Noordoost India

De regio Noordoost-India bestaat uit zeven deelstaten: Arunachal Pradesh, Assam, Meghalaya, Manipur, Mizoram, Nagaland en Tripura. Het gebied ligt vrij afgelegen en door de slechte infrastructuur en de afwijkende etnische samenstellingen en culturen komt Noordoost-India niet goed mee met de rest van het land. Qua natuur is het hier wel prachtig. Zo vind je er onder andere het Kaziranga National Park en het Manas National Park.

Informatie over Noordoost India

Beste foto's & tips van Noordoost India

'271478' door movos '271478' door movos

IndiaNoordoost India

IndiaNoordoost India

ARUNACHAL PRADESH

movos

Nog niet zolang geleden waren stammenoorlogen in Arunachal Pradesh orde van de dag. Om niet ontvoerd te worden door vijandige stammen lieten de vrouwen van de Apatani stam zich vrijwillig tatoeëren en brachten zij neuspluggen aan. Deze symbolen en de letterlijke, op het lijf geschreven, geschiedenis van dit volk is snel aan het uitsterven. Door invloed van modernisering en educatie wordt de jongere generatie niet meer getatoeëerd.

'269084' door movos '269084' door movos

IndiaNoordoost India

IndiaNoordoost India

APATANI VROUW

movos

De Apatani-vrouwen werden tijdens de stammenoorlogen dikwijls ontvoerd door de krijgers van de naburige Nishi stam. Als wijze van verdediging lieten de vrouwen zich vrijwillig in het gelaat tatoeëren en brachten zij neuspluggen aan.

'257801' door movos '257801' door movos

IndiaNoordoost India

IndiaNoordoost India

HEADHUNTER

movos

Vanuit Mon kun je gaan hiken, op zoek naar de laatste koppensnellers in dit gebied. Ja, ze bestaan nog! Mannen die nog niet zo lang geleden de hoofden van hun vijanden afhakte en deze als souvenir mee terug namen naar hun dorp. Hier werd het hoofd tentoongesteld en werden de krijgers als helden ontvangen. Hierna had de krijger het recht om getatoeëerd te worden om zo zijn veroveringen en zijn status voor de rest van zijn leven op zijn lichaam te dragen.

Laat kaart zien

Laatste Noordoost India artikelen

Tekenfilmfiguur Pikachu in het écht zien? Dit is ‘m

Jong of oud, Pokémon-fan of geen Pokémon-fan; het schattige gele wezentje Pikachu is ’s werelds bekendste tekenfiguur en staat op ieders netvlies gebrand. Zo spot je ‘m in het echt. “Pikachu, ik kies jou!”

Jong of oud, Pokémon-fan of geen Pokémon-fan; het schattige gele wezentje Pikachu is ’s werelds bekendste tekenfiguur en staat op ieders netvlies gebr...