Noordoost India

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Noordoost India image

Noordoost India

Noordoost India
India
Wimmoonen

Gevaar is geweken

In het afgelopen weekend ben ik met een tussenstop in Delhi naar Noord-oost India doorgereisd. Er is niet veel te merken van iets bijzonders. Alleen de kranten zijn er vol van. De India Sunday Times had bijna het hele blad gevuld met Mumbai.
Het wordt inmiddels aangeduid als de ergste terroristische aanval op India. Er zijn veel doden en de meesten zijn Indier. Er wordt nu vanuit India gewezen naar Pakistan, niet de beste buur van India. Eens te meer toont dit aan dat de overdreven extreme beveliging van vliegvelden de aandacht en de capaciteit wegleidt van andere plaatsen waar veel mensen samenkomsen zoals stations.
Tussen Mumbai en Gangtok, Sikkim ligt zo'n 2500 km en het gehele continent van India. Ook de krant hier heeft een artikel op de voorpagina. De Sikkim Expres van 1 december meldt:"Sikkim expresses solidarity with the victims of the Mumbai terror attack" . Op straat merk je er in Sikim er niets van. Geen verhoogde veiligheidsmaatregelen of iets dergelijks. Alleen ben ik weer een nieuwe veiligheidsmaatregel tegen gekomen. Op Delhi domestic (!) airport moest ik mijn oplaadbare batterijen opleveren, want die waren niet toegestaan in de handbagage.