Tekenfilmfiguur Pikachu in het écht zien? Dit is ‘m image

Tekenfilmfiguur Pikachu in het écht zien? Dit is ‘m

Jong of oud, Pokémon-fan of geen Pokémon-fan; het schattige gele wezentje Pikachu is ’s werelds bekendste tekenfiguur en staat op ieders netvlies gebrand. Zo spot je ‘m in het echt. “Pikachu, ik kies jou!”


Weet jij op welk dier Pikachu gebaseerd is? Check de video! (Foto: Gary Bendig, Unsplash)

Pokémon bestaat al bijna 25 jaar en toch hebben wij er nooit bij stilgestaan waar het bekendste van alle wezentjes – Pikachu – op gebaseerd is. Tot we op dit natuurfilmpje stuitten van BBC Four.

Om deze content te zien moet u marketing en statistieken cookies accepteren. Klik hier om uw voorkeuren te wijzigen, na het wijzigen kunt u de pagina verversenDe pika lijkt weliswaar op een muis, maar hoort in feite tot de konijnenfamilie. Dat kun je bijvoorbeeld goed zien aan de manier waarop hij huppelt. Pika’s, die het beste gedijen in koude bergachtige gebieden, houden géén winterslaap. In plaats daarvan graven ze zich in in tunnels onder de rotsen en sneeuw. Ze leven dan van het voedsel dat ze in de korte zomer bij elkaar hebben gesprokkeld. Zie jij de vergelijking met Pikachu niet zo een-twee-drie? Zet het filmpje dan maar eens stop na 23 seconden. 

Zo spot je ‘m zelf
Pika’s leven zoals gezegd in bergachtige regio’s. De grootste concentratie vind je, met een beetje goed zoeken, in de Himalaya en zijn uitlopers. De pika wordt aangetroffen op hoogtes tot wel zesduizend meter. En daarmee is hij een van de hoogst levende zoogdieren. De pika’s in dit filmpje werden óók in Noord-India vastgelegd.