New Delhi reisblogs

Incredible India, zeg dat wel!!

ChantaldeKoning was er (tot 12 feb 2010) Gepost op 03 mrt 108 reacties

Vrijdag 29 januari 2010
Gisteren zijn we uit het koude Nederland vertrokken waar de sneeuw net was verdwenen. Door het tijdsverschil van 4.5 uur zijn we erg vroeg op en ben ik nog steeds een beetje in ruste. Dat duurt niet lang want na de eerste paar honderd meter in de auto dwars door Delhi ben ik klaar wakker door al het getoeter en alles wat er te zien is. Dit is India in volle glorie! Met 1.2 miljard mensen is het land ietwat druk. Alleen al in Delhi wonen zo’n 15 miljoen mensen en dat is wel te merken. Zo georganiseerd Nederland is zo heerlijk chaotisch gaat het er hier aan toe. Ik vind het prachtig zoals het allemaal door elkaar rijdt en dat het nog zo vaak goed gaat is een wonder. Met grote ogen bekijk ik dan ook alles wat er te zien valt en dat is heel veel.

Vandaag is beating the retreat en daarom is er veel gesloten, wel een beetje jammer maar er is nog steeds genoeg te zien gelukkig. Ze zijn nog al bang voor aanslagen en dus worden diverse bezienswaardigheden al dagen van te voren afgesloten. We gaan met de riksja door Delhi en dat is een ware belevenis. De riksja worden niet alleen ingezet voor toeristenattractie maar worden nog echt gebruikt. We gaan kiskras door alle kleine straatjes en komen van alles tegen. Heilige koeien lopen dwars over straat want als heilige koe hoef je je immers niet aan de verkeersregels te houden, die zijn er trouwens ook niet voor andere weggebruikers dus dat scheelt. Af en toe moet je armen en benen intrekken maar het gaat goed en we bezitten alle onderdelen nog als we afstappen.
Ik moet even goed kijken wat ik zie. Net uit Nederland gekomen ben ik nog niet helemaal gewent aan de weggebruikers hier. Een jongen met een olifant met een enorme bos takken op zijn rug loopt midden over straat. De olifant is prachtig beschilderd en sjokt op zijn gemakje verder af en toe een tak opetend van de bos op zijn rus.
We rijden naar de graftombe van Humanyun. Humanyun is de vader van Akbar, hij overleed in 1556 toen hij van de trap viel. Zijn vrouw Bega Begam heeft de tombe voor hem laten bouwen en het is een van de eerste bouwwerken met mogoelarchitectuur. De tombe is erg mooi en in de tuinen lopen schattige eekhoorns rond, type knabbel en babbel. Onze gids zie je denken, wat is er in hemelsnaam leuk aan een paar eekhoorns? Ze zijn gewoon zo leuk met hun eigenwijze koppies, als er ergens dieren zitten dan moet je daar even van genieten. We lopen langs de tombe van Humayun en worden vergezeld door een complete school. Allemaal mooi in uniform, ziet er zo leuk uit al die witte jurkjes. Hierna gaan we verder naar de Qutab Minar,deze 72,5 meter hoge stenen toren is de hoogste in India en geld als een van de beste voorbeelden van islamitische architectuur. In 1193 werd begonnen met de bouw maar deze werd pas in 1368 voltooid. Meerdere koningen/maharadja’s werkte aan het bouwwerk waardoor deze uiteindelijk kon worden afgerond. Een andere maharadja heeft geprobeerd een nog hogere te bouwen maar stierf nog voor hij klaar was met het eerste deel. Een klein stompje (27 meter, maar naast 72.5 is het klein) is het resultaat en het ziet er zielig uit. Er vliegen prachtige groene papagaaien die hun huisje hebben gemaakt van dit bouwwerk met omliggende moskee. In een van de openingen zit een prachtige kleine uil die naar ons gluurt vanuit zijn kleine spleetoogjes. Ach ja weer die dieren hè, ik kan er niets aan doen maar een tempel of ander bouwwerk met een beestje erbij is net even leuker. Het complex is erg mooi en we wandelen dan nog even rond. Onze eerste dag in India zit er bijna op en als de rest net zo leuk is vermaken wij ons wel de aankomende tijd.

ChantaldeKoning Positie 1192 (100 p.) Lid sinds 29-09-2008 Foto's en tips: 133 Blogs: 4 Fans: 15
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Incredible India, Tijgers spotten in Ranthambore
3 4
Gepost op 17 maart
India Rajasthan
Incredible India, Jaipur
0 1
Gepost op 17 maart
India Jaipur
Incredible India, van Delhi naar Jaipur
1 4
Gepost op 09 maart
India Jaipur

Reacties bij deze blog

mama-afrika

Door: mama-afrika • Geplaatst op

Klinkt super!! lijkt me ook een heel bijzonder land! Ben benieuwd naar de rest van jouw verhalen!!
groetjes, Yvon

Lione Kolsteren

Door: Lione Kolsteren • Geplaatst op

Heerlijk om te lezen!!

Leeu

Door: Leeu • Geplaatst op

Leuk geschreven!

jeannette

Door: jeannette • Geplaatst op

leuk om te lezen, veel plezier verder!

ingrover

Door: ingrover • Geplaatst op

mooi geschreven en veel plezier nog verder

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.