Noordoost India reisblogs

'Nog twee weken

Jelle51 bereidt zich voor Gepost op 01 nov 1021 reacties

Over twee weken vertrekken wij naar het uiterste Noordoosten van India. Wij krijgen veel vragen over onze reis vandaar deze blog. Wij reizen met Dimsum en onderstaand is overgenomen uit het reisprogramma van Dimsum.

Wij reizen naar een van de onbekendste regio’s van Azië, het stammengebied in het noordoosten van India. In deze vergeten uithoek, die jarenlang gesloten gebied is geweest voor buitenlanders, wonen vele traditioneele stammen. Het gebied wordt ook wel de ‘Seven Sisters’ genoemd, naar de 7 deelstaten die er liggen. Wij bezoeken vier van deze deelstaten; Assam, Meghalaya, Arunachal Pradesh en Nagaland. In deze regio leven zo’n 500 verschillende stammen en substammen. Alleen Arunachal Pradesh kent al 27 verschillende etnische stammen met 110 subgroepen. Er worden 42 verschillende talen gesproken, waarvan 6 geschreven talen. De meeste talen behoren tot de Tibetaanse taalgroep. 
Arunachal Pradesh strekt zich uit van de Himalaya waar u Tibetaanse kloosters vindt tot aan vlakte van de Brahmaputra. In de bergen vindt u toppen van 7000 meter (Mount Kangto 7090 meter). De tussenliggende heuvels zijn bedekt met rijstterassen of ondoordringbare jungle. De vegetatie is weelderig, dit is dan ook een van ’s werelds natste gebieden. 

Nagaland staat bekend om de ‘koppensnellers’. Nog niet eens zo heel lang geleden waren de Naga stammen zoals de Konyaks beruchte koppensnellers. Nog steeds zijn de rituelen hiervan zichtbaar in de kleding, de festivals en de dorpen. In Nagaland maken we het Horn Bill festival mee, waar vele stammen bijeenkomen om traditionele dansen en muziek op te voeren. De Naga’s bestaan ook weer uit zo’n 15 verschillende substammen als de Ao, de Konyak, de Chang en diverse anderen. 

Deze reis heeft een pionierskarakter. Het pionierskarakter houdt ook in dat we reizen door avontuurlijke, niet-toeristische gebieden. Het is een prachtig gebied, maar er kan van alles mis gaan onderweg. De reis gaat over slechte wegen. Soms maken we lange dagen, soms is de weg geblokkeerd of verdwenen. Er zijn veel permits nodig voor deze regio en de bureaucratische regelgeving kan plotsklaps veranderen.

We reizen van dorp naar dorp, hieronder nog enkele hoogtepunten.

In Kissama bezoeken we de komende 2 dagen het jaarlijkse Horn Bill Festival. Dit is geen traditioneel festival, maar wel een festival waar u veel tradities van de verschillende stammen ziet. Tijdens dit festival komen de diverse stammen van Nagaland bijeen om hun dansen, ceremonien en rituelen op te voeren. De stammen zelf zijn erg trotos op dit festival en vieren het dan ook uitbundig. Het festival is vernoemd naar de nesuhoornvogel, die veel verwerkt is in de kledij en rituelen van de Naga’s.

dag 19 Jorhat / excursie Majuli
We bezoeken het riviereiland Majuli. Dit, midden in de Brahmaputra gelegen, riviereiland is het grootste in zijn soort. Op het eiland vindt u 22 satras, belangrijke hindoeïstische kloosters en centra voor Assamese kunst. Deze satras zijn kloosters van de neo-Vaishnavisum stroming, de belangrijkste hindoeistische stroming in Assam.

Dag 20 Kaziranga
We rijden in een lange dag naar het wereldberoemde Kaziranga natuurpark. Het Kaziranga park is een van de laatste plekken waar de Indiase neushoorn voorkomt. Geschat wordt dat er momenteel zo’n 1500 neushoorns zijn. Deze neushoorns kunt u bijna alleen nog maar zien in het Chitwan park in Nepal en in Kaziranga. Er leeft ook een relatief grote populatie Bengaalse tijgers en diverse hertensoorten, buffels, olifanten, en vele exotische vogelsoorten. U maakt eind van de middag en ’s ochtends vroeg een safari, een op de rug van olifanten en een per jeep.

Jelle51 Positie 87 (17705 p.) Lid sinds 09-06-2008 Foto's en tips: 2212 Blogs: 38 Fans: 37
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Koppensnellers en koude voeten in Nagaland
4 14
Gepost op 14 augustus
India Noordoost India
Reis door Arunachel Pradesch 2
3 10
Gepost op 28 maart
India Noordoost India
Tocht door Arunachal Pradesh
4 10
Gepost op 27 februari
India Noordoost India

Reacties bij deze blog

Kasangua

Door: Kasangua • Geplaatst op

Lijkt me een pittige reis. Heel veel plezier gewenst en kom maar gezond terug met mooie foto's!

hbplaatjes

Door: hbplaatjes • Geplaatst op

Ziet er indrukwekkend uit. Vogelaar met pionierskarakter tussen de koppensnellers.

dereizigers

Door: dereizigers • Geplaatst op

Ahhhh, dit is een prachtreis die vrijwel alleen DimSum biedt. Ik ben erg benieuwd naar jullie ervaringen, want hier willen wij ook nog wel eens naartoe. Veel plezier!

janhermens

Door: janhermens • Geplaatst op

Indrukwekkende reis en dat op jullie leeftijd!?!

pensionado

Door: pensionado • Geplaatst op

Dat lijkt me een heel bijzondere ervaring, Jelle! Onbekende gebieden bereizen is natuurlijk het mooiste wat er is, maar het vergt ook wel een avontuurlijke geest. Ben reuze benieuwd naar je belevenissen en foto's! Voor nu vast veel plezier bij de voorbereidingen!
vr gr
Rein

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.