachtig om te lezen. Willen we ook nog eens doen, ondanks de viezigheid

schenkel

Door: schenkel • Geplaatst op

WOW weer zo,n prachtig verhaal en indrukwekkend.Reizen is soms afzien maar blijft een geweldig mooie bezigheid.Jullie beleven ook van alles.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.