New Delhi reisblogs

GGMAF Thema: Einde van heilige koeien in India is nabij.

gorke was er (tot 09 dec 2011) Gepost op 20 apr 1234 reacties

Mensen vragen mij vaak, wat zoek jij toch altijd in India? Tsja daar kan ik wel een boek over schrijven. India is het land waar het leven totaal tegenover mijn eigen leven staat. Al mijn zintuigen worden in dit land geprikkeld en slaan telkens weer op hol.

Na drie vakanties in Birma te hebben doorgebracht werd het dan ook de hoogste tijd om weer eens naar India te gaan. We hadden een leuke reis samengesteld zo stonden Orissa, Chhattisgarh en Karnataka op het programma. Maar eerst een paar dagen Delhi, gewoon weer even lekker door de steegjes sjouwen en het dagelijks leven bekijken.

Maar er is iets verandert in Delhi, het is er schoon, nou ja schoon vergeleken bij andere jaren is het een stuk schoner. We missen ook iets in het straatbeeld wat zo vertrouwd is voor India, waar zijn de koeien ineens gebleven?? De koe is toch heilig in India en die leg je geen strobreed in de weg toch?

De regering van India heeft besloten dat het een modern land moet worden en daar horen geen koeien bij in het straatbeeld. Wel te begrijpen natuurlijk maar oh wat hebben wij er altijd van genoten hoe de koeien het hectische verkeer in Delhi plat legde en op hun dooie akkertje door de straten sjokten.

Sinds kort is er een speciale koeienpolitie in Delhi die alle koeien van straat haalt en naar een plek in Delhi brengt waar een boer voor de heilige dieren zorgt. Voor veel inwoners van New Delhi is het een verademing voor sommige een schande want de koe is tenslotte wel het symbool van moederschap die zelfs de kinderen in barre omstandigheden melk geeft.

In deze speciale GGMAF maand wil ik dan ook een ode aan de heilige koe brengen.gorke Positie 97 (3704 p.) Lid sinds 13-09-2007 Foto's en tips: 1627 Blogs: 29 Fans: 74

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Heilige koe
blogfoto nr. 2
Heilige koe
blogfoto nr. 3
Heilige koe
blogfoto nr. 4
Heilige koe
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Christmas Eve at Sunny`s place
4 16
Gepost op 25 december
India Odisha
Nieuwe spelregels voor Columbus - deel 2
0 8
Gepost op 03 april
Nederland Utrecht
Nieuwe spelregels voor Columbus
0 32
Gepost op 01 april
Nederland Utrecht

Reacties bij deze blog

AdriaanV

Door: AdriaanV • Geplaatst op

De heilige koe moet blijven! !! Hoe komen wij anders aan onze mooie platen?

nita92

Door: nita92 • Geplaatst op

jammer dat dit beeld veranderd, leuk beschreven en nog gefeliciteerd met de blog van de week!

Door: • Geplaatst op

Van harte maatje,helemaal verdiend! Superleuk verhaal!

Travelireentje

Door: Travelireentje • Geplaatst op

In Delhi inderdaad niet zo veel koeien,maar verder in heel India nog koeien genoeg gezien gelukkig, ik mistte ze erg toen ik weer terug in Nederland was. Gefelictieerd met je weekprijs, helemaal verdiend!

Giraffe

Door: Giraffe • Geplaatst op

Gefeliciteerd met je topblog! Leest heerlijk weg. Jammer dat de koeien zo verdwijnen.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.