Noordoost India

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Noordoost India image

Incredible India

Noordoost India
India
DaphneLange

Incredible India

You love it or you hate it!

India, een van de landen die al héél lang op mijn “travel to do list” stond en nu was het zover, eindelijk!
Op naar een geweldig nieuw avontuur.

Prikkels, dat is waar dit land goed in is. Contrasten; al je zintuigen staan meteen op scherp.
India laat je niet meer los, het heeft zelfs de meeste indruk op me gemaakt van alle landen waar ik ben geweest.

Eigenlijk kun je deze ervaring met geen pen beschrijven, je moet het voelen, beleven en meemaken, de geur opsnuiven, de chaos, drukte en getoeter, geluiden, koeien, kamelen en olifanten op de straat, bergen vuilnis overal, vrouwen gekleed in mooi gekleurde sari’s, mannen met tulbanden en grote snorren, prachtige landschappen, indrukwekkende steden, mooie en stralende mensen, fijn geurende kruiden en heerlijk eten, triest en vrolijk, bijna kleurloos en felle kleuren, smerig en schoon, rijk en arm, een land van uitersten, in alle vormen. En niets daar tussenin.

Stap met gevaar voor eigen leven in een tuktuk of Riksha en ontdek de chaotische rijstijl, de mooie (smalle) straten en het dagelijkse leven. India verrijkt je, het leert je op een andere manier naar dingen kijken, waardoor je je intens gelukkig kunt voelen.
Wat heb je eigenlijk weinig nodig en wat zijn wij verwend in Nederland.

Om voor zonsondergang aan de achterkant van de Taj Mahal te komen stapten we bij een local op de brommer, wat een ervaring! Toen we in een verkeersopstopping terecht kwamen werd via via zijn familie ingeschakeld, iemand kwam ons lopend via een voetgangersbrug ophalen en aan de andere kant, waar mensen in een soort van tentenkamp leefden, stond een andere brommer voor ons klaar! Jeetje, wat een service. Geweldig en zo bijzonder, dat ze dit voor je doen. En we waren op tijd. Een onvergetelijke ervaring.

Stap in de nachttrein, je kijkt je ogen uit en dat begint al op het station! Jeetje, wat een zooitje! En dan heb ik het nog niet eens over de sanitaire ruimte gehad!
Iedereen ligt hier letterlijk te wachten op zijn trein! In Nederland wordt er al geklaagd over de NS als er 5 minuten vertraging is, hier blijft iedereen rustig want het is altijd een verrassing of de trein op tijd komt en of ie überhaupt wel komt. Het kan zomaar zijn dat deze er om 20:00 uur moet zijn maar gewoon 5 uur later binnen komt rijden. Niemand die hier moeilijk over doet! Het is zoals het is. Heerlijk. Ook hier kunnen wij nog veel van leren.

Strijk neer op de trappen van de ghats bij de Heilige rivier de Ganges in Varanasi.
Kijk je ogen uit naar de gewoontes die de mensen hier hebben, raak geïnspireerd, praat met de locals, stel vragen en leer de cultuur beter kennen.
Na deze gesprekken snappen we beter waarom sommige dingen gebeuren zoals ze gebeuren.
Heilige mannen, kinderen onder de 10 jaar, zwangere vrouwen, personen die gebeten zijn door een slang of zieke mensen worden niet gecremeerd maar rechtstreeks, verzwaard door een steen, in de Ganges gegooid. Terwijl andere na het overlijden binnen een half uur op de brandstapels worden gecremeerd. De mensen daar vinden het vreemd dat wij 5 tot 6 dagen opgebaard liggen en daarna pas begraven of gecremeerd worden.
Wat hier allemaal gebeurt is zo indrukwekkend, bijzonder en fascinerend.
In India draait veel om het geloof maar op deze plek wordt dat nog eens versterkt.
Het is adembenemend, het lijkt op een groot theater waar veel ceremonies plaatsvinden, zo speciaal.

Waar je ook bent, in welke plaats je ook komt; je raakt niet uitgekeken hier.
Voor India geldt zeker: Go with the flow.

Voor iedereen die van uitdagingen houdt en meer vraagt van een land dan mooie plaatjes is India zekers te weten een enorme aanrader. Dit land zit in mijn hart.

Ik kan dus zeggen: I LOVE IT

INCREDIBLE INDIA! Deze slogan zegt alles en ja, helemaal mee eens!

Foto's

00cdb.jpg
00cdb.jpg
DaphneLange
f477c.jpg
f477c.jpg
DaphneLange
c0680.jpg
c0680.jpg
DaphneLange
788db.jpg
788db.jpg
DaphneLange
f477c.jpg
f477c.jpg
DaphneLange
788db.jpg
788db.jpg
DaphneLange